porabiti beljake
Po Vladkinem receptu – skuhane pred dobrim tednom (beljaki so mi ostali od potice)
Beljake s sladkorjem stepeš v trd sneg.
Zavreš vodo (jaz sem jo malo sladkala z vanilijevim sladkorjem) in vanjo z žličko (pazi žličko!!!!) vkuhavaš beljakove kepice ki naraaaaaaaaaastejo. Pokuhaš na vsaki strani minuto ali dve in jih daješ v skodelice za puding.
Snežene kepe preliješ z malce redkejšim vanilijevim pudingom.
Dokler se ne ohladi, sediš zraven z žlico in varuješ svojo skodelico, da ti je drug član družine prehitro ne ukrade :))))))))))))))
Po originalnem receptu potrebuješ rumenjake za vanilijevo kremo. Če delaš puding namesto vanilijeve kreme, potem rumenjakov ne potrebuješ.
“Pokuhaš na vsaki strani minuto ali dve in jih daješ v skodelice za puding.”
Jaz jih na malem ognju kuham pokrite 1 min. in jih sploh ne obračam. Odlagam jih v cedilo in odcejene nato v veliko stekleno skledo, kjer jih vse skupaj prelijem s pudingom, potem pa si jih po želji (eni imajo radi več pudinga, drugi več kepic) nalagamo v skodelice.
NatašaH, da vam le tekne 😛
Se opravičujem, če je zvenelo ostro, ampak mislim, da je včeraj ali predvčerajšnjim ravno ena spraševala isto.
Pa tudi nekaj časa nazaj se spomnim Vladkinega istega nasveta.
Pa dobro jih uporabi, lep večer ti želim! ;9
Beljak mora biti že kar stepen potem počasi vsipaš sladkor v prahu in še malo stepeš.
Sicer je pa še boljše iz beljakov naredit Pavlovo torto.
Forum je zaprt za komentiranje.