Najdi forum

Portugalska

Živjo!

Zgodaj poleti za časa evropskega prvenstva v nogometu se želimo odpraviti v Portugalsko.
Zanima me, če je že kdo od vas bil tam? Kakšne so izkušnje?
Zanima me predvsem za cenik apartmajev, bungalovov, hotelov, kampov, .. Imate kakšen nasvet za kakšen apartma, hotel, .. ipd? Iščem čim cenejšo izbiro, a ne toliko poceni, da je “poden” od ponudbe 🙂
Točneje me zanima za kraje med Lizbono in Leiro.

Lp,
cro

Lani sem prepotovala Portugalsko in sem v glavnem spala v kempih in pa hostlih. Cene v kempih so zelo različne, ampak za dve osebi, avto in šotor je bilo okoli 20Eur na noč. V hostlih so ba cene okoli 18 Eur na osebo v dorm-ih in pa okoli 24 EUR/os v doublih.
Konkretno v Lizboni imaš na robu mesta zelo lepo urejen kemp. Do centra vozi avtobus, ki ustavi 50 m proč od kempa.
Hrana ni pretirano draga če ješ v času od 11h do 13h, ko imajo pripravljena kosila (kot pri nas malice). Tako kosilo stane od 5-9 EUR, porcije so pa ogromne. Po eni uri so restavracije zaprte in se odprejo šele ob 7h, takrat so pa tudi cene precej višje.
Lp
Belka

Pozdravljena 🙂

Pa si morda bila v krajih Estoril, Ereceira, Leira, .. ? Če si, si morda tudi tam kampirala?
Priporočaš še kakšen kamp (zanimajo me predvsem z bungalovi), kjer si bila? Seveda v okolici teh mest..

Pravtako me zanima kakšne so cene hrane v trgovinah?

Kakšne vtise imaš o domačinih? So prijazni?

Si morda imela kakršnokoli neprijetnost na tem potovanju? 🙂

Sorry za toliko vprašanj, sem zelo radoveden.. pa verjemi (če nimaš proti) jih bom še napisal 🙂

lp,
cro

cro,
greš spodbujat “vatrene”? :)) oz. bivše “vatrene”

hej,

večkrat sem bila na Portugalskem, cene lani neprimerno višje kot pred tremi leti (verjetno letos glede na EP še posebej začinjene ;). Sicer je Portugalska meni zelo ljuba, Portugalci so čudoviti, zelo prijazni, komunikativni, odprti, pa tudi lepi 😉
Glede prenočišč – pri meni se je kot najboljša in tudi cenovno najbolj ugodna varianta izkazala njihovi t.i penzioni oz. pensăo – kot neke vrste mini hotel, včasih pa je to čisto družinske narave, nekaj sob v hiši, ki se jih oddaja. Ti penzioni stanejo približno enako ali pa so še cejenši kot hostli, vendar so neprimerno lepši (čeprav moram reči, da je tudi veliko hostlov na Portugalskem zelo lepih, vendar so poleti, pa tudi v jeseni ful zasedeni), poleg tega pa si v penzionu ne rabiš deliti sobe še s bolj ali manj širšo družbo ;), imaš pa tudi več stikov z domačini. Sicer sem včasih spala kar pri domačinih doma, npr. enkrat, ko sem v nekem mestecu iskala prenočišče, se je babica, ki je posedala na ulici in to videla, ponudila, da lahko spiva pri njej, ker njenega sina trenutno ni doma ..
Sicer glede cen hrane v trgovinah – cene so približno enake kot pri nas, vendar je odvisno tudi od trgovine, v kateri kupuješ. Konkretno v Lisboni (za druge kraje se ne spomnim točno), je veriga trgovin Mini Preço, kjer je hrana približno trikrat, štirikrat cenejša kot v drugih supermarketih in tako lahko, sploh če imaš možnost kuhanja, zelo poceni prideš skozi …

sicer pa mislim, da malokdo odide iz Portugalske ravnodušen …

fica fixe 😉

Vita

Zadnja sprememba (25-12-04 14:11)

Ja 🙂 Hkrati pa dober dopust 🙂

Pozdravljena.
Najprej.. hvala za odgovor.

Me pa zanima, ali si te penzione (pensăo) rezervirala ze vnaprej (preko interneta), ali si šele tam našla.. Če si rezervirala preko neta, mi lahko poveš na kateri strani?

lp,
cro

nikoli si nisem prej rezervirala, pa se je vedno kaj našlo. Tudi lani, ko sem bila v največji ˝sezoni˝, avgusta, nisem imela problemov. Naslove nekaterih penzionov najdeš v LP, sicer pa jih je še precej, ki jih tam ni navedenih. Še glede prevoza- tudi jaz sem lani potovala na Portugalsko iz Španije, ampak ne z avtom, temveč z busom. Lahko vzameš nočni bus iz Madrida do Seville in potem imaš od tam povezavo za Portugalsko (jaz sem potovala Sevilla-Tavira in naprej do Lisbone). Španski busi so zelo dobri in tudi cenovno kar ugodni (npr. karta Madrid-Granada, kar je približno ista razdalja kot Madrid-Sevilla, ali pa karta Barcelona-Mardid pride cca 22-25 eur). Na Portugalskem javni prevoz še cenejši (samo predlog za alternativo.. 😉

pozdravček, Vita

jao, cro, jst bi tut! sam k mam ene druge obveznosti v tistem času… navijajte še v mojem imenu! 😉

A se ti mogoče sanja kok je karta Sevilla- Lisboa?ali pa do kakega drugega mesta na Portugalskem v smeri Lisboe. hvala za tale podatek

Ne bi vedel.
Kot kaze grem z letalom do Madrida, pa potem dalje z rent autom.

lp,
cro.

Hvala za dodatne informacije.. samo se povej mi kaj je “LP”? 🙂

lp,
cro.

LP = Lonely planet

lani je bila karta Sevilla-Tavira nekje okrog 15 eur in še približno enkrat toliko (13 eur s kartico euro 26) Tavira-Lisboa. Za direktno povezavo ne vem. Je pa bila fora, da je naš voznik -sicer modernega avtobusa -točno na portugalski meji izklopil klimo, in to sredi največje vročine in tako smo se še dve uri do Tavire fino kuhali .. 😉 nimam pojma kako deluje ta sistem 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close