Najdi forum

Porova juha

Kako naredite Porovo juho?

Imam 3 pore. Krompir.

Tri pore in krompir daš v v vodo, zavreš in imaš porovo juho

potem pa še zmiksaj s paličnikom in dodaj kislo smetano

Meni je všeč tudi porova juha z rižem. En recept zanjo je tule: porova juha z rižem

Dodam še dišavnice in malo kisle smetane ali pa topljenega sira.

jaz bi jo naredila takole
por bi naseckala na drobno in prepražila na olju. nato bi zalila z vodo, dodala sol, poper, začimbe in na koščke narezan krompir
vse skupaj bi potem kuhala ene pol ure, odlila del juhe, jo spasirala, dodala preostanek in mogoče kislo smetano.

Jaz pa na koščku masla popražim por, medtem, ko se praži olupim in na kocke narežem 2 večja krompirja, jih stresem k poru, zalijem z vodo in počakam, da je krompir kuhan.
Nato s tlačilko pretlačim krompir, a ne prevceč, sem in tja morajo ostati še majhni koščki.
To je vse, samo še malce popra v krožnik z juho.

Meni je všeč, če je notri še kakšna žlica koruze.

http://sl.lmgtfy.com/?q=porova+juha Upam, da sem pomagal, dober tek 🙂

Por nareži, malo prepraži na olivnem olju, zalij z vodo. Dodaj olupljen krompir, narezan na kocke. Začini: sol, poper, muškatni orešček,… Kuhaj dokler krompir ni mehak. Na koncu zmiksaj s paličnim mešalnikom in to je to. Če se ti bo zdela juha pregosta, dodaj se malo vode. Meni je takšna porova juha najboljša.

Meni je tudi taka juha bolj okusna od pasirane/mlete. Podobno delam tudi čemaževo in špinačno.

Meni je tudi taka juha bolj okusna od pasirane/mlete. Podobno delam tudi čemaževo in špinačno.[/quote]

enaNika, jaz tudi.
Včeraj sem na ta način naredila juho iz dveh nadzemnih kolerabic in enega korenja. Noter sem zakuhala 1 žlico pšeničnega zdroba in potresla z nasekljanim peteršiljem.

Zelo okusno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close