Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Poraba, nič jasno

Poraba, nič jasno

Mene pa nekaj zanima glede porabe. Ali res eni avti porabijo tako malo glede na velikost motorja, ali pa vsi lažejo. Pri hiši imamo en manjši avto z 1.3 motorjem in 68KM. Gre za kar solidno znamko, ne kakšno rusko čudo. Avto porabi med 5.5 in 6 litri bencina na 100 km. Z njim se vozim v službo, 20 km v vsako smer. Približno četrtina poti je po mestni vpadnici, ostalo magistračka. Vozim umirjeno, ne divjam in ne cijazim. Speljujem normalno in zaviram normalno. Žena pa ima dizla z 1.4 motorjem in tudi 68 KM. Ta dizel porabi nekje 4.8 do 5.2 litra nafte na 100 km. Tudi ta je priznane znamke in tudi žena ima podoben način vožnje kot jaz, le da je njen avto malo težji. Potem pa poslušam razne znance in sodelavce, ki pa imajo večje avtomobile z močnejšimi motorji in imajo porabo npr. Audi A4 diesel s 130 ali 140 Km 4.5 litra, pa laguna s kar močnim bencinskim motorjem 7 litrov Ford Mondeo karavan 2.0 4 litre….. Je to možno? ALi pa so ljudje res tako slabi matematiki ali lažnivci? Rad bi si bil na jasnem.

Hvala

Lp

M. Laufer

Ja,z porabo goriva je tako kot z veličino lulčkov,vsak svojega konja hvali in seveda tudi tanka in če laže,laže sam sebi.Če te zanimajo resni podatki o porabi nekaterih modelih jih najdeš na-poraba.com.

Ne vem kje si prebral, da tako veliki avti porabijo tako malo.Vsekakor to ni res.O porabi posameznih avtomobilov pa lahko preveriš v eni največjih baz (podobo kot poraba.com).

http://www.spritmonitor.de/en/search.html

Itak, da ni res! Meni renault scenic 1.6 16 v z res umirjeno vožnjo kuri od 7.8 – 8.5 ( bencin )

New Report

Close