Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek POMOČ!!!!

POMOČ!!!!

Punce!

Vem, da na tem forumu sodeluje veliko deklet, žena in punc z različno izobrazbo in različnimi poklici. Rabila bi pomoč pri vprašanju, kaj so točno naloge tajnice v srednji šoli. Kaj sploh počne? Rabila bi čimbolj podroben opis del. Ali pa če mi katera ve povedati, kje bi dobila te podatke.
NAJLEPŠA HVALA – GRE MI ZA SLUŽBO, KI SI JO ZELO ŽELIM.

V vsaki srednji šoli pri tajnici ali pa pri ravnateljici. Drugače se mi zdi pa čudno, da si zelo želiš to delo, hkrati pa ne veš kaj to delo sploh obsega. Sicer pa, ko boš na razgovoru, vprašaj.

Zivjo.
Jaz ti lahko povem le to, da je to, ali bo tvoje delo potekalo lepo in brez zapletov, odvisno predvsem od ravnatelja.

Drugače se pa pripravi, da boš imela ogromno opravka s kadrovskimi zadevami, pa tudi z nekaterimi nesposobnimi učitelji (pa brez zamere, sem napisala “nekaterimi”) in ponavadi vsi pričakujejo, da kolikor gre kaj narobe, vedno težave rešuje tajnica.

Če pa poznaš ravnatelja in veš, da je dokaj realen človek, ki zna tudi kaj postoriti sam, pa kar veselo na delo, v nasprotnem primeru pa se zna zgoditi, da bođ kar delala.

Aja, pa še to. Tam, kjer jaz poznam zadeve, upravni delavci tudi slučajno niso tretirani tako kot pedagoški delavci – učitelji, ampak so lahko doma le toliko, kot imajo dopusta, se pravi, da ni nič dvomesečnih počitnic (pravzaprav je takrat veliko dela), tudi razne enotedenske jesenske, novoletne, zimske in prvomajske počitnice tajništvo dela in je šola odprta, tako da ne vem. So pa tudi izjeme in ti se boš morala pač sama odločiti. Svetujem ti, da se prej temeljito pozanimaš, kako je s to rečjo.

LP
MImika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close