ponarejeno potrdilo o narejeni srednji soli za delo v tujini in nadaljevanje sol
Malce nenavadna tema mogoce, pa vendar:). Zelim pa da mi podate kakrsnokoli mnenje oziroma cimvec mnenj
Situacija je naslednja: Vem zelo veliko o poslovanju in ekonomiji, pri 17 letih sem ze odpru svojo firmo (v izobrazevalne namene, da sem videl kako potekajo stvari tudi v praksi), sodeloval sem ze ful s tujimi podjetij, … toda nimam narejene srednje ekonomske sole in sicer zato, ker se mi ne da za stvari, ki jih ze obvladam, piflati defenicij in ostalega nepotrebnega.
Poznam pa cloveka, ki mi lahko brez tezav ponaredi potrdilo o dokoncani srednji soli (seveda za dober denar) in me zanima na kaksen nacin delodajalci v tujini pregledujejo ali imas res narejeno solo, ali je njim mogoce dovolj, da vidijo tisto potrdilo in je to vse? Je kdo ze slisal mogoce za kak podoben primer? Meni se sicer zdi precej nenavadno, da bi delodajalec preverjal in klical na solo iz druge drzave, ali je to potrdilo pravo.
Zanimam pa se predvsem za delo v Angliji.
Pa se tole. Kaj pa glede nadaljevanje solanja v Agnliji. Povsod je pogoj, da nadalujes seveda ta, da imas narejeno srednjo solo. A mislite, da bi tudi tu mi prislo prav to potrdilo, namec jaz predvidevam, da ce bom placal neko manj priznano solo, njih ne bo veliko brigalo ali je to potrdilo pravo, ampak jih bo brigalo ali sem placal.
hvala lepa
Z narejeno samo srednjo solo brez mature se sploh ne bos mogu nikam vpisat 🙂 oz. vsaj na fakultete ne – mogoce kaka vecerna sola. Na tuje fakultete se lahko vpises z narejeno mednarodno maturo oz. maturo + dodatna testiranja, kar se tega tice. Ker se slovenska srednja sola z moznostjo nadaljevanja solanja mora zakljuciti z maturo, bodo v Veliki Britaniji seveda to zahtevali. Poleg tega pa se je sistem solanja letos spremenil in moras tudi na srednji ekonomski soli naredit ti. poklicno maturo, ki se mi zdi, da jo vodi drzavni izpitni center. Vendar ti poklicna maturo v tujini ne pomaga cisto nic.
Pa se nekaj mi ni jasno: ce se teh nekaj enostavnih definicij (kdo je sploh reku, da moras vedeti definicije?, saj lahko vedno po svoje obrazlozis) v srednji soli nisi uspel nauciti, kako mislis ti iti na fax (ali primerni nivo) v VB, kjer bo vsega veliko veliko vec in se enkrat toliko stvari “nepotrebnega”? Pa ce mislis, da je angleski solski sistem na ravni bosanskega, se tudi motis. Solnine so obvezne za vse in to, ce bos ti placal, ne pomeni, da ti bodo gledali skozi prste.
Ce pa se da s ponarejenim potrdilom o opravljeni srednji soli priti do dela, pa ne vem. Po moje bi se dalo, saj oni verjetno glih nimajo pojma oz. informacij o tem, kako se zakljuci srednja sola v SLO.
LP
Seveda pa kaj mislis da smo mi v veliki britaniji sami nesposobni ljudje in da se da z denarjem kupiti cisto vse
to kar mislis je kaznivo in dobis prepoved vstopa za dobrih pet let
ne bo slo tako lahko verjemi mi , imamo tudi mi kontrolo in ljudi iz slovenije in obratno
beremo tudi email
lp
internet police department uk
rudi stojanovich
Še folk s končanim faksom ali celo podiplomcem ne najde v tujini tako na easy job-a, za nekoga s srednjo šolo se bodo pa sploh tepli. Predvsem v GB jim primanjkuje delovne sile. Yea, right!
Drugače pa si s kakršnim-koli našim potrdilom lahko v tujini obrišeš rit. Veš, obtaja nek pojem, ki se mu reče “nostrifikacija” in pomeni potrditev veljavnosti tujemu dokumentu, kar je najmanj kar bodo zahtevali. Tu pa bi že lahko nastopil prvi majcen problem. Vendar to za nekoga, ki je tak genij kot ti, ne bi smel bit prevelik “piece of cake”. Pa dober tek!
ce imas firmo ze od 17 let in vse ostale super cool zadeve
zakaj potem rabis potrdilo, da si koncal kaksno solo, ce itak vse znas in si businessman ?
zakaj sploh hodis v solo, ce imas firmo?
citiram tvoj text:
A mislite, da bi tudi tu mi prislo prav to potrdilo, namec jaz predvidevam, da ce bom placal neko manj priznano solo, njih ne bo veliko brigalo ali je to potrdilo pravo, ampak jih bo brigalo ali sem placal.
Vsaka tuja univerza bo preverila potrdila, reference..itd
A mislis, da ko pride nekdo iz Kuwaita studirat v Anglijo mu, kar verjamejo, ce na papirjih pise “Sheiks university of managment”.
Ce bi bilo easy, kot ti mislis, potem bi vsak tretji Slovenec naredil doktorat v Angliji
ko koncamo osnovno itak vse znamo, gremo v Anglijo in se vrnemo doktorji.
Ne, Brutanija, to ni forum vrtec, če pogledaš naštete forume, imajo vsi nekaj skupnega:
ponarejeno potrdilo o narejeni srednji soli za delo v tujini in nadaljevanje sol
Delo v Angliji ¸
v tujino zaradi dela (dobička), delo na crno
avtobusni žeton
lp Zamunda
Vsi so med najbolj odmevnimi. Manjka samo forum o Pacifiku, ki ne sodi v to kategorijo.
Očitno je vedno več obiskovalcev, ki jim je malo do potepanja, bolehajo pa za klasično slovensko boleznijo: prepričani so, da jim vrednost raste s pojavljanjem kjerkoli, tudi če je to samo forum o potepuhih.
Teme so se sprevrgle v flancanje in samovšečno modrovanje, razen tistih, kjer kdorkoli že ponuja svoje storitve, se pravi samoreklamiranje.
Dobro, vsak lahko reče da se je šalil, ampak zame so to hudo bolne šale. Dokazujejo samo višino IQ sodelujočih
Sreča, da večina pametnjakovičev skriva svoja imena pod nicki, takrat smo še posebej pogumni.
lp
bv
Veš kaj me je zmotilo, samo to, da če pogledaš naštete forume, torej vse, ne samo tistega o delu v Angliji, je to, da osebno dvomim v namen teh forumov.
Če govoriva samo o tem forumu. Nisem rekel, da je nekoristen, daleč od tega. Nisem pa prepričan, da je namen enak kot namen portala kot takega. Res pa je tudi, da nisem jaz nobena avtoriteta, ki bi lahklo ugotavljal pravilnost posameznega oglašanja.
lp
bv
cuj, gnoj, par nasvetov!
Ponaredi kar angleski faks in pojdi v Ameriko!
Resno: al si luzer da niti srednje sole ne mores nardit.. pa potem pravis da se ti ne da studirat stvari ki jih ze itak ves, takoj za tem bi pa studiral, samo v Angliji.
Pa delal bi tud v Angliji..
Ni blem! Ceste pejt pometat, na crno.
In potem se vrni v SLO kot strokovnjak za ekonomijo in bos takoj direktor Borze.
Kolk si naiven te bodo se v prostitucijo spravl al pa razrezal za rezervne dele..
pa komu mar..
bojanv ima prav – takšna sporočila na forum enostavno ne sodijo. S pojavom takšnih in podobnih neumnosti celoten portal izgublja vrednost: kako naj pred odhodom na potovanje zaupam nekomu, ki ga spoznam na forumu v družbi sporočil, ki rešujejo problem ponarejanja srednješolskih spričeval?????
Skrbniku portala predlagam, da poostri nadzor nad vsebino foruma, ter neprimerne teme preusmerja v drug forum (po vzoru Mobisux-a se bodo razni oboževalci države Zamunda lahko pogovarjali v forumu z imenom “Sranje”).
Vsem dobronamernim obiskovalcem portala pa lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.