Portugalska
Med prvomajskimi načrtujeva 1 teden Portugalske. Približen plan je,da v Portu rentava avto in se zapeljeva do Lizbone in sproti kaj pogledava. Je 1 teden preveč-premalo? Mene vleče tudi na jug oz vsaj 1 dan na klife ali kakšno dolgo peščeno plažo?
Je boljše,da pustiva avto nekje pred Lizbono in potem z vlakom kam nižje? Po mestu se menda ni pametno vozit,zato sem mislila,da bi avto vrnila in uporabljala javni prevoz.
Za kakršen koli nasvet se zahvaljujem,sem namreč precej zmedena
Midva sva bila pred časom več kot teden dni v Lizboni, pa se nama je zdelo škoda samo za 1 dan vozit enih 300 km do Porta. Iz Porta na jug pa sploh nima smisla v tako kratkem času, najdeš peščene plaže in klife verjetno tudi bliže Portu. Midva višje od Coimbre sicer nisva šla, ampak kolikor sem takrat gledala po spletu, je okoli Porta in na severnem delu Portugalske kar kaj za videt in počet 1 teden. Midva sva si iz Lizbone poleg Sintre ogledala še Coimbro in Evoro in nekaj manjših krajev v okolici, vse z vlakom in avtobusom, Portugalska ima super urejen javni prevoz. V Porto in severni del načrtujeva pa enkrat posebej it za kak teden.
No tole je boljša varianta. Čeprav sem vseeno mnenja, da imaš tudi cel teden v Portu in okolici kaj počet, enako v Lizboni. In tudi z javnim prevozom se da veliko obdelat, pa odpadejo težave s parkingom v večjih mestih. Porto in Lizbona pa še vmesni postanki v 1 tednu je pa bolj “intenzivna” varianta. Seveda se pa da.
Forum je zaprt za komentiranje.