Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek poročila-poročanje o Jugi

poročila-poročanje o Jugi

Ali gre tudi vam zelo na živce, ko pri poročilih večkrat poročajo o nekih nepomembnih dogodkih, nesrečah, prireditvah,.. ki se dogajajo na Hrvaškem, Bosni, Srbiji?

Zaradi tega, imam občutek, kot, da smo še vedo del Jugoslavije, in me zelo, zelo močno moti. Zadnja novica, o nesreči avtobusa na Slovanskem brodu. Vsa poročila so govorila o tem, kot, da bi bilo to pri nas. Če bi bil na avtobusu vsaj kakšen Slovenec,da bi nas to zanimalo. Pa ne. Pa o povoženem dečku na prehodu za pešce. Čudno, da o takih in podobnih nesrečah, ki se zgodijo v Italiji, Avstriji, Madžarski, pa ni ne duha ne sluha.

Zaradi teh novic, ki nobenega ne brigajo, se izpušča poročanja o dogodkih, prireditvah,nezgodah,.. v Sloveniji, ki bi jih zelo radi slišali. Upam, da se novinarji vsaj malo popravijo, da bo ogled poročil znosnejši.

Tudi meni gre na zivce. Razen ce je res nesreca, kot je bila ta z busom , ali potres…..   manjse zadevice iz crne kronike pa naj raje tam ostanejo.

A tiste  o Ameriki in Kardashianih vas pa ne motijo? Komu smo bližje?

Saj poročajo tudi o nesrečah v Italiji in Avstriji.  Se spomniš nesreče z vzpenjačo na primer?  Več dni smo brali članke o tem.

Novinarji pač ne znajo nobenega jezika, razen bivše srbohrvaščine..

Pa lahko samo od tam prepisujejo novice.

Zakaj poročajo o temu? Zato ker je bila to naša država!!! Ker je bil to naš skupni prostor!!! Naši bivši državljani!!! Ker smo si delili zgodovino in kulturo! Zato ker na srečo pri nas še živi veliko ljudi, da smo zato bolj barvita država ne pa samo zarukano slovensko govedo polno trapastih kokoši kot je avtorica teme.

Zato ker so si naši jeziki(slovenski, hrvaški, bosanski in srbski) tako podobni kot bi šlo le za druga narečja. Lažje jih je razumeti kot prekmurce. Saj si delimo južnoslovanske gene. Ampak vem, da je veliko slovencev, švabskih in ameriških, zahodnjaških kur.b pa čeprav nekateri te zahodnjaki gledajo na slovence isto kot slovenska kur.ba gleda na bosance.

Odgovor na objavo uporabnika
kokoši, 26.07.2021 ob 15:37

Zakaj poročajo o temu? Zato ker je bila to naša država!!! Ker je bil to naš skupni prostor!!! Naši bivši državljani!!! Ker smo si delili zgodovino in kulturo! Zato ker na srečo pri nas še živi veliko ljudi, da smo zato bolj barvita država ne pa samo zarukano slovensko govedo polno trapastih kokoši kot je avtorica teme.

Zato ker so si naši jeziki(slovenski, hrvaški, bosanski in srbski) tako podobni kot bi šlo le za druga narečja. Lažje jih je razumeti kot prekmurce. Saj si delimo južnoslovanske gene. Ampak vem, da je veliko slovencev, švabskih in ameriških, zahodnjaških kur.b pa čeprav nekateri te zahodnjaki gledajo na slovence isto kot slovenska kur.ba gleda na bosance.

Je bila. Bivša. Smo si delili. Pri tem naj ostane.

Mi si z njimi ne delimo več nič. Smo se ločili in pika! Pa kakšne gene, lepo te prosim.

Naši jeziki si niso podobni, jaz srbščine ne razumem, hrvati pa govorijo srbsko. To je isto kot bi poleg slovenskega jezika obstajala še jezik ljubljanščina in  ribnščina.  Skratka, kura kakršna si se najprej poduči o zgodovini, jezikih in še marsičem.

Je pa res, da se to yugo ven vleče za vsako pasjo figo, za kar so krivi uredniki južnaških korenin.

no abla srbski, 26.07.2021 ob 20:20

Mi si z njimi ne delimo več nič. Smo se ločili in pika! Pa kakšne gene, lepo te prosim.

Naši jeziki si niso podobni, jaz srbščine ne razumem, hrvati pa govorijo srbsko. To je isto kot bi poleg slovenskega jezika obstajala še jezik ljubljanščina in  ribnščina.  Skratka, kura kakršna si se najprej poduči o zgodovini, jezikih in še marsičem.

Je pa res, da se to yugo ven vleče za vsako pasjo figo, za kar so krivi uredniki južnaških korenin.

Komentar, ki dokazuje da se debilom nič ne da razložiti in da so ksenofobi debilni primitici. Srbsko ne razumeš ker si butast.

Ampak dobro naj bo po tvoje Slovenci smo germani in naš jezik spada med germanske, v isto jezikovno skupino, medtem ko srbski je popolno druga skupina.

Bi debilčič morda še razložil zakaj se imenijemo Slovenija in ne Germanija?

SLOVenija

SLOVani

Kakšna razlaga bebca zdaj?

wd40926, 26.07.2021 ob 15:39

Je bila. Bivša. Smo si delili. Pri tem naj ostane.

Čemu tak nepotrebn komentar? A se spet nameravamo slučajno združiti? Torej vse kar sem jaz povedal, je to da sem razložil, zakaj je več novic z juga. Kaj a bi slovenci bili radi še večji hlapci in kur.be kot so bili že v Cankarjev časih in bi radi slinili zahodu in zbrisali spomin na bivšo državo?

In ti a si zdaj poleg tega da si prekrit homofob tudi prekrit ksenofob?

RTV SLO je bila od vedno srbsko-črnogorska trdnjava. Se ženijo med seboj in zaposlujejo “rodbinu”.

Glede dopisnikov v tujini pa dejansko dela le Petrovec iz Italije. Ostali glumijo gljive, paberkujejo iz lokalnih medijev (Stopar iz ZDA), ali poročajo tisto kar jim ukažejo iz centrale (dopisnika iz Bruslja).

Zato, ker so zaposleni v teh ustanovah večinoma iz tistih dežel. Pa tudi drugače se vidi, da je velik del slo prebivalstva na nek način povezan z jugom; Slovenija je edina, ki to bivšo državo objokuje in si jo želi nazaj. Tudi imena novinarjev to potrjujejo. Drugače pa je tudi pravih novinarjev ostalo zelo malo. Članka brez slovničnih napak skorajda ni več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close