Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poročno darilo

Poročno darilo

hahahahaha….

midva bova od staršev vsega skupaj dobila 3500€, pa še to sva se kregala da preveče (pač seštevek obojih), pa so rekli, da tako bo in da so veseli, da imava doma oba doma tako finančno situacijo, da si to lahko privoščijo… kar je čisto res… od ostalih ne pričakujem veliko… računala sva cca. 25€ na svata če bo…

zdej sm prebrala šele, mal tole temo… poroka kot možnost zaslužka?

Hehehe… ta pa je malo bosa. Meni je poroka bolj ko ne strošek… in če bova iz tega potegnila 300€ dobička za najino mini poročno potovanje bo več kot SUPER. Kar bo pa več, bo pa že kičasto.

gremo na poroko naslednjo soboto k nečakinji. Odločili smo se, da jima podarimo en teden v termah moravci – sicer v apartmajih – termin pa smo tudi že določili, ker je ona učiteljica in ima čas med počitnicami ; torej med krompirjevimi.
Kaj menite o tem darilu, če bi ga ve dobile? Nam se je zdelo OK, zdaj pa ne vem več? Nas bo pa to stalo 250 EUR, ker poznamo človeka, ki je lastnik tega apartmaja in nam je dal popust.

Zraven pa bi radi kljub temu še nekaj malega kupili. Kakšna ideja? Imata pa še hčero, staro 2 leti, onadva pa sta stara 26 in 28.

Hvala za mnenja.
m.

Kaj pa če za zraven kupite kaj, kar bo povezano z dopustom v Moravcih?

Npr. ujemajoče se kopalne brisače za vse tri. Ali pa potrebščine za piknik (deka, krožniki, košara…). Ali pa npr. kakšno knjigo o izletih po Sloveniji s posvetilom, pa da prej preverite, če je noter tudi kakšna okoliška znamenitost?

lp,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

ste 100% prepričani da jima bo darilo všeč? raje jima dajte 250€ pa bosta z njimi naredila kar hočeta

se strinjam z aliso, če niste 100% prepričani da sta človeka, ki bi odšla v toplice, še posebej v apartma potem jima jaz tega darila nebi zrihtala ampak jim raje dam 250€ pa vem da jih bosta porabila za tisto kar hočeta. sta v vabilu kaj omenila darila? če sta napisala kaj določenega, npr. le denar ali pa le praktična darila,…potem jima dajte raje tisto kar sta napisala da želita in nekaj kar bi bilo vam všeč. če veste da bi z veseljem šla potem je ok, drugače pa nebi riskirala. ker sta kolega od tete tudi dobila isto za neke toplice vikend paket, v hotelu, ne apartma in nista bila zelo navdušena, saj toplic ne marata. midva vedno direkt vprašava kaj potrebujeta, si želita. če je to mikrovalovka, jo bosta dobila. če je denar potem dobita denar. kar si želita do dobita. meni je to čist logično

V vabilu nista nič navedla, niti rekla (spraševali pa nismo) glede darila. Tudi nimam info, kaj bodo druge gostje kupovali.
Smo pa ziher, da denarja ne bomo dali, ker se nam vsem trem (z nama gre še hčera) zdi totalno neosebno darilo. Mogoče jaz res gledam bolj s svojimi očmi …
Z termami pa ni mišljeno, da se bodo pač vsak dan namakali, temveč da bodo skupaj preživeli teden dni od doma …
Bomo še malo premislili, časa je sicer zelo malo, tako da prosim še za kakšno mnenje ..

Lp,m.

Mislim da redko komu dopust v toplicah ne bi bil všeč. Sploh če imata majhno punčko, ki bo uživala v topli vodi pa v otroškem bazenčku.

Tudi na starševskem čveku velikokrat vidimo, da se družine z majhnimi otroki odločajo za tak dopust.

Sicer pa še ideja, ki jo res velikokrat omenim, a se mi zdi pametna: če ste v dvomih, vprašajte pričo, če kaj ve, kaj si mladoporočenca želita ali česa res ne potrebujeta.

lp,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

za nekoga zelo neosebno darilo za drugega zelo osebno darilo. nisem materialistka ampak se mi takšna darila zdijo čisto po okusu svata in ne mladoporočencev. sestra in njen tudi nista nič pisala kaj želita in kaj ne, ker se jima je samoumevno zdelo da bodo itak vsi prinesli denar. pa so ga le redki. dobili so tudi nek vikend paket ali podaljšan vikend v enih slo toplicah in niso vedeli kaj z njimi početi. ker čeprav z majhnim otrokom ( 4 leta takrat) so skupaj odšli na medene tedne v grčijo. koliko so takrat tiste toplice koštale svate še sama nevem, vem le da jih je prodala, ker z njimi niso meli kej za početi. tako da jaz bi še zmeraj dala denar bosta najbolj vesela, zas toplice se pa nikoli neve

se strinjam s Sparks in Arkyco, če niste prepričani raje vprašajte ali njijudirekt ali priči ali starše. V bistvu gre za kr velik denarja in iz tega sklepam, da si želite da bi bila darila vesela.

Večinoma sama raje dam denar, če nisem ziher kaj in kako. Edino eni kolegici sem podarila dve karti za katamarana via Benetke. Sam takrat sem že v naprej vedela da bi oba ful rada šla na tak izlet. Tud če bi mikrovalovko pupovala, bi prvo vprašala katero želita (znamka, model, barva…) Sej tud za rojsten dan ne bom kr nekih šalc za kavo kupila ali pa vaze. Potem raje sam lepa čestitka kot pa take traparije.

jaz vedno ko me nekdo povabi ali na rojstni dan ali na poroko vedno vprašam ali slavljence, sestre, brate,…kaj si želijo. ponavadi mladoporočenca direkt kaj hočeta, potrebujeta, želita. meni ni važno če meni darilo ni všeč, glavno da bo njima. res nevem zakaj vsi kupujete tisto kar je vam všeč pa tudi če onadva tega nikoli nebosta potrebovala, jima ni všeč. MI PA vprašajte jih, ali vsaj priče kaj potrebujeta. kar je vam všeč še ne pomeni da bo tudi njim. nevem zakaj se vsi bojijo vprašati. midva sva tudi po cel mesec spraševala mladoporočenca kaj potrebujeta. en mesec ker nista vedela kaj naj rečeta. potem pa je le bodoča nevesta le rekla da karkoli le ne kakšne bele tehnike pa bonov turističnih agencij, ker bosta že sama izbrala kam bosta šla.

Uf ja… toplice… ne vem če bi midva to dobila bi tudi verjetno prodala naprej, dobila denar in šla tja kamor midva želiva. Vem da je grdo, ampak vseeno. Vsem sva dala vedeti, da bi si rada privoščila poročno potovanje, ki si ga bova brez manjše pomoči težko. Dva študenta, v podnajemu, avto, poroka… ja ok to še gre, ampak o poročnem potovanju do enega tedna pred poroko nisva razmišljala ker nisva vedela če bo finančno šlo… Upava na pomoč svatov in upoštevanje najini želja. Sva dobila tudi set posode (poleg denarja), ki ga bova pač podarila nekomu ki se bo selil. Jaz imam komplet novo posodo in je ne rabim. ful se mi zdi škoda, da se daje toliko denarja za darila, ki jih bosta ženin in nevesta nato prodala/podarila naprej in ne bosta imela nič od tega. Moje osebno mnenje no…

se še kr pod tvoj odgovor podpišem. svatje dajajte za darilo tisto kar si oni želijo in ne tisto kar je vam všeč

Meni osebno se zdi zelo izvirno, če lahko vabila, namizne dekoracije in vse, za kar si pač nadarjen narediš sam. Tut js komaj čakam svojo poroko, ki zaenkrat še ni določena 🙂 . Tudi js nisem skromna morm prznat, poroko bi rada mela tako da bo zadovoljila moje želje, a nisem pa spet tako zahtevna da bi se mogla prpelat z limuzino, no zakaj pa ne, ampak če nebo šlo pač nebo šlo nebom zarat tega jezna, žalostna,… In tut sama že doug časa zbiram ideje o vabilih (papir, pisava, kaj sploh napisat ipd.), namizne dekoracije kot so “ikebane” al kok se temu pač reče tut ne rabjo bit nekej ful kul uau, le tolk da zadovolji moje potrebe. Znam tut js bit popolna a skromna hkrati, seveda pa je to stvar usakega posameznika kje je meja ko je njemu dovolj.
In še to, če se kdorkoli poroči zaradi dobička (ki ga včasih prinese poroka) ga jaz kot duhovnik, notar ali karkoli pač že osebno nebi poročila. Halo, ljudje se poročajo iz ljubezni, če ne to ni poroka, žal. Tut mi nismo nevem kako premožni, živimo skromno, ampak svojo poroko bom naredila z namenom da se imajo svatje lepo in da jim potrditev najine skupne poti ostane v lepem spominu, ne pa zato da bom kritizirala in ocenjevala kdo mi je prinesel bolj drago darilo, pa čeprav bi bila svatba na kmečkem turizmu, pa kaj!!! Če si izviren se ambijent lahko iz zelo skromnega razvije v nekej prečudovitega in to z minimalnimi stroški, samo mal časa, talenta in ustvarjalnosti morš pokazat.
Matr sm se razpričala 🙂 bom kr končala da bo lahko še kdo kej povedou 🙂 🙂 🙂

Se popolnoma strinjam s predhodniki, da je namigovanje na “želene vsote” povsem neprimerno in kaže na pohlep, a za razliko od nekaterih menim, da je v današnjih časih posebno za mlade družine denar zelo primerno darilo. Ker sem sicer zagovornica osebnih, namensko kupljenih ali celo doma ročno izdelanih daril, naj razložim: že sama poroka stane ogromno (pa sploh ni treba pretiravat kot omenjeni) in za par, na začetku skupne poti- če seveda to plača sam (oz. nimajo nekih ekstra dobro plačanih služb)- je to enormen strošek, ki za zelo dolgo prizadane družinski proračun. In se mi zdi povsem primerno, da gostje- če zmorejo seveda, pokrijejo vsaj stroške svojega pogrinjka. Višja vsota, bi pa rekla, da je povsem njihova odločitev.
Zaradi različnih okoliščin življenja (ki jih vsi gostje para ne poznajo ali razumejo) se mi zdi pa fino in povsem korektno, da mladoporočenca naznanita želeno- bodisi gotovina, bodisi seznam daril.

MIdva sva pa ravno včeraj izvedela, da se bo poročila sestra mojega in da bo moj poročna priča. Zanima me (ker je seveda zaželjen denar), če mi lahko poveste kakšna vsota bo primerna? Ima kdo izkušnje?

primerna vsota? daš kolikor lahko, ne kolikor se ti zdi primerno. primerno je lahko čim več, ampak če nimaš dosti pač daš kolikor lahko. nevem če za nekoga drugega daš za poročno darilo 100€ daš zanjo mogoče malo več, 150-200€. če daš nekomu darilo za 50€ pač daš njej za 100€ darila. odvisno od vsakega. jaz še zmeraj glede na to da je njegova sestra se mi zdi, da je 200€ maksimalno čisto dovolj. nevem odvisno kakšno številko sta si vidva zamislila.

Jaz sem podarila copate z napisom in prstanom od Brodija
http://www.brodi.si/izdelki?s=1&k=71

In kakšna je bila reakcija mladoporočencev na darilo?

Pozdrav,

rabim en nasvet! Za poročno darilo bi plačali poročne prstane, brez da bi to onadva vedela. Prstana plačata starša. Se vam ta ideja zdi vredu, je pri tem kaj narobe?

Lp

Če bosta prstana le sama izbrala, je to zelo lepo darilo. Verjetno se boste zmenili z zlatarno?

LP,
Lenka

Ja, seveda. Pstana si sama izbereta, plačat bi prišla starša. No super, potem bo to darilo.

Hvala za odgovor!

Lp

Širok izbor poročnih daril najdeš tudi na MojaČokolada.si[/url] … Jaz včasih sem pogledam: http://www.mojacokolada.si/214-za-poroke.

ne obremenjuj se preveč s tem. Daj tisto oz. toliko, kolikor se tebi zdi sprejemljivo za tvoj žep!! Sicer se mi pa zdi tvoja poroka veliko lepša in pristna, kot bo sestrina. Če je pač materialistka ( ima to pravico biti) se ne ujemi v njen svet.

Ful lepo darilo so tudi gravirani kozarci z imenom para: http://www.graviart.si
tu sem jaz naročila, pa niti ni bilo tako drago.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close