Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PORABA BENCINA

PORABA BENCINA

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimen15748292, 10.08.2025 ob 16:35

Verjetno je batzajla problem.

Lahko pa kompresija v tubi

Pomagaj mi240, 10.08.2025 ob 15:15

Vidiš, 10.08.2025 ob 14:35

Pomagaj mi240, 10.08.2025 ob 14:08

Anonimno 3469, 10.08.2025 ob 13:56

Anonimno2443

čuj ti luzer. zase govori papak.  jaz imam fse kateorgije, fse sem vozil. vozil se fse avte, kar jih je, motorje. sem samouk mehanik. nisme hodil za mehanika. sem se sam naučil. pizda ti je materna.  proklet luzer pedrski.  ti boš meni gopcal ja . te bom tko gor po pički nasekal. proklet feget.

kd pa je strokovnjka zate? definiraj mi strokovnjaka?    pička ti je materina, zdaj ap si me razfukal.  zdaj pa sme živčen ej.

kdo je po lstrokovnjak če jaz nisem?   pokaži mi tvojega strokovnjaka??  povej mi kdo je???   jebemti mater.  jebaj si mater u pičku pamtrinu proklet feget.  od 7 leta šraufam fse kaj ma mašino.  rea pa je da sem elektrotehnik in obramboslovec, nissme pa hodil na 3 letno mehaničarsko šolo. indijansko kavbojsko. to pa res nisem.

o pička ti je materna. prekelt feget.   o pizda si me zdaj dvignil ej.  mislim ,zdaj pa si  me res zakuril.   a mehanik v nek iavto hiši jestrokovnjak.  nak inćženir kurčev ki en zan vairt in z kotno delat je strokonjak.

jaz, jaz pizda ti je materna, ko sem fural fse od fsega, se sam naučil popravljat fse.  jaz pa nisem strokovnjak.

jaz  jaz tebom fental ej. o pizda ej.   sredi počka sem  ervisiral  pucha. mercedes g ja. 2,5 tone na nkem kamnu. da je bil malo dvignjen ej.   mislim popizdiš no.

Se spoznaš na avte.

Zakaj se včasih se prižge lučka za ESP in za servis, obe rumeni, ko ga vžgem, avto pa gre v safe-mode in vleče s 1/3 moči? Pridem tam nekje do 70-80 hitrosti, več ne.

Ga vgasnem, na novo vžgem, pa dela vse normalno.

Včasih sva dni zapored tak, včasih par tednov mir.

Menjaj akumulator.

Ce bi bil akumulator, avto ne bi normalno vžgal.

Meni je moj stari vito 639 prižigal lampico za alternator, vsi so samo priklapljali na testerje, alternator so mi original menjali za skor  jurja, še z dvorišča nisem speljal , evo spet, noben pa ni pomeril ali dejansko dela ali ne, dejansko je ves čas delal.. Po dveh letih je crknil akomulator, pri novem problema čudežno  ni bilo več.

V nobeni tovarni nimajo strokovnjakov, ki bi znali izračunati dinamiko pritiskanja na pedal za gorivo, čas vožnje, oziroma pospeševanja v nizkih prestavah pri visokih obratih in še množici drugih vplivov na porabo goriva. Že enakomerna vožnja v koloni zmanjša zračni upor vozila in vpliva na porabo goriva. Izbirajte vozila z manj zračnega upora in poznalo se bo.

Mazda3 Letnik 2018 Motor 1,5 6,6l večina kratke razdalje

Pomagaj mi240, 10.08.2025 ob 17:12

Vidiš, 10.08.2025 ob 15:26

No daj zapelji se do enega mehanika in ti naj da akumulator na tester. Ko ti bo povedal, da je zanič, zamenjaj in poročaj.

Akomulator ni, 100%, je že preverjen.

Preverjen z volt metrom ali je dan akuulator dejansko na tester, ker predvidevam, da je AGM?

Torej anonimno 3469 nima pojma, čisto pričakovano.

i30 poraba 4,8

Poraba. Com

Podatki za realno porabo tisoče avtomobilov v 20 letih

>Izbirajte vozila z manj zračnega upora in poznalo se bo.< EN PACIENT JE NEDOLGO NAZAJ NAPISAL, DA TO NI POMEMBNO HA HA 🙂 VAŽN JE KAO MOTOR!

da nisi bolan?, 11.08.2025 ob 09:55

bolj pametno bi bilo, da obiščeš svojega zdravnika.

Anonimno 9779, 11.08.2025 ob 14:07

>Izbirajte vozila z manj zračnega upora in poznalo se bo.< EN PACIENT JE NEDOLGO NAZAJ NAPISAL, DA TO NI POMEMBNO HA HA 🙂 VAŽN JE KAO MOTOR!

Izbirajte vozila z manj zračnega upora in poznalo se bo.< EN PACIENT JE NEDOLGO NAZAJ NAPISAL, DA TO NI POMEMBNO HA HA ? VAŽN JE KAO MOTOR!

Logično, tip je verjetno dal zadnji denar, da je kupil neko super duper mašino, “prestižne” znamke. Za take prometni predpisi itak ne veljajo, očitno za nekatere ne veljajo več niti fizikalni zakoni.

Sicer je pa s cestnim prometom velikokrat tako, da mnogi zase mislijo, da vedo vse in so najboljši, vsi drugi pa totalni debili, ki jim je ne vem kdo dal izpit. Isto velja tudi za uporabo avtomobilov, zato pa se marsikdo z nakupom rabljenega avtomobila nategne, kot je dolg in širok. Saj vemo – agresivno utekanje motorja, tiščanje mrzlega motorja, ugašanje vročega motorja takoj (turbine so zelo hvaležne, če verjameš), mali servis se dela čim manjkrat in nekaj na pol, nobene previdnosti čez luknje in ležeče policaje, priganjanje v visoke obrate neprestano, in še bi se našlo.

@AVTOMOBIL

Ja lej no… tistih 5,8 l/100km je na mestu. 9,2l/100km pa kadar se premikaš. Tko da ima tvoj super duper opel porabo le 3,4 l/100 km. ?

Drugače pa če se ne boš sekiral koliko pije… takoj en problem manj v lajfu.

Chevy Suburban 7.4 V8 16l/100, pisana vožnja.

V višnjegorski klanc je bil pa tak vrtinc v kestlu, k v  kotličku, k skret splakneš..

Tko, da si odličen…

Tud Đođ zdele lih ni neki baš…10,2/100. Dobr, da je kot pomožno vozilo.

Ma kaj kupujete te mlinčke z malo kubaturo (SUV, malo kubikov in brez 4 kolesnega pogona in baterija) v bistvu prava neumnost. Kupite VW ali Škodo 2.o tdi ročni menjalnik pa ne boste imeli težav….preverjena zadeva skonstruirana na zdravi pameti ne pa na LGBT ideologiji.

AVTOMOBIL, 10.08.2025 ob 11:31

Za vse imetnike avtomobila bi prosil, če bi mi posredovali porabo avtomobila na bencin in sicer koliko njihovi avtomobili, tudi znamko avtomobila, porabijo bencina na sto kilometrov.

Namreč, kupil sem avtomobil opel crossland, ki ima oznako za porabo bencina in sicer takrat, ko sem ga kupil, je bila ta oznaka 5,8 litra. Tako mi je zagotovil tudi prodajalec avtomobila.

Sedaj se je ta oznaka na okencu porabe pojavila na številki 9, 2 litra na sto kilometrov.

Kar zgrozil sem se. Avtomobil naredi približno sedemsto kilometro na mesec, nekaj je tudi mestne vožnje, drugače pa relacije 5o kilometrov.

Tudi zneskovno se mi zdi, da ne porabim toliko, približno 90 do 100 evrov mesečno.

Ker v bližnji prihodnosti ne bom šel na servis, avtomobil je namreč brezhiben, bi rad vedel kaj menite imetniki avtomobilov o tem.

Hvala

oh, kar čakaj, poraba bo še poceni napram ko ti bo začel jermen razpadat in ti bo zamašil oljni filter in bo šla mašinca pa-pa.

Focus 1.0 ecoboost, 155 konjev, avtomatik.

Povprečna poraba izračunana na podlagi 10.000 prevoženih km = 5,9l / 100km. Kombinacija relacijske (3/4) in mestne vožnje (1/4), cca 50 kilometrov dnevno.

Prezadovoljen.

Če vozim jaz je poraba 5,5l na 100km, če vozi baba je poraba 8,8l na 100 km.

Volvo, 2.0 turbo bencinar, 200 konjev, poraba nekje 7,5 ob normalni  vožnji. Tale opel je en navaden cegu z zanič motorjem. Poraba je realna, ker so motorji obupno slabi, avto niti ni lahek, oblikovan je pa kot kontejner, z nula aerodinamike.

https://www.spritmonitor.de/en/overview/35-Opel/1624-Crossland_X.html?powerunit=2

Saj imaš vse podatke za izračun. Avto ti pije skoraj 10 l/km, kar ustreza prikazu na računalniku.

Vampire dance, 12.08.2025 ob 09:38

Če vozim jaz je poraba 5,5l na 100km, če vozi baba je poraba 8,8l na 100 km.

Pri nas pa ravno obratno.

Za  avtorja pa. izračunaj sam porabo. Ker ti računalniki narobe kažejo. Vsaj moj.

Piše mi 5,2, ko izračunam sama je pa 6.

Še razlaga: Za 100 EUR dobiš 70 litrov bencina, s katerim narediš 700 km.

to pa res, 12.08.2025 ob 10:20

Pri nas pa ravno obratno.

Za  avtorja pa. izračunaj sam porabo. Ker ti računalniki narobe kažejo. Vsaj moj.

Piše mi 5,2, ko izračunam sama je pa 6.

Računalniki kažejo cca. pol litra manj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close