Portugalska pozimi
Portugalska je lepa dezela,lahko jo obiscete sami ne bo vam zal,dobro je povezana z jvnimi prevoznimi sredstvi in vam ni treba najeti avta.
Najlepsi cas sta pomlad in jesen.Zime so mile vendar jih spremlja dez,ki je pa lahko neprijeten,posebno na severu dezele.
V Portu in Lizboni je potrebno popaziti na osebne stvari kajti v obeh mestih je kar nekaj taticev ki prezijo na ulov tako kot je to povsod v svetu.Ljudje so prijazni,hrana odlicna in ne predraga .
No ce vas se zanima dezela javite
pozdrav
Hvala za info. Portugalska me že od nekdaj privlači, lep jezik, zanimivi ljudje! Rad pa imam tudi tople kraje.Torej zimski čas vseeno ni najboj primeren? Kako pa je z jeziki? Ali domačini govorijo kakšne tuje jezike, portugalščina mi zaenkrat še ni najbližje? Kakšne so povezave na portugalske otoke iz celine? Verjetno so tudi cenovno ugodni poleti v Brazilijo?
Vrt Atlantika,otok Madeira je privlacen tudi v zimskem casu,saj vlada na otoku celo leto pomlad,rajsko zelen otok, tu jaz tudi zivim.
Prevoz si lahko uredite preko nemskih prevoznikov iz Muenchna ali Frankfurta in to za kar ugodno ceno.
Otok je na voljo vsem ki ljubijo trekink,pohode in pa vrnitev k naravi.
Glavno mesto Funchal je svetovljansko mesto z imenitnimi palacami.
No ce boste potrbovali karkoli na Portugalske vam bom rada pomagala,saj sem tu doma.
Azori so bolj na severu Atlantiki, in v zimskem casu veliko dezuje,so patudi izjemno slikoviti.Prevozi so zaenkrat samo iz Lizbone.
Prebivalci govorijo anglesko,to je drugi jezik.
Iz Madeire leti direktno letalo v Venezuelo-Caracas,iz Lizbone pa za Rio,in São Paulo.
Jaz sem 2 tedna potoval po Portugalski z rent-a-carom in je bilo super. Resda ne vem kaksne so razmere za to pozimi, a poleti se mi zdi da ga ni cez individualen potep po tej prelepi dezeli. Avtomobili so poceni in dobri, kar pa ne bi mogli rect ravno za ceste ker so ponekod res katastrofa, ampak tudi to je del dozivetja.
Vsekakor ne mores primerjati javnega prevoza z avtomobilom, ko se odpravis na kaksen izletek recimo po dolgi vijugasti cesti po Douro Valley, po visavjih nacionalnih parkov in se bi se naslo. Poleti smo spali v sotorih na osamljenih podrocjih ali kempih, v Lizboni pa v apartmaju oz. penzionu, ki so tudi kar poceni.
Pa se opozorilo glede jezika. Po mojih izkusnjah na Portugalskem (v mislim imam samo celino) niso kaj prevec vesci angleskega jezika. Je pa kar veliko pomagala italijanscina, ker ce jih kaj vprasas v italijanscini je obicajno mozno ugotoviti bistvo. Drugace ce kdo, mladina zna anglesko, tako da je najbolje za informacije in to povprasati le te.
Dezela je pa res precudovita in me je navdusila, od morja do notranjosti. Ce pa imas veliko casa se lahko z avtomobilom podas tudi v ne prevec oddaljeno spansko Salamanco – kar pa je spet druga zgodba 🙂
Lp,
S
Moj naslov
urska@netmadeira.com
Forum je zaprt za komentiranje.