Popust za takojšnje plačilo avta
Kupit nameravam avto pa pregledujem zadeve, ampak nikjer ne zasledim, da bi kje omenjali, da dajo kaj popusta, če plačaš takoj.
Kup kreditov, leasingov, nikjer pa ne omenjajo popusta, če takoj plačaš. Kake imate kaj vi izkušnje?
Nimajo ravno interesa, da se takoj plača, a ne?
Gledam pa avto, okrog 10 jurjev, rabljen. Oz. več takih avtov.
Ni za računat na kak popust a ne? Ali pač? Pri novih vem, da dajo kaj, pri rabljenih pa nič ne zasledim, da bi kaj popustili, dali kako dodatno ugodnost.
Sprašujem za avtosalone.
Amebba, 04.06.2021 ob 08:01
Ne mores placat vsega z gotovino, tudi ce jo imas. Najbrz zaradi preprecitve pranja denarja.
Plačilo takoj pomeni, da pač takoj nakažeš denar. Ne pa, da v kufru denar prineseš.
Tako, da logično, da lahko kupiš avto brez kredita. Če imaš denar, lahko tudi avto za 50 jurjev takoj plačaš.
Ampak vprašanje je bilo, če ima kdo izkušnje, če ob takojšnjem plačilu kje dajo kaj popusta ali kako ugodnost. Ker kolikor se mi zdi, da povsod navijajo, da kupiš avto na kredit.
Po mojih izkušnja zelo nekateri neradi vidijo (nov avto) če bi ga rad plačal z enkratnim nakazilom, kakšen popust neki, cena je celo višja od oglaševane na Avto.net, ker je tista baje za leasing.
Pri kreditu ali leasingu ti lahko komot zaslužijo na 25 k še vsaj dodatni 5k obresti ins stroškov, zato ni interesa za popuste za takojšnje plačilo
imaš prav, 04.06.2021 ob 08:58
Tudi pri novem te gledajo kot vesoljca če hočeš brez kredita in vprašaš za popust. Ti pa dajo kao popust če ga na lizing vzameš 🙂
Pri plačilu avtomobila nakup brez kredita / leasinga ni najbolj zaželen, lol. Tako da pozabi na popuste za enkratno plačilo, ampak se raje spogajaj za kaj drugega…
Pri kreditu ali lizingu dodatno služijo, zato jim je v interesu, da ga vzameš. Zato pa nudijo podaljšano garancijo npr. samo v primeru kredita/lizinga, pa še kakšno ugodnost. Pa cena je kao nižja (itak razliko pokriješ potem s preplačilom pri kreditu/lizingu). Lahko pa rečeš da se ne greš tega in ti bodo prodali tudi brez vsega. Samo to pomeni navadno brez vseh ugodnosti, krajšo garancijo…
Jaz sicer kupujem rabljen avto, ampak tudi tu sem tu in tam opazil kak oglas, da je popust, če vzameš leasing.
Nikjer pa nobene omembe ugodnosti ob takojšnjem plačilu.
Povsod pa na veliko zraven ponujajo leasing, kredit, še za take avte, ki so kaj vem, tri jurje.
Na vsak način bi poturili kredit, leasing.
Neverjetno, 04.06.2021 ob 09:18
Nakup z gotovino ali leasingom/kreditom je za trgovca popolnoma ista zadeva, ali mu plača kupec ali ena od kreditnih hiš, v obeh primerih dobi kupnino plačano v celoti na svoj račun.
Seveda dobijo denar a očitno se jim kredit, leasin vseeno bolj splača, ker ponujajo popuste, če vzameš na leasing. Za takojšnje plačilo pa nobenih popustov.
Govorim pa za rabljene avte.
hhm, 04.06.2021 ob 09:22
tebi pa ni čisto vse najbolj jasno…
Cena avtomobila 20 000€ kupec denar nakaže iz svojega računa na račun trgovca.
Leasing 50% od cene avtomobila, kupec nakaže 10 000€ iz svojega računa na račun trgovca, Leasing hiša 10 000€ na račun trgovca, to vsoto bo kupec skupaj z obrestmi vračal lizing hiši, trgovec dobi plačilo 20 000€ in niti centa več ali manj.
Kakšen imajo dogovor avtohiše in lizingodajalci je njihova stvar in ne vpliva na ceno avtomobila, ki jo plača kupec.
Pri šmuglarjih, ki uvažajo avtomobile je zadeva malce drugačna ker imajo relativno visoke provizije in se da zmenit za nižjo ceno ne pa drastično nižjo, morda nekaj 100€, ne vpliva pa na nižjo ceno gotovina ali lizing/kredit.
Samo povem, 04.06.2021 ob 09:42
Cena avtomobila 20 000€ kupec denar nakaže iz svojega računa na račun trgovca.
Leasing 50% od cene avtomobila, kupec nakaže 10 000€ iz svojega računa na račun trgovca, Leasing hiša 10 000€ na račun trgovca, to vsoto bo kupec skupaj z obrestmi vračal lizing hiši, trgovec dobi plačilo 20 000€ in niti centa več ali manj.
Kakšen imajo dogovor avtohiše in lizingodajalci je njihova stvar in ne vpliva na ceno avtomobila, ki jo plača kupec.
Pri šmuglarjih, ki uvažajo avtomobile je zadeva malce drugačna ker imajo relativno visoke provizije in se da zmenit za nižjo ceno ne pa drastično nižjo, morda nekaj 100€, ne vpliva pa na nižjo ceno gotovina ali lizing/kredit.
tebi pa ni čisto vse najbolj jasno…
Stvar je tudi v temu, da cena avtomobila ni samo nakup, temveč tudi tekoče vzdrževanje. Če ti prodajo z lizingom za 7 let in na to dajo še bonbončke kot daljša garancija (Pozor, to ni tovarniška garancija, ampak garncija avtohiše, kjer je spet drobni tisk s kupom pogojev.), 50% popusta pri kasku in podobno, potem to ponavadi pogojujejo s servisom pri njih in si s tem zagotovijo redne stranke.
Drugače pa je zadaj cel sistem oz. mreža povezav med proizvajalci, avtohišami, leasingodajalci in zavarovalnicami. Obstajajo razlogi, da niso najbolj navdušeni nad nakazilom celotne kupnine.
Manjka ti še ključen podatek – veliko večjih trgovcev ima svoje lizing hiše.
Drugače pa moje izkušnje ne dolgo nazaj pri nakupu novega avta. Popusta na keš ni nudil nihče, vrednost preko lizinga ( najkrajši možni čas) in brez je bila tam tam. Sem poračunala popuste pri lizingu z obrestmi in dodatnimi stroški.
Kar pomeni da se še vedno bolj splača vzet na lizing.
Ko sem jaz kupoval avto (Honda) so imeli na ta model 4000 eur popusta. Iz 26.000 eur na 22.000 eur z barvo. Ker sem kupoval avto iz zaloge sem vprašal koliko dobim popusta še dodatno, če takoj nakažem denar. Takrat sem dobil 2.200 eur. Se pravi avto je bil 19.800 eur. Je pa res, da je to bilo na začetku leta in je bilo vozilo narejeno prejšnje leto in se jim mudi prodati.
Glej sedaj avte, ki so bili narejeni novembra, decembra 2020 in so na zalogi kot novi. Pri teh boš sigurno dobil popust. Če boš naročal potem pa pozabi na popust.
Ne bi rekla, da je tako. Avtohiše imajo z leasingodajalcem , v kolikor niso sami leasing hiša, sklenjene pogodbe in tudi od njih dobijo določen procent. Zato se pri vseh ponudbah, kjer vabijo kupce z določenimi cenami posameznih nakupov omenja točno določeno Leasing hišo, s katero skleneš pogodbo in ne s katerokoli.
Neučakana, 04.06.2021 ob 18:21
Ne bi rekla, da je tako. Avtohiše imajo z leasingodajalcem , v kolikor niso sami leasing hiša, sklenjene pogodbe in tudi od njih dobijo določen procent. Zato se pri vseh ponudbah, kjer vabijo kupce z določenimi cenami posameznih nakupov omenja točno določeno Leasing hišo, s katero skleneš pogodbo in ne s katerokoli.
Tole mi pa kar veliko pojasni. Ker dejansko je tako kot praviš: ponavadi je poleg navedena leasing hiša. Torej točno določena.
Ali pa recimo napisano, če vzamete lizing tam pa tam pa je cena 600€ nižja.
Nisem pa bil pozoren katere AH imajo svoje lizinge oz. katere lizinge ponujajo.
AMpak to mi pojasni vse. Tako, da očitno lahko samo sanjam o kakem popustu.
avtomobilko, 04.06.2021 ob 18:28
Tole mi pa kar veliko pojasni. Ker dejansko je tako kot praviš: ponavadi je poleg navedena leasing hiša. Torej točno določena.
Ali pa recimo napisano, če vzamete lizing tam pa tam pa je cena 600€ nižja.
Nisem pa bil pozoren katere AH imajo svoje lizinge oz. katere lizinge ponujajo.
AMpak to mi pojasni vse. Tako, da očitno lahko samo sanjam o kakem popustu.
Še večji nateg so pa reklame na TV. Recimo, v kader spustijo reklamni avtomobil, lepa barva, meglenke, feltne,…. Na koncu reklame se izpiše “že od xy eur na mesec”.
Greš gledati na spletno stran in vidiš, da cena velja za osnovni model bele barve, najslabša mašina, nobene opreme in seveda točno določena leasing hiša. Pri avtomobilu, ki ga prikazujejo v reklami bi samo za barvo doplačal 600 €, z opremo pa vsaj 5.000 ali celo 10.000 € več.
Neučakana, 04.06.2021 ob 18:39
Še večji nateg so pa reklame na TV. Recimo, v kader spustijo reklamni avtomobil, lepa barva, meglenke, feltne,…. Na koncu reklame se izpiše “že od xy eur na mesec”.
Greš gledati na spletno stran in vidiš, da cena velja za osnovni model bele barve, najslabša mašina, nobene opreme in seveda točno določena leasing hiša. Pri avtomobilu, ki ga prikazujejo v reklami bi samo za barvo doplačal 600 €, z opremo pa vsaj 5.000 ali celo 10.000 € več.
Ja, to z opremo pa itak.
Sem razmišljal, da bi kupil nov avto, recimo Sandero od Dacie, ker tu je cena res nizka. Potem pa greš preučevati in ugotoviš, da je celo brez klime.
Ne rabim neke posebne opreme, ampak klima pa vsekakor mora biti. Za razne bluetooth povezave pa ekstra fajn zvočnike, radie… to me ne zanima. Samo, da je pa do kraja oskubljen avto, to pa spet ne.
Tako, ad ja, bo kar rabljen avto. Ker cene teh oglaševanih novih, so kar neki. Oglašujejo nekaj, kar dejansko nihče ne kupi. Da pa avto nima klime pa že skroaj ne moreš verjeti v današnjem času. Oz, da to ne spada v standardno opremo.
Forum je zaprt za komentiranje.