Pomoč tast ma abrahama!!!
Ja res je abrahama bo imel in ker morem povedat da je zeloooo vredu nesojen tast vas prosim da mi daste idejo za kako zeloooooo ampak res zelooooo dobro sadno ali kako pač torto (doma bi jo sama spekla) in seveda večerjo! Rada bi recept za kako res gurmansko večerjo! Nima veliko prijateljev, znancev in sorodnikov, zato nas bo samo trije ali štirje in ravno zaradi tega bi mu rada pričarala nepozaben večer! Prosim, pomagajte mi, BABI ti boš 100% vedla kako se tej stvari streže?!!!! In druge……Samo da bo nekaj posebnega, nekaj kar ne vidiš vsak dan na mizi in je zelooo dobro! Aja za večerjo naj bodo recepti takšni, da se dajo kuhat na štedilniku in ne v pečici!!!!!
Hej,Peptita!
Ker si se obrnila tudi name,bomo ze kaj pogruntale za tako fejst fanta.
Za torto ne bo problema,ker je tukaj receptov mali milijon.
Malo tezje je za vecerni menu,ker nimam pojma,kaj (vsaj priblizno)ima abrahamovec rad. Lahko predlagamo jed,ki bi bila nekaj posebnega,pa ne bi bila nikomur vsec.
Jaz imam rada vse,kar je zeleno in malce disi po italijanski kuhinji in morske sadeze na buzara…
O okusih se pac ne razpravlja,pravi latinski pregovor.
Zato nam vsaj malce namigni. Prav ? Lp Babi
Vzela sem si čas za razmislek in prišla do zaključka, da ima rad sočno meso, (recimo v čeraj sem ugotovila da ne je pohanega puranjega ampak raje svinskega ker je bolj sočen) Kitajske hrane ne mara preveč. V bistvu je vse samo da je dobro, da ni nek čuden okus. Rad ma krompir, testenine… Rada bi samo nek recept da bi bilo vsaj enkrat nekaj posebnega, da vsaj enkrat občuti prav da nekomu nekaj pomeni pa čeprav bomo samo štirje! Pripravila bi rada nekaj kar ne je vsaki dan!
Poglej Pepita! Gurmansko ponavadi pomeni včasih tudi nekoliko nenavadno oziroma nevsakdanje, kar pa tvojemu tastu najbrž ne bi bilo ravno všeč. Jaz ti recimo predlagam klasiko.
Recimo: domača juha – z rezanci ali zdrobovimi cmoki, da pa bo še nekaj posebnega daš vanjo pred serviranjem na ploščice ali palčke zrezan korenček in zeleno, … ki se je kuhalo v juhi – pride zelo dekorativno, za glavno jed: pešeno svinjsko kračo, pražen krompir (ali pa krompir daš okoli krače in pečeš skupaj, hren v topli omaki, mešana solata; sladico pa že imaš – torto. In ne pozabi na kakšno dobro vino, za aperitiv pa kozarček penine. Z lepo okrašeno mizo – prtički, bojši servis, šopek, … boš pričarala praznično vzdušje, večerja oa bo že tako nekaj posebnega, ker jo boš ti sama pripravila in boš pri pripravi vložila svoj trud in ljubezen do njega.
lp
Da bi bila juha malo drugačna, daš vanjo lahko tudi palačinke. Moji so na to nori. Praviš, da ima tast rad svinjsko. Kaj pa svinjska pečenka, ali kaka rolada? Meso zrežeš v večji zrezek( meni to naredi mesar), začiniš, naložiš rezine kake zelenjave( bučke, korenček – po želji) in rezine pršuta ali pancete. Vse skupaj zviješ v lepo rolado, zvešeš s špago in dušiš na čebuli ( kot pečenko). Jaz sem naredila puranjo s korenčkom in je bila čudovita tudi za videt – okras celemu krožniku.
Krompir je zelo dober iz pečice ( najprej sem ga malo zalila z vodo in pokrila s celofanom, da se je dušil, potem pa odkrila, da se je voda pokuhala in krompir malo zapekel – mehek, da se je topil v ustih).
Za prilogo pa artičoke polnjene? So nekaj posebnega, kar nimaš na krožniku vsak dan. Lahko jih pripraviš vnaprej. Vse kar sem naštela lahko delaš prej in samo serviraš – nisi obremenjena s kuhanjem , ko so drugi že pri mizi.
Ja saj bi naredila to, ampak nimam možnosti peke v pečici, pač pa samo na štedilniku lahko pripravim hrano!!! Nevem Kaj pa kako se pripravi kakšen stejk??? Al pakake mesne roladice saj lahko je tudi puranje! Nevem samo dani klasika, da je nekaj kar ne jemo vsaki dan. Večinoma se prehranjuje v gostilni tako da…. Kaj pa ima hdo recept za mleto meso polnjeno?? Naprimer pleskavica z sirom, ali polnjen čevap, ali pa mleto meso z jajčko??? Sam da nebo zelenjavno!!! Ne mara zelenjave!
Draga pepita,
Moj nasvet bo drugačen in zate tudi razbremenilen. Povabita g. tasta v kakšno zelo dobro restavracijo na večerjo, saj praviš, da boste samo štirje. Po večerji pa povabita še k vama domov na torto in kozarček penine. Najbrž bo tako bolje že zato, ker bo zlasti zate, manj stresno. Oprosti, če se ti zdi nasvet malo čuden, samo pomagati sem hotela, da boste v miru praznovali. Lep pozdrav!
H Y PEPITA
ali nimaš , ali ti ni zamazati -pečice
odloči -znajdi se ,
kot si že dobila nasvete , za kosilo ,samo dodajam .
predjed ob penini – tatarski biftek (pripravljenega dobiš v mesnici ) ,
postrezi s popečenim “francozom”-tisti dolgi in ozki kruh , priloži –
na mizo ,maslo ali margarino – ki je podloga na kruhku , za biftek -njam
KOSILO
čudovita goveja juha , z domačimi rezanci , če je pa dobrojedec ,
mu jo pa nanaredi ,namesto rezancev , z VRANIČNIMI ali JETERNIMI
knedli – cmoki ,ali kako vi rečetete tej zadevi , zame ni boljšega .
PO JUHI
ŠTEFANI RULADA ,(faširano meso 1+1 ,začimbe .trdo kuhana jajca……
priloga -pražen krompir ,riž ter zelenjavna omaka , solata
ta omenjena ŠTEFKA ,bo čudovita večerja ,če je bo kaj ostalo od
kosila ,namreč , nisem omenil , da se štruca reže na zrezke ,
kot prilogo dodaj ,vložene gobe (pri meni je jurčkov v izobilju ) ,
paradižnik , papriko ….
če te zanimajo recepti – pohiti ,ker sem na tesnem s časom .
L P OGI
Forum je zaprt za komentiranje.