Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pomoč

pomoč

Delam seminarsko nalogo o teamskim delu. Verjetno vsi skupaj delamo oz. se gibljemo v neki skupini ljudi. Zanima me, kaj vas moti oz. kakšne imate izkušnje v teamskem delu? Bi mi kdo priporočal tudi kakšno knjigo? Hvala.

V timskem delu je problem predvsem v tem, da se nekateri izmikajo delu. Ko smo v prvem letniku na faksu delali skupinsko seminarsko nalogo pri angleščini je bilo to najbolj očitno. Kkšni so delali kot kreteni drugi so se pa delu izmikali.
Prav tako je težko uskladiti mnenja,…

Za literaturo pa mal po internetu pa knjižnici pobrskaj.

Teorija pravi o timskem delu, da bi bilo treba pri sestavljanju tima gledati (med drugim) na to, da so v pravilnem razmerju zastopani ustrezni karakterji ljudi: motivator, vodja, delavec… V praksi je pa žal prepogosto tako, da bi vsi igrali male šefe, delal pa ne bi nihče, zato tudi ni takega učinka, kot bi lahko bil.

Če pomislim samo na skupine v šoli. Sestavljajo se ponavadi na podlagi sedežnega reda – tisti, ki sedijo bolj blizu skupaj, bojo skupaj delali. Nihče se ne obremenjuje s tem, da bi v okviru možnosti sestavil čim bolj učinkovite skupine.

Literature je pa prav gotovo kar nekaj. Našteti pa žal ne bi znala, ker sem brala samo povzetke (čisto iz radovednosti; ni moj poklic) in se nisem niti trudila, da bi si zapomnila vire.

Odvisno za kakšno skupino gre. Če gledaš ekipe športnikov ali pa ekipe nekih ljudi, ki imajo skupen cilj, ti se lahko trudijo in dajo vse od sebe, so katalizatorji……v službi pa je vse drugače……..

Če delaš seminarsko o timskem delu, se obrni na FDV, tam mora biti v knjižnici diplomsko delo Virtualni tim, na veliko razpisano o timskem delu – morda ti bo v pomoč
lp

Tud na Ekonomski fakulteti bi mogl bit kr dost literature o tem , poskusi kej najdet preko cobissa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close