Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka poroka na Bledu

poroka na Bledu

Živjo,

midva s fantom se nameravava to leto poročiti tam enkrat septembra. Mal razmišljava o lokaciji in sva se kr oba strinjala, da bi imela civilno in cerkveno poroko na Bledu. Cerkveno na Blejskem otoku, za civilno pa še ne veva al na Blejsekem gradu (je baje precej drago) al pa kr na matične uradu občine Bled.
Pa me zanima, al je že kdo bil oz. je imel poroko na Bledu in kako je bilo? In, katera gostilna je priporočljiva za poročno slavje v okolici Bleda za cca. 50 svatov.

Za vsake vaše informacije se vam že v naprej zahvaljujem.

Lp

Ninčica

Ninčica pozdravljena!

Moja sestra se je poročila na Bledu na matičnem uradu,res da je že 10 let od tega.Bilo je zelo lepo.Matičarka je zelo lepo vodila obred.Za gostilno pa lahko malo povprašam,sem s tistega konca doma.

Želim vam lepe priprave na poroko in
srečno,zdravo in uspešno v letu 200b

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

mene to čaka junija. tako da se lahko kasneje javim!

na gradu je ene 115.000 SIT, vstopnine so že plačane. za otok pač se zmeniš s pletnarji. pa z župnikom čimprej se zmenit.

glede kosila sem tudi jaz še popolnoma v temi, imava cca.isto svatov. bled je kar drag… PROSIM IDEJE!

lp, pujsek

Živjo,

Branka za gostilno bi te pa res prosila če bi lahko mal povprašala in mi javila.

Pujsek no pa mi javi kako je bilo. Zanima me tudi, če mogoče veš kam pokličeš za rezervacijo pletne in koliko približno stane. Maš mogoče kakšno tel.št. od župnika (koliko prej je potrebno rezervirati termin) . No pa želim vama lepe priprave na poroko.

Lp Ninčica

se javim, če ne me pa spomni po starševskem čveku.

vse cifre so na internetu (ti samo vtipkaj kaj hočeš), jaz nimam s sabo, da bi ti jih prepisala.
pletnarji majo tko eno svoje društvo, se mi zdi.

z župnikom dr. Ambrožičem čimprej “rezervirat termin”, midva greva še na priprave, potem pa še osebno k njemu. ti pa vmes, ko rezerviraš, pošlje en list, ko malo več gor piše.

platne so kar drage za 50 ljudi. na osebo vsaj 3.000 SIT bivših (tko na pamet), ziher pa je to nekaj posebnega.

čim manj stresne priprave!

pujsek

p.s. a je kakšen fajn fotograf na gorenjskem?

Živjo pujsek,

a so priprave obvezne in če mogoče veš a je možna poroka pri župniku Ambrožiču, da eden ma opravljene zakramente drugi ne t.i. polcerkvena poroka (to zanima mojo prijateljico, ki bi se tudi rada poročila na otoku).
Baje se to da, vendar je odvisno od župnika.

Glede fotografa pa ga tudi midva še nimava in ga iščeva, če zvem za kakšnega fajn ti javim.

Kam pa nameravata iti na poročno potovanje, midva sva mal razmišljala, da bi šla na Maldive.
Lp

Ninčica

Ninčica,pišite mi na mail,vam bom posredovala telefon za gostilno.žal imate skrit mail,pa ne bi rada objavila številko.

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

he, he glede zakramentov imava iste dileme, en je namreč samo krščen.
ti sporočim, ko se bova menila z njim. od njega je vse odvisno (min. pogoj naj bi bil da ima krst vsaj eden!).
krstni list dobiš kjer si bil krščen (samski list).

potem pa dobiš še odpustek (da se kao lahko poročiš?). daš ga ambrožiču, ne vem še kateri župnik ti ga da.

priprave so obvezne, midva sva jih ravno dala skozi, pa so čist OK (verjetno odvisno kje jih delaš…), znajo te celo zelo pozitivno presenetiti.

lp, pujsek

p.s. katero gostilno priporoča ga. Branka?

Živio, družba!

Odgovarjam predvsem za “Ninčico” in “pujska”, pa tudi ostalim bo prišlo prav.

Priprave oz. tečaj za zaročence je obvezen in se ga lahko udeležita/udeležite kjerkoli v Sloveniji že zdaj, ko bo mogoče, ne glede na to, ali ste prejeli vse zakramente uvajanja ali ne. Tudi če načrtujete poroko veliko kasneje, je bolje sedaj, ker proti koncu je toliko stvari na kupu. Je pa lepo doživetje in še lepša priložnost, da osvežimo življenjska vprašanja, življenje vere in tudi praktične stvari so tiste, brez katerih ne gre.

Če je nekdo samo krščen, se lahko veljavno poroči cerkveno, na ostale zakramente (spoved, obhajilo, birma) se lahko pripravi in jih prejme potem. Vprašajte domačega župnika in boste dobili vsa pojasnila, tudi za katehumenat – pripravo na zakramente in vas bo pripravil sam ali usmeril, če imajo tečaj več župnij skupaj.

Nikoli in v nobenih okoliščinah pa ne govorimo o polcerkveni poroki. Poročita se vedno oba ali pa nihče! To si dobro zapomnimo. Nikoli ne drži, da je eden cerkveno poročen, drugi pa ne, enako velja za civilno, ker je to v osnovi popoln nesmisel. Vedno dva ali pa nihče.
Tudi cerkvena poroka kristjana in nekoga, ki ni kristjan oz. ni krščen, je možna, pri čemer seveda župnik oz. duhovnik v imenu zaročencev prosi za spregled zadržka različne vere škofa ordinarija oz. njegovega namestnika.
Cerkveno se poročita oba ali pa nihče. Tak zakon je cerkven zakon, ni pa zakrament.

Ne vem, o kakšnem odpustku govori dopisovalec pred mano. Mogoče mislite na odpustnico, to je namreč čisto nekaj drugega. Za poroko na Bledu na otoku se seveda dogovorite z župnikom dr. Janezom Ambrožičem (04 5744-046), vendar greste najprej k svojemu župniku, kjer stanuje eden od zaročencev – lahko je župnik ženina ali župnik neveste, ni nič važno. K temu župniku ali duhovniku, ki Vaju pripravlja, prineseta zaročenca vsak svoj krstni list in samski list (običajno na krstni list vpišemo opombo o birmi in o samskem stanu, ki je razviden iz krstne knjige). Župnik, ki Vaju pripravlja, sestavi zapisnik in potem na podlagi zapisnika izda ODPUSTNICO – DOVOLJENJE ZA POROKO V DRUGI ŽUPNIJI. Za zapisnik se oglasita vsaj mesec dni pred poroko, lahko še prej.
Zaročenca pred poroko opravita sv. spoved, kraj in spovednika si izbereta čisto sama.

Toliko v vednost. Darko Ž.

Živjo Pujsek in ostali,

ker sem že večkrat ta teden klical v Župnjišče Bled na tel 04/57 29 380
in župnika Janeza Ambrožiča, da bi se dogovorili glede termina in ure poroke, vendar se mi na zgornje številke nihče ne javi.

Imaš mogoče ti kakšen seznam uradnih ur v župnišču, ker jih ne najdem na internetu.

Ful hvala v naprej.

Lp

Ninčica

ninčica,

župnika je res težko dobit. poskušaj čim večkrat klicat, nama je potem uspelo. večerne maše ima ob 18.00, morda greš po maši do njega?

za uradne ure ne vem.

kako kaže z gostilno? jaz še ne vem!

lp, pujsek

Živjo. Če je lahko restavracija in ne “gostilna” se pozanimajte v hotelu Lovec na Bledu, znanci so imeli zelo lepo poročno zabavo tam. In lahko se lepo peš sprehodite od jezera do hotela, da se ni treba vmes prevažati z avtomobili.
E.mail: (sales@kompas-lovec.eu)
LP

Za NINČICO:

Ali ste poskusili poklicati številko zgoraj 04 5744 046? Takole zvečer po sv. maši ga gotovo dobite najlažje. Čez dan pa dežura v pisarni gospa Zlata, pa lahko tudi njej pustite sporočilo ali Vam pove, kdaj bo najbolje.

Vso srečo,

Darko

Za Darkota:

hvala za skrb. Gospoda župnika se po večkratnih poskus le dobila v dopoldanskem času. Tako da sva dobila željen termin in uro, ter sva že dobila od njega list z napotki kako naprej.

Lep dan,

Ninčica

Za Pujska: Tudi gostilno imava že izbrano in sicer v Radovljici…

pozdrav ninčica,

sva že bila pri župniku, bil je zelo prijazen! ali kaj veš, koliko se plača za pevce in orglarja (ali imaš svoje?). ne bi rada dala premalo, pretiravala pa tudi ne bi, ker je toliko drugih stroškov.

mi smo se odločili za avsenika. boste v tulipanu?

lp, pujsek

Jaz sem se lani septembra poročila na matičnem uradu na Bledu in potem v cerkvi. Na najino željo naju je tam poročil najin župnik. Je pa gospod Ambrožič malce hotel zakomplicirat glede župnika ter pevcev. To sva namreč sama organizirala v domčem kraju. Ga pa lahko vprašaš kakšna je cena za orglarja, pevce in samo za obred. Midva sva samo za obred dala 230 evrov. Čist preveč, glede na to, da mu še obreda ni blo treba vodit.
Za svadbo pa toplo priporočam gostišče Tulipan v lescah. Ugodna cena menija ter izvrstna postrežba!!

Lp

za LAURITO!

kako je možna tako visoka tarifa za poroko 230 €?
nikjer do sedaj nisva zasledila “tarife” za cerkvene poroke – kaj je v tej ceni sploh zajeto? pevci, orglar, poročna sveča – ti praviš, da samo obred?

priznam, da mi je to malo veliko (no, odvisno kaj za to dobiš?). samo za župnika se mi zdi povsem dovolj 100€ ??

hvala za info na to temo!

pujsek

Za Pujska!

Ne vem kje je on dobil to tarifo, tud men se je to čist preveč zdelo. In tud najin župnik je bil zgrožen , ko je slišal kako služi na račun mladoporočencev! To je res cena samo za obred, no ja, pa še za tisto poročno svećo, in to je to. Ne vem točn kakšne so cene za pevce in orglarja, mislm da je hotel za pevce 30 evrov in za orglarja verjetn 40 evrov, ker bi naju sicer cerkveni del poroke stal 300 evrov!!! Sej pravim, pokliči pa vprašej. Ker on ima cene spisane na enem ubogem listku. Je pa najin župnik rekel, da če bo še od parih slišal, da tolk denarja pobere, da bo javil naprej v Ljubljano! Upam, vsaj za voljo tistih, ki se bodo kmalu poročili.

Najbrž je tako ceno treba plačat če se želiš poročit na mondenem Bledu!!

Veliko sreče!

Na gradu , tako imenovano grajsko poroko se ne splača…
ni vredna 2000 EuR…

vse skupaj izpelje dokaj hitro in rutinsko skupina amaterkih igralcev….

TAKO DA parček misli, da se je komaj kaj začelo je pa že konec

matični urad pa otok to je pravo…

Jst sem se par dni nazaj zanimala…poroka na gradu je s penino vred cca.840 eur!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close