Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pomoč – žužki

Pomoč – žužki

Pozdravljeni! Se je že kateri zgodilo, da so se v posodici za začimbe naredili žužki (ne vem točno kaj so bili; molji…??)? Posodica je dobro zaprta, zato res ne vem od kod ta “golazen” (začimba je kupljena). Kaj lahko naredim, da se mi kaj takega ne bo več ponovilo?
Hvala in lep pozdrav.

Včasih pride že do tega, da okuženo zadevo kupimo in jo po odkritju takoj zavržemo, kaj storiti ? Nič, vrži stran, malo poklej druga živila, da ne bi bilo še kje……
Mi smo iz trgovine prinesli moko z črvi……

Da,vcasih je v zaprti embalazi ze zarejeno in se potem razvije.Zlasti rado v zdrobu,moki,tudi v caju in zacimbah. Neokuzene stvari cez poletje imam najraje v hladilniku. Meni so enKrat zaceli lesti zuzki iz fizola,gnusoba!!!
Zdaj tega ni vec,ker sem prepricana,da fizol s cim pospricajo,da se ne okuzi. Spet kemija. Prijateljica,ki prideluje sama fizol,da oluscenega v
zamrzovalnik in ima potem mir. Eventualna jajceca odmrejo.
Imate iskusnje,me res zanima,kako je s tem!? Lp Babi

če je bila začimba kupljena, imaš polno pravico to začimbo reklamirat Poskusi najprej v trgovini, kjer ste jo kupili, sicer pa kar direktno na firmo, ki to začimbo izdeluje. Kolikor vem, so ti dolžni začimbo zamenjat, sicer jih lahko mirne duše prijaviš kakšni sanitarni inšpekciji… Če imaš voljo in čas seveda ;). Sicer pa v koš z njo in po drugo v trgovino…

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close