Pomoč-Zakintos-Grčija
V nekaj mesecih se misliva z fantom podat v grčijo
Zanima nas Grčija-Zakintos res nas je očarav preko slik ki smo videli in kako ga ljudje opisaujejo.
Problem je ker je malo ponudb z agencijo iti na zakintos , je pa dosti ponudb samoorganizirano letalska karta in hoteli. A SE bojim da zaradi malo slabšega obvladanja angleškega jezika bi se bolj malo znašli.
Se je izi znajt dol , glede tega da maš možnost si ogledat stvari ? povejte mi prosim nasvete glede tega mesta in kaj nam svetujeste . Mogoče tudi koliko stane najem vozila ali motorja. Hvaležni smo za vse nasvete
jaz bi na tvojem mestu poklicala agencije in vprašala če bodo še dodajali kake hotele, ker lani vem da so se tu pa tam pojavljale nove namestitve. mi smo bili lani na zakintosu, in je blo super. šli smo konec avgusta in je bilo kar drago (500€ nočitev z zajtrkom, na osebo, 1 teden). sta pa kolega šla sredi julija last minute, in sta preko agencije šla za slabih 300€ po osebi. mogoče malo počakaš z rezervacijo. jaz sem celi junij in julij spremljala cene in je blo res ful poceni, potem sem pa za avgust mislila da bo tudi tak, pa smo se lahko obrisali pod nosom, komaj da smo neki hotel dobili.
torej, na zakintosu maš kar dosti za videti. par nasvetov
http://www.hotelagent.rs/files/regioni/Mapa%20plaza%20na%20Zakintosu_0.jpg odpri zemljevid in potuj z mano 😀
Keri – nič všečnega, škoda cajta da smo se tja vozili
Laganas – mesto žuranja in mladih (angležov ter maturantov iz cele evrope). plaža nabito polna, zvečer v hotelih baje zeloooo glasno, tako da mogoče ni najboljša izbira za bivanje; zanimivo je iti na pijačo na otoček, baje je tam ponoči neki fini klub
Agios Sostis – plaža je povezana z Laganasom, vendar je bolj mirno in imaš lep pogled na oni otoček; imaš par trgovinic in tavernic
Kalamaki – super plaže (ena z želvami), dolge peščene, zvečer na ulicah kar živahno vendar pravijo da v hotelih ni nekih težav z glasnostjo in popivanjem, tako da tukaj bi bilo kar prijetno bivati (ok, edino letala se fejst slišijo)
Dafni – če se prav spomnim je to ena plaža ki ni nič extra, cesta do nje je pa… katastrofalna, da se lepše izrazim. že ko smo se peljali dol sem se bala če nam bo uspelo po tistem pesku priti nazaj na tisti breg, tako da mi je bilo žal da smo se šli dol obračat. je pa vsaj partner užival v vožnji 🙂
Gerakas – luštna plaža, kjer gnezdijo želve. res si jo je fajn iti pogledat
plaže med Porto Roma in Porto Zoro: najlepše, res najlepše. meni je bila najboljša Porto Caminia Beach (ni označena na zemljevidu, ob cesti so oznake in je ne moreš zgrešiti), kjer si ob nakupu pijače dobil ležalnike ter senčnik (ker na celem otoku so edino za doplačilo). vse so mmmmmmmmmmm, tako da te si kar oglejta
Argassi – tukaj smo bivali mi. plaže so bolj slabe, ampak za “rit parkirati” so čisto ok; dolga promenada z veliko trgovinami, tavernami in bari
Tsilivi – ful lepe plaže, ampak hoteli so kar malo skriti, se mi zdi. mi smo tam pohajkovali pol ure, potem smo šli pa dalje
Alikes, Alikanas, Drosia – luštne peščene plaže, tudi vredne ogleda
seveda pa ne smeta pozabiti na plažo Navagio – zaliv tihotapcev ter na modre jame. do tja vaju vodi edino ladja, tako da pri lokalcih kar vplačajta izlet.
cene na otoku so relativno nizke, resnično se splača najeti avto, vsaj 3 dni. je pa res lepi otok.
če te še kaj zanima, vprašaj.
midva sva bila na zakintosu 2012..stanovala sva v argasiju,nočitev z zajtrkom.ker sva rentala avto za 5. dni,se nisva hotela preveč vezati na hotel.videla sva praktično vse kar se je videti dalo.prekrasne plaže,meni osebno gerakas najlepša.res da so dragi ležalniki,pa še to je neka časovna omejitev,vendar sam prizor ko prideš iz majhne vzpetine do plaže je vsaj zame nepozaben.navagio lep predvsem zaradi barv morja(videla sva ga iz razgledišča,potem pa še čisto fizično na izletu okoli otoka.v glavnem lepote otoka bosta spoznala sama.cene:rentacar-5.dni 175 eur preko agencije(v najinem primeru kompas)res je,da si v samih mestih lahko rentaš avto ceneje,vendar sva se midva odločila za bolj komot varianto.sporazumevanje je večina v angleškem jeziku,sva pa naletela na ogromno srbskih lokalov,pa tudi izlet z ladjo okoli otoka nama je prodal nek dečko iz srbije.tako da brez skrbi kar se tiče sporazumevanja.ceste so dokaj dobre,pa tudi izgubiti se je težko.kar se tiče nastanitev je tako:midva sva iskala predvsem cenovno ugodno varianto,zato sva bila tudi na malo slabšem kraju,predvsem kar se tiče plaže,pa tudi pogleda na morje nisva imela.vendar po vsem kar se nama je dogajalo čez dan sva zaspala kot da sva v Hiltonu ;).če bosta imela kakršnokoli vprašanje,bom z veseljem odgovoril,ker ne vem točno kaj bi še napisal.midva greva letos s kompasom na lefkado v mesto Nidri.grčija naju je prevzela
Mi smo bli leta 2011 v Laganasu v hotelu Galaxy in je bilo super. Potovali smo preko Kompasa, ugodna cena, presenečeni nad ponudbo. Hotel ni prav v centru dogajanja ampak je do tja par minutk peš hoje. Meni je bilo super, da je bilo v bližini fuul dogajanja, trgovinic, barov, restavracij sam hotel pa je bil na bolj mirnem območju. Tudi plaža v bližini hotela ni bila nabito polna, je blo prav lušno da so otroci lahko igrali nogomet na plaži 🙂 Mi smo bli 13.6. in je blo ob 9h zjutraj 32 stopinj, voda je mela 26 stopinj. Tam smo najeli gliser ter šli do želvjega otoka pa še malo naokrog, mimogrede smo srečali enih 5 želvic ko so prišle po zrak na površje, ena gospa se je z njo srečala v vodi med jutranjim plavanjem 🙂 Aja splača se it na izlet okrog otoka (Zaliv tihotapcev), je bilo zelo lepo. Kar se pa tiča ponujenega izleta za ogled želvic pa močno odsvetujem, ker tistih par sekund ko pogleda želvica ven moraš imeti res srečo da jo v tisti nagneteni ladji vidiš, pa še ni fajn za želvice ker jih res dobesedno preganjajo.
Priporočam Grčija last minute ponudbo, ki jo ima na svoji spletni strani turistična agencija Potuj nekam http://www.potujnekam.com/grcija.
Cene so ugodne, pa še različne destinacije v Grčiji imajo na voljo.
Lastna reklama pa običajno bolj škodi kot koristi…
Glede na to, da imate že 5 let izgubo ter ves čas tudi negativen kapital, je samo vprašanje časa, kdaj ne boste več v stanju izpolniti vplačanih potovanj.
Mogoče so ravno take reklamne akcije poizkus izvleči še čimveč denarja ter potem zadevo pognati v stečaj?
Forum je zaprt za komentiranje.