Poročno pot. – Mehika ali Dominikana
Pripravljava poročno potovanje konec junija in razmišljava o Mehikii (Yucatan – Isla Mujeres ali Cancun) oziroma o Dominikanski rep. (Punta Cana). Šla bi prek agencije (hotel in avion), v hotel 3* ali 4*, za 10 do 14 dni, all inclusive. Zraven mora biti peščena plaža.
Kaj menite vi glede na naslednje:
– 14 dni je po mojem preveč za samo poležavanje na plaži (vsaj kake 3 enodnevne izlete bi potrebovala, tukaj ima Yucatan velik plus)
– razne boleznine, kot npr. malarija (kako je s tem v tem času leta)
– vreme – baje je takrat deževno obdobje na obeh lokacijah (kako to dejansko izgleda iz izkušenj?)
Hvala za odgovore.
Jaz sm bila februarja v Dominikani, ki pa me ni preveč navdušila. Plaža je bila peščena, palme in to vse O.K., v vodi je bilo polno trave in valovi visoki. Koralnih grebenov ni, torej potapljanje odpade. O hotelu in ponudbi same pohvale, tudi izleti so super imaš kaj videt, samo so bili pregrešno dragi od 70 – 120 USD na osebo. Jaz vama torej za poročno potovanje to destinacijo odsvetujem. Sama sem bila na poročnem Na Maldivih in je bilo super, po tudi cene niso bile tako visoke
Pozdravljen,
midva sva bla na enomesečnem predporočnem potepanju po Mehiki. Nazadnje sva obdelala Jukatan. Sam Cancun mi je preveč “high” tako po izgledu kot po cenah. Midva bila na bolj hipijski Isli Mujeres. Plaže tako na Isli kot v Cancunu so peščene. Cancun je drgač poln Američanov, ki imajo do tja 1 urco z letalom.
Kar se tiče enodnevnih izletov moraš obiskat Chichen Itzo, mogoče še samo Merida, pa Tulum, pa mogoče Isla Cozumel. Ostalo se mi zdi pa že malo daleč za enodnevni izlet.
Srečno.
Midva sva imela pred 5. leti isto dilemo in odločila sva se za Mehiko – Cancun. Odločitev je bila pravilna! Če želita poleg poležavanja na prelepih plažah še kaj več, je to zagotovo Mehika. Svetujem Cancun, ne Isla Mujeres (tja greš lahko na izlet – midva sva bila kar 2x). Iz Cancuna imaš veliko možnosti za razne izlete. Midva sva bila v jeseni, tako da ne vem kakšno naj bi bilo vreme junija.
Karkoli se bosta odločila, ne bosta zgrešila. Karibsko morje je nadvse. Spominjam se z nostalgijo in vama kar malo zavidam. Srečno!
Če vaju zanima še kaj konkretnega, vprašaj.
LP, Leona
Lep pozdrav,
Jaz sem bil z zeno na porocnem potovanju v Mehiki ( Playa del Carmen – Yucatan peninsula ) in mislim da ga ni cez mehiko. Sodelavec je bil v dom. rep. pa ni bil tolko zadovoljen kot jaz. Tudi slike sva primerjala pa sem videl da je plaza v Mehiki dosti lepsa kot v dominikanski republiki. Tudi na tem portalu imate slike z mojega potovanja. All-inclusive je bil fantasticen. Malarije v tem predelu sploh ni ! Z dezjem pa je tako , vremenske razmere se v dezevni dobi izredno hitro spreminjajo tako da ne se bati glede dezja. Dezuje mogoce max. 10-30 min pa neha ( to pravim v dezevni dobi ) drugace dezja ni … Kar se tice izletov sploh ni primerjave, midva z zeno sva sicer sla s TUI agencijo in imela ze rezerviran rent-a-car in prenocisca , pa sva vseeno sla na enodnevni izlet poleg tega se na lastno pest z rent-a-car-jem in bilo je super.
Definitivno se odlocite za mehiko, ce vam ni prevec tistih 50 tisoc na glavo vec, ker vam ne bo zal !
Forum je zaprt za komentiranje.