Poročni prstani – prosim za izkušnje
Odločava se za nakup poročnih prstanov in kolebam ali naj zase izberem takšnega z briljantki ali čisto klasično rinko. Kako se briljantki obnesejo po nekaj letih? Kako pogosto te prstane čistite? Ideja, da bi morala prstan sneti pred vsakim tuširanjem, pomivanjem posode in čiščenjem se mi zdi komplicirana. Hvala za vsak nasvet. Lp
Na zaročni prstan zelo pazim, gledam, da diamantka nimam v vodi, ga snamem pred tuširanjem… Ko pomislim, da bi morala tako gledati na poročni prstan me kar zaskrbi. Mislim, da bom po poroki nosila tudi zaročni prstan, vendar ga bom skupaj z ostalim nakitom snela, ko se vrnem iz službe. Poročnega pa bi rada imela skoz gor.
umetni materiali .. taki iz katerih pri Akrapoviču delajo auspuhe so neuničljivi
menda je razpisana Nobelova nagrada za postopek razgradnje teh materialov ☺
kevlar in kombinacije ☺
btw: uran ima strahotno dolgo zrazpolovno dobo
Na zaročni prstan zelo pazim, gledam, da diamantka nimam v vodi, ga snamem pred tuširanjem… Ko pomislim, da bi morala tako gledati na poročni prstan me kar zaskrbi. Mislim, da bom po poroki nosila tudi zaročni prstan, vendar ga bom skupaj z ostalim nakitom snela, ko se vrnem iz službe. Poročnega pa bi rada imela skoz gor.[/quote]
Ja saj te razumem. Jaz sem se iz istega razloga odločila za dva. Oba sta s poroke. Tega, ki ga nosim zdaj non stop, sem imela na civilni poroki, tistega drugega pa na cerkveni. Je pa župnik oba blagoslovil. 🙂 Čeprav mi ta drugi več pomeni in je tudi po materialni plati več vreden, ga imam raje večino časa skrbno shranjenega, nosim pa ga za malce bolj posebne priložnosti kot pa je zgolj služba. Enako zaročni. No, nekaj mesecev po poroki sem ga še nosila skoraj vsak dan, potem pa ne več. Ne samo zaradi briljantkov ampak tudi zaradi gravure na zunanji strani, ki bi se na zlatem prstanu definitivno uničila, če bi ga nenehno nosila več let. Diamanti so pa itak trpežni. 🙂 Se mi pa zdi pogosto odlaganje prstanov zelo priročno za to, da jih kje pozabiš ali izgubiš, zato jaz tega raje ne počnem prepogosto.
Na zaročni prstan zelo pazim, gledam, da diamantka nimam v vodi, ga snamem pred tuširanjem… Ko pomislim, da bi morala tako gledati na poročni prstan me kar zaskrbi. Mislim, da bom po poroki nosila tudi zaročni prstan, vendar ga bom skupaj z ostalim nakitom snela, ko se vrnem iz službe. Poročnega pa bi rada imela skoz gor.[/quote]
Ja saj te razumem. Jaz sem se iz istega razloga odločila za dva. Oba sta s poroke. Tega, ki ga nosim zdaj non stop, sem imela na civilni poroki, tistega drugega pa na cerkveni. Je pa župnik oba blagoslovil. 🙂 Čeprav mi ta drugi več pomeni in je tudi po materialni plati več vreden, ga imam raje večino časa skrbno shranjenega, nosim pa ga za malce bolj posebne priložnosti kot pa je zgolj služba. Enako zaročni. No, nekaj mesecev po poroki sem ga še nosila skoraj vsak dan, potem pa ne več. Ne samo zaradi briljantkov ampak tudi zaradi gravure na zunanji strani, ki bi se na zlatem prstanu definitivno uničila, če bi ga nenehno nosila več let. Diamanti so pa itak trpežni. 🙂 Se mi pa zdi pogosto odlaganje prstanov zelo priročno za to, da jih kje pozabiš ali izgubiš, zato jaz tega raje ne počnem prepogosto.[/quote]
Točno to:)
Moj mož nosi vedno poročni prstan, ko ni doma. V bistvu si ga nadene, ko gre skozi vrata in odloži, ko pride domov. Pa je tudi take malo bolj občutljive sorte, da ne bi mogel opravljati ravno vseh hišnih opravil z njim, če si pa vmes roke umije, pa ga tudi ne bo konec…
Moj pa je v sefu. Ga ne nosim. Sta pa enaka.
Forum je zaprt za komentiranje.