portugalska-COIMBRA
Poglej na strani http://www.hostels.com in http://www.hostelworld.com – sem mal gledala in vidla, da so tudi hostli v Coimbri!
lp
Ma… ali rabis naprej rezervirat? Jest sem bil tam pred tremi leti, nekje v sredini avgusta in sva pac prisla z vlakom iz Porta, ter pogledala malo po Lonely Planetu ter dokaj blizu zelezniske tudi nasla kul hotelcek (je v spodnjem delu mesta)… sicer se ne spomnim imena, ampak ko sem hodil potem naokoli po Coimbri, je bilo kar veliko malih hotelckov. Drugace je pa tam tudi youth hostel, ki je bil tudi moznost, problem je bil samo v temu, ker je bil kar precej dalec stran od zelezniske…
Kot se jest spomnim mojega avgustovskega vandranja po Portugalski, so bile rezervacije potrebne le v Youth hostlih, ki so bili polni 🙁 In to je bilo tudi edino prenocisce, ki sva ga vnaprej rezervirala (YH v Evori, saj sva prisla pozno zvecer). Hkrati je bilo s 35EUR to tudi eno najdrazjih prenocisc…
Valjda, ce hoces biti na tocno dolocenem mestu, potem moras rezervirat. Npr. YH kar precej casa vnaprej..
Ojla!
http://residencialantunes.pt.vu/
To je link do penziona v katerem smo me spale. Ni bohvedi kaj, ampak se da prezivet, pa še lokacija je uredu za ogled univerze,… barčki so blizu…
Je biu pa edini v celi Portugalski, ki smo ga morale v naprej plačati, ker je biu zaseden (?!).
Se pa totalno strinjam s tabo, da je boljse imet v naprej rezervirano kolkor se le da. No ljudje smo si različni 😉
Če te še kaj zanima pa kr vprašaj. Mam zelo sveže informacije.
cau,cau
ola!
hvala nutella. jih bom kontaktirala, da mi sporocijo ceno 🙂 ne zgleda slabo.
sej meni je vazna lokacija. pa da je cisto. drugo pa ciz povprecno. imam pa raje hostle in sobe, ker se mi ne da vsak dan sotora postavljat. (ker vsak dan drugje spimo skor)
to je zadnje prenosicse, ki ga moram urediti.
bi te pa prosila, ce lahko kaj porocas o okolici porta. kam se splača it. se da kar tako kot pri nas v brdih malo vandrat in poskusit vino itd. ?
o coimbri ne vem nic kaj dosti. le to, da je univerzitetno mestece. kaj se splaca pogledat? po fotkah zgleda prav lustn.
lep dan! pa ne pretiravaj z nutello 😀
caw
J.
A to je slo pa hitro – pr nas so 100 let rabli za odgovorit. No upam, da bo ok. Sej pravm ni bohvedikaj… mal starinsko ampak velike sobe. Smo pa tud me mele najvec problemov prav s Coimbro. Le zakaj? Mi smo prsle z vlakom, pol pa pac na taxi in do njih – pes bi bla kr malo kruta. Pa taxiji tud niso bli tko zlo dragi, ce zdelis na tri osebe in pristejes, da se ti ni treba kejdosti ubadat s prestopanji, tovorjenji kufrov,…
Ne vem ce ti je kdo ze povedal, vendar kr pripravi se na “planinske pohode” po mestih 😉 Res elo je razgibano. Pa potleh so skoz mozaiki. Ni gladek plocnik.
Kr se pa Porta tice : Portovc lahko probas v vinskih kleteh na drugi strani reke v Vila Nova de Gaia – to je del Porta. V enih kleteh racunajo pokusanje v enih ne. Kot kjra.
Mi smo sle do Brage (samo mesto + Bom Jesus), Viana do Castelo (hrib s cirkvico st. Lucie nad mestom)) in Guimerasa (grad). Smo pa ves ta cas bivale v Portu. Na splosno nam je blo najbolj vsec na severu (ljudje so bli tud full bl prijazni, pa pokrajina je super). V Coimbri smo se ustavile dva dni. Vec ne potrebujes. Pol smo ble se teden dni v Lizboni in tede na Algarveju (Albufeira – ki pa ni bohvedikaj – totalno turisticno).
Poleg Porta in ostalih severnih zadev priporocam Akvarij v Lizboni ter obvezno Rt Cabo Roca in ce gres na jug Cabo Sao Vincente (ta je meni biu se boljs). Sintra je zanimiva, sam mas filing, da te za vsako rec skubijo (Sintra + Cabo Roca je biu najdrazji dan za nas).
To bi blo na hitro o krajih. Ce te pa se kaj bolj konkretno zanima pa vprasi.
cau,cau
M.
p.s. Nutella je zakon. Ampak na Portugalskem moras probat “Pastei de Nata” (oz. eni mu recejo “Pastei de Balem”) to je sele zakon 😉
Forum je zaprt za komentiranje.