Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika POMOČ – zlata poroka

POMOČ – zlata poroka

Pozdravljene,
obračam se na vas vse s prošnjo, da mi pomagate pri tem,. kaj naj pripravim bici in dediju za 50. obletnico poroke. Sicer priprvaljamo ta “piknik” oz. srečanje naskrivaj 5 družin in smo se odločili tako, da bo vse skupaj neke vrste samopostrežni bife, vsaka družina pač sama nekaj pripravi in prinese.
Imate kaj dobrega v rokavu (kar ne dvomimm, samo prosim za ideje :))??
Tudi za sladice (kakšne 2 ali 3 vrste) me zanima, kaj predlagate…ne vem, ali bi spekla torto?!
Brala sme že predloge in jedilnike za poročni menu, malo bolj spodaj, in se res slastno bere…..Vendar ne smemo preveč komplicirat, ker enostavno za vse ne bo časa.
Srečanje bomo imeli to nedeljo, praznovali pa bomo na kmetiji v obnovljeni kovačnici zraven ribnika, tako da bo vse delovalo bolj v stilu piknika, samo da ne bo žara, ampak bife……..pomislila sem tudi na pitulice, vseh vrst, ker sem z njimi vedno ta glavna 🙂 Vsi jih imajo zelo radi, primerne pa so tudi zato, ker imamo tudi vegetarijance. Ja, za pitulice sem skoraj sigurna, za kakšne druge ideje pa lepo prosim še vas.

LP, zala

Pitulice itak ;-)).
Moje mnenje pa je, da bi s torto tudi čisto v piko zadela. Sploh s kakšno umetnino “ala Zala” ;-)).
Za ostalo ti bodo pa svetovale strokovnjakinje.
Sončen pozdravčič iz že tri dni oblačne Dolenjske.

Hej, Zala!

Moja ideja verjetno ne bo kako izvirna – dobro pa je.

Na vcerajsnjem svakovem praznovanju smo imeli velko skledo peperonate in je vsem zelo teknila.

To je v bistvu dobra paradiznikova gosta omaka( tudi koscki)- brez moke, samo cebula, v katero das se precej prej popecenih paprik( lahko tudi popecene melancane) in se malo pokuhas. Seveda, zacimbe in bazilika zraven. Najboljsa je hladna.Zelo osvezujoce.
Neketeri smo z njo jedli kuskus, drugi pecenega kozlicka, tretji polagali na topel kruh…, da – tudi k pitulicam pase.

Sem pod vtisom in se Primorka- brez tega poleti ni feste.:)))

Nekje sem opisala postopek te paradiznikove omake; mislim, da te se ni bilo doma. Saj bos nasla.

Lepo se imejte Babi

Nekaj (dobrih) nasvetov že imaš.

Sama pri vseh bife- ali piknik-variantah navijam za solate. Zelenjavne, mesne, testeninske, majonezne, jogurtove, z bučnim oljem, z olivnim oljem… Večini sicer bolj teknejo v toplem vremenu (upam, da vam bo služilo), ampak ker boste imeli mesa, pečenega in ocvrtega, po mojem več kot dovolj, se mi zdi, da bi prišle prav. Tako kot Babina peperonata, za osvežitev, in obvezne pitulice, da ne bo samo meso.

Torta bi po mojem skoraj morala biti. Lahko imaš ne vem kaka peciva, zdi se mi, da je v naših krajih torta še vedno tista pika na i, tista prestižna zadeva, ki zaokroži praznovanje.

Tako, pa sem koncala – naredila sem OGROMNO pitulic s stirimi razlicnimi nadevi (measanica, buck, pora, rdece paprike, domac sir, jelenje suhe salame, korencek, cebula, cesen,…..). Mislim da bodo se posebej dobre, ker sem uporabila vso domaco zelenjavo, razen rdecih paprik. Poleg tega sem vceraj sem naredila se domaco skuto in kislo smetano (sem morala dedija ful prepricevat da bi lahko naredila skuto namesto da bi on delal sir :))

Nisem pa delala po obicajnem postopku, s kupljenim vlecenim testom – ampk mi ga je naredila druga babi (4 kupcke testa, vsakega za rzvlect cez celo mizo). Mama ga je doma razvlekla in jaz sem vsakega se nadevala, potem sma zvile te “struklje” in jih dale v skrinjo do danes…..Upam da se bo OK obneslo, za zdaj se tako kaze 🙂

Naredila bom se zeliscno maslo za namaz, in pa rizevo solato s tuno (ce bo potrebno, vendar milsim da ne bo). Ce bo cas, bom spekla se kruh, tako za razlicne namaze in za k solatam…
Za sladico sem naredila Sacher torto, malo vecjo, v pravokotnem pekacu……na vrh bom s smetano napisala stevilko 50 in malo okrasila ob robovih.

Ker nas je 5 druzin, in vsaka prinese kar nekaj stvari, mislim da bo dovolj vsega…se prevec :))
Porocam se o drugih dobrotah……

LP, zala

Bravo, Zala!

Saj sem vedela, da se bos odrezala – kot vedno!
Bici in dediju vse lepo od ene babi in dedija z morja, ki sta jih letos praznovala 45.

Hcerka bo 9. septembra pa 15, trideset let razlike. Z ocijem sta tudi 30 let
narazen. Tako ni tezko steti:)))

Pozdravcek in imejte se fajn Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close