Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pompč, lepo prosim:)

Pompč, lepo prosim:)

Hej!

Sonce rumeno je dooolgo nazaj objavila recept za kruh imenovan marjetica ali marjetka. Potem nas je veliko delalo ta res dober in na pogled tudi lep kruh.

V galerijo slik je prišlo tudi nekaj fotk. Zdaj ne najdem. Mi lahko kdo pomaga, prosim?

Hvala z najlepšim pozdravom Babi

Hej, zlata Babi!

Ne vem, če iščeš tole:

Galerije pa tudi jaz zdaj nikakor ne najdem, ne vem, če nama lahko kdo pomaga, morda celo Primož.

Jaz pa bi te tudi prosila za pomoč – nekaj tem niže, pod Želodčkova juha sem spraševala, kako se naredi takšna juha, ker res nihče več ne ve. Pa sem si že takrat mislila, da če kdo to zna, je to naša Babi. A morda veš?
Kot prostovoljka delam v neki organizaciji in so si to zaželeli za malico, pa ne znam skuhati. 😉
Kakršnikoli recepti, kjer iz malo ne preveč dragih sestavin pride veliko, so zaželjeni…
Hvala za vse in lep pozdrav na Obalo, draga Babi!

Na Mojem albumu pa sem našla še odličen prikaz izdelave tega kruha, ki ga je posnela ena odlična kuharica Mimin, upam, da ne bo jezna, če objavim link do prve slike:

potem pa le klikaš naprej in vidiš, kako nastane.
Drugih slik pa žal ne najdem.

Hej, Val!

Lepa hvala. Vse je točno, recept in fotke.

Enkrat si kuhala krompirjev golaž za vegetarijance, se spomniš?

Tako! Prelistala sem svojo naj kuharico in še kakšno zraven. Ne boš verjela; niti med drobovino nisem našla želodčkov.

Ampak, ker so vampi pač veliki želodčki, bi se mogoče ravnala po receptu:

Primorska juha iz vampov

Mislim, da ne boš zgrešila. Seveda lahko po svoje prirediš. Recept je mišljen za 10 oseb.

1in 1/2 kg želodčkov, slana voda; 10 dag kruha ali dve žemlji ( stari), voda ali juha, sol , poper, pimenta, 10 dag slanine, (kraška panceta), 10 dag čebule,krompir,korenček, peteršilj, česen, do 3 l vode ali juhe.

Dobro očiščene in oprane želodčke skuhamo v slani vodi.Ne v veliko vode,

ker to ni uporabno. Za kakega kužka paa!!! Posebej kuhamo v goveji juhi

ali vodi s kocko( mesno ali zelenjavno) kruh, zelenjavo in krompir. Ko je

vse mehko, dodamo začimbe.

V ponvi razpustimo slanino, dodamo nasekljano čebulo, ki jo počasi

pražimo kot za tenstan krompir in nekaj strokov česna, samo da zadiši. S

tem zabelimo juho. Krompir lahko malo pretlačimo ali pa pustimo majhne

kockice..

Narezane želodčke dodadamo juhi, zalijemo po potrebi in še vse skupaj

prevremo in serviramo.

Lahko že kuhano potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem ali tudi

drobnjakom.

Moje pripombe:)

Nikoli še nisem delala. V juhi vedno skuham tudi želodček domače kokoši in ga rada pojem.

Kruh je namesto podmeta, ki ga primorska ne uporablja. Če pa misliš, lahko narediš tudi klasično prežganje.Mogoče malo kisle smetane na koncu tudi ne bi škodilo. Kaj misliš?

Upam, da sem ti kaj pomagala. Aja, ne vikaj me več, prosim! OK?

Lep pozdrav z obale:))) Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close