porabila bi zmrznjene borovnice – biskvit?
Punce, saj sem malo iskala, pa je toooooliko raznih biskvitov omenjenih v starih postih, meni se pa zelo mudi.
V glavnem, v skrinji imam precej zmrznjenih ameriških borovnic. Rada bi jih porabila za kakšno pecivo, pa nimam ideje kaj in kako?
Prosim za pomoč in hvala vnaprej 🙂
Muffine ali pa skutno “torto” – v oboje zamešaš zmrznjene borovnice.
Copy/paste recepta (sem probala tudi s sadjem, ne samo s čokolado, še boljše kot čokolada)
Skutna torta s čokolado
200 g After eight ploščic naložiš na pladenj in postaviš za eno uro v zamrzovalnik. Nato jih narežeš na cca 1 cm velike kvadratke (ne me prašat zakaj je treba zmrzniti, po moje zaradi lažjega rezanja…).
300 g zmletih Petite beure piškotov
100g raztopljenega masla
zmešaš in daš v tortni model, katerega prej “oblečeš” s peki papirjem.
500 g skute zmešaš z malo mleka in dodaš:
4 jajca,
3 žlice gustina,
2 vanilijeva sladkorja,
120 g sladkorja.
Vse dobro zmešaj in dodaj čokoladne koščke. Nadevaj na piškotno podlago in peci na 175°C cca 60 minut. Meni je najbolj všeč če je hladno pecivo.
Verjetno bi se čokolado lahko nadomestilo tudi s sadjem. Naslednjič bodo notri romale višnje, ki čakajo v zamrzovalniku.
Če pa te zanima recept za muffine pa sporoči.
Lep pozdrav,
Damjana
Hej!
Biskvitno testo,primerno za oblaganje s sadjem(borovnice,visnje,marelice…) delam po receptu,ki sem ga napisala malo spodaj pod “Biskvit-malo drugace”. Izvedba preprosta, le pekacek ne sme biti tisti najvecji,ker bi bilo vse skupaj pretanko. Mase naj bi bilo v pekacku vsaj do polovice -v visino.Povrsina testa naj bi bila v celoti pokrita. Lp Babi
Ola !
Jaz iz borovnic najraje naredim pito. Tukaj pa je recept.
BOROVNIČEVA PITA
250 g moke, 75 g sladkorja, sol, 1 jajce in 125 g masla ugnetemo v gladko testo, ki ga zavijemo v folijo in damo za 1 uro v hladilnik.
Model za torte premera 26 cm namastimo in pomokamo. Testo razvaljamo v velikosti modela in ga damo v model. Pri tem naredimo 3-4 cm visok rob. Testo posipamo s 75 g mletih mandljev in po njih potresemo 450 g borovnic. Nato zmešamo 200 g goste kisle smetane, 1 jajce, 25 g sladkorja in malo limonine lupinice ter 75 g mletih mandljev. Vs to polijemo po borovnicah in pečemo pri 200°C 45 minut, da zlato porumeni. Pečeno posipamo s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek.
Majuška
Meni je pa tako dober borovničev preliv. V ponev dam malo masla, ko se raztopi stresem vanjo 1/2 kg zmrznjenih borovnic in potresem s sladkorjem ter dvema žličkama gustina ter sem ter tja pomešam. Borovnice dajo kar precej tekočine od sebe, tako, da nastane dobra omaka. Še vročo prelijem čez sladoled.
Forum je zaprt za komentiranje.