Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek POSEBNA SOBA ZA SUŠENJE PERILA, KJE PA VI SUŠITE PERILO ?

POSEBNA SOBA ZA SUŠENJE PERILA, KJE PA VI SUŠITE PERILO ?

Midva si delava hišo in razmišljava o posebni sobi z oknom, za sušenje perila. Skrbi me, da si ne bi v hiši delala vlage z mokrim perilom. Sušenje zunaj pred hišo mi ni všeč, podstrešja pa nimava.

Morava narediti v takšni sobi posebne omete za vlažne prostore?

lepo se imejte

Jaz sušim perilo na balkonu, opažam pa, da ima večina mojih kolegic že sušilni stroj (pravijo, da je tako lažje, predvsem pa se perilo manj mečka).

Posebna soba za perilo – super zadeva. Ampak ne samo za sušit, no 🙂
Opremi si jo s pralnim strojem, SUŠILCEM, likalno mizo, stojalom za sušenje za občutljivejše kose perila in eno omaro, v katero zložiš določene kose perila, čistila, praške…
Sobo, po kateri bi potegnila vrvice samo zato, da boš sušila pa jaz ne bi delala. Itak lahko 4/5 perila vržeš v sušilca, ostalo pa daš na stojalo.

Imamo posebno sobo. Nič posebnega, okno, ki je na preklop vedno odprto. V tej sobi tudi likam, sušim pa ne na štriku ampak imam dve stojali. Likam tako, da jemljem direktno iz stojala in so cunje veliko manj zmečkane. Priporočam. Pa še če pridejo obiski, zapreš sobo in nimaš cunj po celi hiši.

Posebna soba za perilo – super zadeva. Ampak ne samo za sušit, no 🙂
Opremi si jo s pralnim strojem, SUŠILCEM, likalno mizo, stojalom za sušenje za občutljivejše kose perila in eno omaro, v katero zložiš določene kose perila, čistila, praške…
Sobo, po kateri bi potegnila vrvice samo zato, da boš sušila pa jaz ne bi delala. Itak lahko 4/5 perila vržeš v sušilca, ostalo pa daš na stojalo.[/quote]

TOle varianto bom jaz ziher imela, če bom kdaj imela hišo.

V utilitiju – notri je pralni stroj, sušilec, likalna deska, korito za ročno pranje občutljivih stvari…
Vse narejeno na enem mestu – od pranja do sušenja in likanja in nered iz cunj se ne širi po bajti.

jaz imam sušilec, pa ga ne uporabljam. preveč zmečkano in še čuden vonj ima perilo.
imam prostor na podstrešju, pa tam ne sušim. prisegam na odprt prostor, tj. vrt, pa dva štrika, pa naj se posuši na vetru in soncu. pozimi pa ob peči oz. na radiatorju, če že. al pa na balkonu. je pa fino, da nimamo tolko prostora za sušit, ker posledično manj umažemo perilo.
smo trije in perem samo dvakrat na teden.

Katarina, tale tvoj razlog, zakaj manj perete, pa glih ne drži vode, po tej logiki mi sploh nikoli ne bi prali pa sušili v našem enosobnem stanovanju:)))
A hočeš reči, da zato, ker imate malo prostora za sušiti, rajši hodite umazani okrog ali kaj??? Perilo daš prati, ko je umazano, potem ga pa moraš tudi posušiti. Saj tisti z veliko prostora za sušenje ne mečejo čistih stvari v stroj samo zato, da bi jih potem lahko sušili….

Mi imamo stanovanje in sušim vedno v sobi, ker obožujem vonj po opranem perilu. Če bi imela možnost posebne sobe, bi verjetno perilo še vedno sušila nekje v naši bližini, da bi stanovanje dišalo.

Sušilec imam že dvajset let, pa ni imelo perilo iz njega še nikoli čuden vonj. Res pa je, da manj diši, ampak mene to ne moti in si ne morem več predstavljati, da bi vsak štumf ali gate posebej obešala. Meni bolj mečka edino posteljnino in je to je ena redkih stvari, ki jo obešam na štrik.

Na Švedskem imajo v vsakem bloku neke sorte pralnico: pralni stroji, sušilni stroji, korito za ročno pranje itn. Desko in likalnik…

Poleg tega imajo marsikje tudi sobo za sušenje. Notri so napeljani striki, ni prevelika, jo je pa mogoče na hitro zelo segreti in nekako je urejeno odvajanje vlage. Ne vem koliko je bila temperatura, ampak kar precej topleje se mi je zdelo kot v bazenu.

Poleg tega sem uporabljala tudi susilne omare. Kot neka zmrzovalna skrinja, noter so kovinske palčke in gor obesis stvari in zapres, podobno kot susilna soba.

Treba je rezervirat čas in v dveh urah imaš celotedensko žehto zrihtano.

Ta sistem mi je bil zelo všeč, edino včasih sem zamudila rezerviran čas in sem morala sredi noči to delat, ker so bili edino takrat prosti termini in sem tudi sama imela čas.

Morda kaka ideja za naš prostor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close