Portuglaska
oj,
pred dvema letoma sem potovala po portugalski, okrog tri tedne, sicer z busi in vlakom, ker so ta prevozna sredstva tam res poceni (kolikor se spomnim, smo za vse prevoze skupaj dali okrog 10000 sit…, potovali pa smo iz lisbone do juga port., na severu pa do coimbre). kot prenočišča pa so se na koncu kot najboljša varianta izkazali kar penzioni – ful lepo so urejeni, pa ponavadi še cenejši kot hostli (ki pa so bili tako ali tako večinoma zasedeni, kljub temu, da sem potovala v sebtembru). kampov je več na jugu in ob obali, sicer pa je bolj tak. se pa definitivno splača kampirati v kampu blizu villa nova de milfontes, ker se tam skriva ena najlepših plaž…
pozdrav, vita
Hojla!
Lani smo s prijatelji potovali s kombijem po Španiji in Portugalski. Če predhodno (beri: vsaj 5 mesecev prej) niste rezervirali hostlov v večjih mestih na to kar pozabite. Splača se kampirati, predvsem na jugu Portugalske. Vendar tam nimajo navade, da bi kampe postavili ob obali, kot so npr. na Hrvaškem, ampak so vedno nekoliko umaknjeni stran. V Lizboni obiščite turistično pisarno blizu železniške postaje, kjer vam lahko zdilajo kakšen poceni hotel. Zelo prijazni! Mi smo dobili super hotel, ki ni bistveno presegal cene hostlov, in je imel orto veliko kopalnico. V Portu smo kampirali v zelo urejenem in dokaj velikem kampu, ga ne morete zgrešit, če sledite tablam. Ko boste v Lizboni nujno obiščite še Sintro (malo mestece s 3 graščinami), v Portu ne pozabite na turo po vinskih kleteh, na obali pa se fino skopajte. Tam obiščite še kakšen vodni park in zavijte iz glavne ceste, pa boste morda tako kot mi odkrili kakšno malo plažico. LP
Mel,
mi smo potovali po portugalski leta 1999 in sicer smo sli iz Kranja z avtom. Vozili smo preko Italije, Francije in Spanije. V Spaniji smo naredili krajsi postanek v Bilbau in se nato spustili do Portugalske. Prvno noc smo prespali v Braganci. Pot smo nato nadaljevali proti J ob španski meji in se nato dvignili ob obali nazaj proti S drzave. S je bil po mojem mnenju precej lepsi od J, saj je kar nekaj lepih nacionalnih parkov… Vso pot smo spali v kampih, ki so poceni. Ceste so dobre, tako da potovanje z latsnim avtom ni problem. Potovali smo 3 tedne. Ce zelis se kaj vec informacij se mi ogalsi na mail.
Živio
S punco sva prepotovala Portugalsko pred dvemi leti. Najprej sva hotela potovati s svojim avtom, vendar sva se na koncu odločila za varianto letalo-rent-a-car. Ta varianta je sicer malce dražja a nama ni bilo niti za trenutek žal. Na Portugalskem sva bila 15 dni kar mislim, da je nekakšen minimum, če hočeš potovati po vsej Portugalski. Midva sva sicer šla še do Gibraltarja. Spala pa sva v hotelu, hostlu, kampih ter v avtu. Hostli so zelo zasedeni (tam sva bila septembra), kampi pa so lahko tudi zelo poceni. Definitivno pa se splača potovati po Portugalski z avtom, saj le tako vidiš njene lepote, ki se skrivajo v bolj odročnih krajih, kamor ne prideš z vlakom.
Če želiš kakšne bolj natančne informacije pa mi piši na e-mail.
Lp in srečno pot
Tomo
Forum je zaprt za komentiranje.