Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pomoc – torta

Pomoc – torta

Da bo bolj vidno, pisem na novo. Pod naslovom Jagodna krema – torta
Val prosi za pomoc. Nekaj sem napisala, a tortne mojstrice poznate se kaksne finte. Val bo delala torto za 100 ljudi:))) Pomoc zazeljena:)

Lep pozdrav

Babi, hvala za to prošnjo ostalim. Res pride vsaka pomoč prav. Več glav več ve, to ni tako kot pri tistem pregovoru, kjer več kuharjev pokvari jed. 😉

Sicer pa je Kot voda za čokolado ena mojih najljubših knjig, res odlično poveže doživetja, čustva in okus hrane. Kar zaživi, vonjaš jo, ko bereš.

Tako, to je že dober nasvet, da ne smem delati vseh biskvitov naenkrat, ker jaz bi najverjetneje naredila prav to. 😉

Jaz nimam prav nobenih izkušenj s peko torte (no ja, zaherco ali dve sem pa že naredila). Bi pa definitivno naredila tako kot pravi Babi. Saj vsega biskvita naenkrat si niti ne predstavljam kako bi fizično spravila v pečico :-)). Če se ne motim, si rekla, da so štirje slavljenci. Kaj pa če bi za vsakega naredila svojo torto? Morda celo različnih okusov (saj veš, niso vsi feni sadne ali čokoladne). Pa tudi na transport moraš verjetno misliti. Tako bi lahko vsako torto posebej spravila v škatlo (v mislih imam tiste škatle v katerih naprimer kupimo krofe). Sama bi se lotila kvadratnih tort – biskvit bi spekla za vsako torto posebej. (saj to se verjetno lahko naredi že en dan prej a ne?) Morda lahko narediš tudi različne biskvite – čokoladnega, orehovega, navadnega…. Po moje bi tudi ena takšna prirejena in fiiiinooo napojena zaherca prav prišla (napojiš jo lahko s kompotom, pa potem notri vliješ še malo ruma), premažeš z marmelado, nadevaš s sadjem iz kompota, obliješ s čokolado (no, zdaj pa imam sline do tal).

Saj ne vem, če ti tele ideje kaj prav pridijo, konkretnih pa žal res nimam.

Tudi jaz se spomnim Val z golažem brez mesa :-)). Nisem tako kot Babi, da bi za vsakega vedela kaj je spraševal, kakšno stvar sem pa tja se pa vseeno spomnim :-))

Tele knjige še nisem brala, bom ob priliki. Zdaj sem se lotila biografije Edith Piaf. Morda bi vama bila všeč tudi knjiga La Cucina, sicer je na trenutke precej surovo napisana, ampak opisi kuhanja in navad na Siciliji so pa krasni.

Pozdravček.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Tako, punce, odločila sem se – štiri torte v velikosti pekača bodo dovolj, saj tako ali tako vem, da ne bo glavna torta…;)

Dve jagodni in dve čokoladni, pa bo. Upam, da bo uspelo.

Sonce, vidiš, lepo, da se spomniš in da se tako virtualno spoznavamo… Tudi jaz vem, kaj ti še rada počneš…;) Očitno nas res družijo nekatere reči, kot so želja po lepem in dobrem, oblikovanju, hrani, dobri družbi in branju.

Hvala obema!

Veš da bo uspelo, zakaj ne bi.
Mislim da si se kar dobro odločila :-))

Prijetno peko in veselo žurko ti želim!

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Tudi jaz mislim, da si se dobro odločila. Sonce ti je v glavnem naštelo vse poudarke od transporta naprej.

Biskvit obvezno speci en dan prej, čokoladne torte se tudi sestavi dan prej, da se fino napojijo. Sveže jagode in stepena sladka smetana mogoče zjutraj, vsekakor pa nekaj ur prej. Načeloma so vse torte boljše drugi dan, pa to ni samo zato, ker gredo h kraju, dejansko je potrebno, da se uležejo in prepojijo. Tisto “saj je čisto sveža, pravkar narejena” sploh ni pohvala za torto 🙂 !!!
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close