Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poročne obleke so iz poliestra??

Poročne obleke so iz poliestra??

A je to normalno? Sem začela z iskanje poročne obleke in obleke za slavje po obredu. Skoraj sam poliester. Ali je to vseeno udobno ko imaš oblečeno?

ne ni, nateg totalni, ker koža ne diha 🙂 sploh poleti pa mora to biti obup do konca

Tudi jaz nisem videla niti ene neplastične poročne obleke nikjer. Pa svinjsko precenjene.  Lepe na pogled od daleč, ko pa jo oblečeš, pa vsa koža srbi in je za znoret. Primerno za deset minut slikanja, če mirno stojiš, pri vsakem gibu pa ti teče pot do gležnjev v tej plastiki.

Ja, saj imajo v kakem butiku tudi svilene, ampak stanejo toliko, kot kak manjši avto.  E možim se z milijonarjem, da bi si jo lahko privoščila.

Šla sem iskat neko lepšo svečano obleko drugam, pa da je iz svile ali viskoze, primerna še za kako drugo svečano priložnost, ne le za poroko. Itak mi bela nekako ne potegne.  Take, kot sem si jo zamislila, nisem našla.

Na koncu sem kupila svilo, si narisala model in mi jo je zašila šivilja.  Prekrasna. Nosim jo tudi v gledališče, na kak koncert, malo kombiniram s kakim bolerom, pasom, jakno… nihče ne vidi, da bi bila prav poročna obleka, ker je pač večerno eleganten model.
Stala me je s šiviljo vred 600€.

Pa oni željjo par jurjev za izposojo 🙂 za plastiko. Šokirana sem. Kako pa čistijo potem to, ker poliester je zelo težko čistit (higijena) in ohranjati bel da ne govorim o udobju. Nevem no, razočarana.

Odgovor na objavo uporabnika
Utrujena294, 06.08.2025 ob 09:20

Pa oni željjo par jurjev za izposojo 🙂 za plastiko. Šokirana sem. Kako pa čistijo potem to, ker poliester je zelo težko čistit (higijena) in ohranjati bel da ne govorim o udobju. Nevem no, razočarana.

Kemijska čistilnica. Katere kemikalije pa imaš ti potem zato na koži, je pa drugo vprašanje.

Sicer pa tako obleko komot tudi proč vržejo ali uporabijo kake čipke in čiste dele obleke za drugo. Vredna ni itak nič. Za dvakrat izposodit na njej zaslužijo stokratnik njene vrednosti.

Samo tržna zahodnjaška niša, ker bi neveste rade izgledale filmsko. Kao nepozaben dan, pravljična poroka, najlepša nevesta na svetu, princesa za en dan, bla bla bla. Trape pa padejo na to foro.
Gori ti je @Šivilja napisala rešitev.

ma večina oblačil je že iz poliestra. Kupim zadnjič NES sp. del trenirke – poliester.

Logično da je vse poliester, saj kupuješ ali si izposojaš pod 1000€

Plačaj pošteno in boš dobila po meri narejeno obleko iz čiste svile, kašmirja in podobno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close