Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika porocilo s kosila

porocilo s kosila

Tako, pa je koncno za menoj, ta moj obisk :). No, ni bil cisto “navaden” obisk, ampak gre bolj za nekaksno kuharsko tekmovanje v manjsi skupini kolegov. Vsakic se dobimo pri enem, ki kuha in ga potem drugi ocenjujejo. Torej…

Za aperitiv sem ponudila teranov liker, ki je sel kot za med :). Predjed so bili incuni iz olivnega olja in ribji biftek s svezim domacim kruhom. Juha je bila gobova (z jurcki) in postrezena v kruhovih skodelicah. Za prvo jed sem pripravila sarmo, ki je kolegi iz tujine seveda ne poznajo. Druga jed so bili ajdovi zlikrofi (zal se niso lepo kuhali, ampak tega tako nihce ni opazil, hehe), mlinci in puranja rolada z blitvo in kraskim zasinkom. Za sladico sem postregla z domaco prekmursko gibanico. Jedilnik je bil hit – pojedli so vse, bili mocno preseneceni in spoznali veliko novih jedi. Mlince moram ob naslednji priloznosti prinesti s seboj, ker jih niso poznali in so navduseni nad njimi.

Skratka: lep (in naporen) dan smo preziveli vceraj… Polenta in zeliscno meso pa je zal morala odpasti, ker me je eden izmed kolegov ze prehitel z isto idejo :).

Lp, mishika

Hej, Mišika!

Saj nisem dvomila, da se boš izkazala. Čestitam in hvala za poročilo.

L p Babi

Ja, je zelo zanimivo… Imamo v skupini enega poklicnega kuharja (glavni kuhar na velikih ladjah), ostalo smo bolj hobi kuharji.

Je pa ta nas ta pravi kuhar ze pripravil zelo zanimivo kosilo/vecerjo:
– prigrizek: licno prirezani kanapeji z domacim namazom iz zelene, s prsutom in jetrnim namazom
– predjed: jetrna terina z gosjimi jetri, solata iz jabolk, hrusk in zelene z medeno-ingverjevo omako
– juha: curry-jeva-kokosova juha s porom in rakovimi repki
– glavna jed: ovcja rebra v zacimbnem ovoju, polenta in podusena zelenjava s timijanovo omako
– sladica: lesnikov sufle (biskvit) in nek domanarejen sladoled-pecivo v pomarancno-janezevi omaki

Zanimivo… Meni osebno sicer prevec zacinjeno oz. prevec razlicnih okusov, ampak za razliko od standardnih jedi res zanimivo.

Lp, mishika

Hej!

Omenila si tudi namaz z zeleno. Imam ga rada in večkrat naredim. Ko je prijateljica prvič jedla, ji je bilo zelo všeč.

Prišlo pa je do nesreče. Ob lupljenju gomolja,jo je napadla alergija, zelo močno ( otekle glasilke in še kaj zraven), da je z rešilcem bila odpeljana v bolnišnico.

Zelo zanimivo!!! Razlaga dermatologa: Ob lupljenju se eterična olja sproščajo. Ko je jedla, ni bilo nobene reakcije, ob lupljenju pa.
Sicer tudi jedla ni nikoli več, ker ne želi izzivati usode:)

Opažam, da imam rahlo reakcijo ( srbenje oči, nosa), če strgam mlad krompirček. Zato ga vedno samo dobro operem in pečem v lupinici. Saj je še boljši.

Naj vam ne upade pogum. Naribana surova zelena z dodatki, je res dober poceni namaz.

Lep sončen in tudi mrzel pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close