POMOČ!!
Pozdravljeni!
Pišem vam prvič in sem resnično v težavah!!
S fantom živiva skupaj že štir leta.Imava normalno življenje kot vsi, tudi občasni prepiri…(stara sva 27 let), sicer je vedno vse na mojih ramenih…
In kaj se mi je zgodilo zdaj?! Zaljubila sem se!!!
To je največji problem, ker je ta fant športnik in sicer nogometaš!!
Kaj naj naredim? Že 4 mesece se občasno slišiva, v soboto pa sva bila prvič skupaj veni ( a zgodilo se ni nič takega), le svoja čustva sva si izpovedla!!
Tudi on se je zaljubil vame na “prvi pogled”, vsaj tako je rekel in tudi kaže takšne znake!! Želi, da se preselim k njemu, in končam z fantom, ne proti moji volji seveda!!
Punce prosim pomagajte mi!!Ima katera izkušnje z nogometaši, je namreč zelo, zelo znan!!
Naj še povem, da imajo moji v familiji ful radi fanta s katerim sem sedaj, kaj storiti glede tega, če končama?
Res sem zmedena, ker se mi kaj takega še ni zgodilo, in pri mojih letih…
Hvala za nasvet že kar v naprej!
Piškotek
Izkušenj z nogometaši nimam………no sej niti na tekme ne hodim:)
Prvo moraš ti sama pri sebi razčistiti kaj čutiš do sedanjega fanta (s katerim že živita skupaj) in kaj do nogometaša. Svetujem ti tudi,da se s tvojim fantom pogovoriš o vajinem odnosu-kaj štima in kaj ne,kaj se njemu zdi. Sama verjetno najbolj veš,ali je samo trenutna zaljubljenost v nogometaša,ali čutiš globlje.
Mlada si še in zato ne zapravi priložnosti,le zaradi tega ,kaj bodo rekli starši- življenje je namreč tvoje.
Srečno pri izbiri in v življenju! Vse lepo!
Lp,Kristi*
Živjo!
Ne bom iti delila nasvetov, povedala ti bom le, da nisi edina, v podobni situaciji nas je kar nekaj!
Pravijo, da je ena prvih kriz med partnerjema okoli 3 ali 4 leta, druga pa potem, 7 leto. Tudi midva imava trenutno podobno situacijo, le da imava midva še otroka, jaz pa zaljubljena v moškega z ženo in otrokom (tudi obojestransko). Zaenkrat sva se odločila, da bova še malo počakala in videla, kaj bo čas prinesel.
Želim ti, da bi se prav odločila!!!
Vso srečo, Iana
Jaz imam izkušnje. Ga moraš imet res zelo rada, če se odločiš z njim živet. Dokler bo aktiven, se boš namreč morala marsičemu odpovedat. Ponavadi grejo igrat v tujino, potem pa se odločaš ali greš z njim ( pa gre služba), ali pa ostaneš sama doma. Večina se odloči, da gre z njim. Potem si pa v tujini gospodinja po poklicu. Strežeš, kuhaš, otroke rihtaš, nimaš nobenih babic za varstvo itd… Ko grejo v šolo, je pa še slabše. Potem se pa vrneš v Slovenijo in kar naenkrat nisi več gospa, službo težko dobiš, malo ti vmes možgančki otopijo, mož že malo tist fuzbal odsluži in ni več tako dobro plačan – v glavnem vrneš se v kruto realnost. Aja, pa skoraj nikoli ga ni doma (dokler je aktiven), tako da otroke vzgajaš sama…. Pa zelo močna osebnost moraš biti in sodelovati pri ravnanju z denarjem, ker v večini primerov jim je šel ves denar v franže. Navajen je namreč živet na veliki nogi, ko se pa vrne v Slovenijo (poklica seveda nima), pa vloži denar v en posel, ki propade, pa v drugega, ki…; tako da kolikor jaz primerov poznam(pa jih kar veliko), če žena ni financ v svoje roke vzela, jim je vse propadlo.
To so same negativne stvari, ampak ljubezen je pa pač ljubezen.
To da je nogometaš in da je znan ne igra nobene vloge pri vajinem odnosu(ok če je ful znan potem se pripravi da ga ne bo doma ko boš hotela, to je velik minus). Drugače pa ti predlagam da če si res zaljubljena, pojdi ljubezni naproti, bolje kot da celo življenje obžaluješ!!!!! Definitivno pa najprej prekini s fantom in se šele nato zapletaj naprej. Ne vem če je pametno da se seliš iz enega stanovanja v drugo, jaz vem da bi šla ali na svoje ali pa domov za začetek, šele nato k fantu, saj ga sploh ne poznaš.
Moje mišljenje.
Pa velko sreče v ljubezni, vse drugo tako ni važno. 🙂
Marči hvala!
Prepričana sem, da jih zelo dobro poznaš!? Ali tudi ti živiš z njim?
Naj ti povem, da je letos končal, nehal igrati, zaradi problemov s klubom!Vrnil se je domov, in si želi “novo” življenje!A pravijo, da so nogometaši “Ku..” saj veš kaj mislim!Resnično sem v dilemi, ker trenutno ne “vidim” slabih strani!
Hvala vsem za nasvet!
Lp!
Odgovor Zali!
Prespala sem že kar nekajkrat, saj to že traja 4 mesece!!Najbolj me skrbi za sedanjega fanta, saj mi nikoli ni storil nič žalega!!Kot sem napisala, je res vse na mojih ramenih, odgovoren ni, v gospodinjstvu nimam nobene pomoči…in prav zato se tudi veliko prepirama!!Jaz imam službo, pa še gospodinjim, on pa le služba in kavč. Vem, da me ljubi, in ne vara, a jaz se včasih počutim, kot da mu igram mamo!!!Sama pa ne čutim do njega več to, kar bi mogla!!
Skrbi me, kako bi mu naj sploh povedla, koko bi prenesel, kako vsi ostali v familiji, ki ga imajo rajše kot mene….Verjem, da mi ni lahko, ker nisem in ne bom varala!!!Pa življenja nisem imela nikoli lahkega, ker sem bila več “tepena kot sita” -od mame, in nimam nikogar kateremu bi se lahko zaupala!!Ni mi bilo lahko, zato pa je zdaj še toliko težje, ker imam fanta, ki me ima rad, jaz pa…ne vem!!
Hvala!
ali kak drug sportnik.
Ja, jih poznam prav dobro in ti lahko povem, da so popolnoma normalni ljudje. Vse ostalo pa je odvisno od tvoje in njegove ljubezni…
Zene nekaterih ne delajo nic, vzgajajo otroke in gospodinjijo. Druge delajo v lastnih podjetjih ali pa kje drugje. Sluzbo dobijo lazje, ker ima moz kar nekaj vez. Veliko zensk je za casa bivanja v tujini koncalo fakultete in se izobrazevalo, ce niso imele otrok. Sportniki so pa do konca zivljenja obsedeni s sportom in tekmami vseh vaskih lig, na kar se pa lahko navadis oz dozivis tudi pri kakem nenogometaskem dedcu. Ponavadi so zelo disciplinirani in ce imajo le kancek mozganov, si organizirajo tudi zivljenje po koncani karieri.
Raje se vprasaj, kako je s tem, da te ze po nekaj mesecih platonske ljubezni vabi, da zivis pri njem. Kaj pa, ce cez pol leta ugotovita, da to ni to?
Jaz se ne bi preselila k njemu, bi pa dobro premislila, kaj in kako bom. Konec koncev si se mlada in lahko poskusis sreco z nogometasem.
Moje mnenje pac.
Moj je letos končal profesionalno kariero. Ves moj zakon sem bila na drugem mestu, a za to sem vedela že takrat, ko sem se z njim poročila.
Veliko lepih trenutkov sem užila z njim, veliko smo si lahko privoščili, a ko je prišel čas praznikov, sem bila sama , ko so drugi šli smučat, sem šla sama z otroci. Ko so ostali po šoli hodili v toplice smo šli mi lahko le sami, brez njega. V glavni sezoni smo bili praktično ves čas sami.
Ko je imel tekmo je moral imeti mir, kuhali smo hrano, ki je odgovarjala njemu.
Pa ne pišem vse to, da bi izpadla kot mučenica, ne hočem povedati, da sem se odločila, da življenje preživim z njim zato ker ga imam rada, ga spoštujem in spodbujam ( še danes).
Če je ljubezen prava, potem ni meja. Moraš pa vedeti, da se boš morala marsičem odpovedati. Morala boš prenašati opazke in kritike, pa navsezadnje tudi oboževalke.
Je pa tako, ko je slaven se vse vrti okoli njega, ko kariero konča je še en teden v špici, potem pa je pozabljen v eni prašni knjigi statistike.
In jaz se s tem tolažim, sedaj je prišel moj čas, da doživim z njim vse tisto, česar do sedaj nisem mogla.
LP
piškotek,kaj je 4 mesece, lahko veliko, lahko nic, pomembno je koliko si ga spoznala, kaj cutis,kaj vidis enostavno se mi zdi da si zelo zmedena in ko bos ti sama vedela kako in kaj, verjemi ne bos rabila nas, kajti mi vse to vidimo po svoje, pa cetudi je kera res zena nogometasa tukaj, ona je ona in ti si ti, kar s ene pomeni, da bo pri tebi enako lepo kot pri njej ali tako hudo ali ne vem kaj.Pusti casu cas, jaz bi bila zelo previdna, tukaj ob zdajsnem te najbolj moti da je cist negospodinjski tip, mislis da toj nogometas bo obraten, se bojim da ne, poleg tega bos veliko sama, za vse sama, ne sma sluzba dom potem se otroci, moje mnenje je da mora biti zena tazga cloveka zelo mocna osebnost in to ji mora pasat in zelo ljubiti,da gre v vse to, pa kljub vsem tem, se nato na koncu izkaze, da to le ni to, ko zaskripa v denarju al klubu in ostanejo brez vsega, ce prej niso mislili tudi na take case,Prespi,uzivaj mal se tkole in cas ti bo pokazu kako in kaj, na vrat na nos iz enga doma v druzga ni sans, jaz ne bi sla nikoli, edin v cist svoj dom, ne pa njegov.
Pozdravljene!
Lepo se zahvaljujem vsem,ki ste mi prisluhnile in svetovale! Vem, da imajo vsake oči svojega malarja, ali kako se že reče, vendar je prijetno prebrati, kaj mislijo drugi, katere ne poznaš, če nimaš nikogar na katerega bi se lahko obrnil! Naj vam povem, da sem se odločila, da še nekoliko počakam! Prav imate, da se še ne poznava dovolj, jaz sicer njega bolj kot on mene. Dala mu bom čas, da tudi on mene spozna, da vidi moj karakter, osebnost…potem pa se naj odloči, če je to to, kar je pričakoval, želel! Naj si sedaj, ko je z kariero končal najprej sam uredi življenje, postavi misli na pravo stran…in bo kaj bo! Strinjam se z vami, da ne smem it živet takoj k njemu, najprej sama potem pa bomo videli! Naj vam povem, da se dobiva jutri, da se pogovoriva, razčistiva določene stvari, potem pa vam javim, kako se stvari dogajajo!
Vsem še enkrat lepa hvala za nasvete!
Veliko sreče vsem ostalim!!
Lp.
Poznam kar nekaj podobnih primerov, pa ne med športniki.
Danes je način življenja tak, da vse preveč časa preživimo v službi.
Tudi jaz sem bila letos sama na morju z mulčkom, ker mož ni mogel, pa ni športnik.
Upam, da bo vsaj pri vas zdaj več časa za družino, ko ste končali profesionalno kariero (ja, mislim, da sta jo končala oba).
LP
Čoko
halo. moje izkušnje z nogometašom niso ravno obsežne ampak dovolj, da povem svoje mnenje. spoznala sem ga preko družinskih prijateljev (je nečak najboljšega prijatelja mojega očeta) in tako sem si mislila, da ker izhaja iz dobre in pametne družine ne bi naj bil takšen bedak kot so pač nogometaši znani po tem.
simpatija je bila obojestranska tako, da so sledili klici in zmenki (oz.2), ker mi je bilo takoj jasno, da to ni zame. bil je preveč samozavesten, ljubosumen (ko sva bila na pijači me je non stop gnjavil če mi je všeč natakar in čakal na odgovor) in če mene vprašate je sodil samo po sebi. bil je star 29 let tako da je tudi že razmišljal kaj bo delal ko bo končal kariero in vam povem ni imel blage veze.
spoznala sem tudi par njegovih kolegov in vam povem, da me je eden na vsak način hotel osvojit (imel je tudi punco), ko sem njemu to povedala je popizdil čeprav se mi zdi da je to pri njih nekaj normalnega ker je sam priznal da skoraj vsi kolegi varajo svoje punce in tudi sam je zaključil svojo 8 letno vezo zaradi tega. no vglavnem hitro sem ga zakjučla še preden je do česa sploh prišlo, ker je pač kazal vse znake pravega nogometaša čeprav je bil prijazen, pozoren in bla bla. za mene takšni moški ni ker sedaj imam moškega ki ve kaj hoče, ki ima firmo, sem mu na prvem mestu, si zaupava, mi pomaga, me nasmeji, ga druge ženske ne zanimajo in si vsak dan vzame zame čas ne glede na gužvo v firmi pa če samo 1 uro za kosilo…..
da zaključim: pogovori se z fantom kaj te muči, nogometaša daj na stran za dalj časa, ker če vama z fantom ne uspe verjemi ni pametno takoj k drugemu letet. tale nogom. pa če si te res želi bo že počakal nate če pa mu bo škoda časa za to, pa hvalabogu ne boš porabla tvojega časa zanj ki te očitno ne bo tapravi. LP
Jaz pa bi, piškotek, nekaj popravila iz tvojega prejšnjega maila, rekla si, da nisi varala in ne boš, vprašaj se, če je to, da počakaš, da te nogometaš spozna in si medtem lepo “na klopci v rezervi” s sedanjim fantom, na varnem, prav do sedanega fanta? Da ni to že tudi en malček…varanje?
Ali si sedanjega pustila?
Forum je zaprt za komentiranje.