Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pomoč prosim!!!

pomoč prosim!!!

Lepo pozdravljam vse na tem forumu in vas prosim za nasvet. Ravnokar sem izvedela, da namerava moj sin prirediti rojstnodnevno zabavo in naj bi bilo okrog 30 fantov v starosti od 16 do 18 let.
Kaj zaboga naj jim pripravim za v usta? Vem, lahko naročim miljon sendvičev, pa mir, ampak imam malo stanjšano denarnico sedajle….
Kaj mi priporočate? Sin pravi, da vsi jedo poli salamo???!!!!

Oh… veliko sreče 🙂 Ravno v pravi starosti so 🙂

Drugače pa lahko narediš pizze, tudi mini pizze bi bile ok. Ali pa hrenovke v testu, francosko solato, ali kakšno drugo solato s poli salamo, pohančke in pomfri, tople sendviče, kakšno slano varianto muffinov in seveda pitulice.
Potem pa ne vem… če so za torto, drugače pa kakšno drugo pecivo, ali pa potica, če ti je ostala od praznikov.

To je prvo, kar mi pade na misel… bom še razmišljala.

Aja, glede na to, da je spodaj tema o testu ki se ga v Mercatorju kupi, lahko hrenovke zaviješ v že kupljeno testo. Iz takega testa lahko narediš tudi slane palčke, žepke polnjene s salamo in sirom (ali seveda poli salamo :))…

Z listnatim testom je kar nekaj hitrih in poceni variant.
1. listnato testo razvaljaš, namažeš s stepenim jajcem (slanim) in posuješ: en pekač parmezan, en pekač sezam, en pekač mak, v enega pa dam polovičke neolupljenih (rjavih, a brez lupine) mandljev. To zrežeš na kvadratke, rombe, trikotnike… in daš v pečico. Je dokaj hitro pečeno, a ne vprašaj po minutah, ker ne vem (5-15 cca – glej). To so zelo majhni a okusni koščki, ki jih imajo vsi radi, vsaj pri meni.
2. listnato testo razvaljaš in zrežeš na večje pravokotnike ali kvadrate. Notri daš lahko: 1/2 hrenovke, košček šunke in sira ali kaj podobnega (jaz obvezno vmes urinem plutovinast zamašek med tiste hrenovke – namesto hrenovke. Glej to presenečenje, ko nekdo ugrizne v to). Lahko pa narediš tudi čistko v hladilniku: skuta, jajce, sol in ostanke raznih sirov, salam in podobnega zmelješ, zmešaš in s tem polneš žepke.
3. tudi pitulice so pripravne, čeprav iz vlečenega testa.
4. pizzete: kvašeno testo razvaljaš, namažeš s kečapom ali šalšo, posuješ zmiksan sir in šunko, nato pa vse skupaj zviješ v rulado, ki jo surovo razrežeš. V pekač jo polagaš kot pitulice in potem spečeš.

To je bilo par poceni in enostavnih variant. Vse lahko že malo prej pripraviš in potem samo mečeš v pečico. Tisto prvo pa je itak boljše ohlajeno.
Pa lepo praznujte, s takimi ali drugačnimi prigrizki. No, najbrž bodo mamo spodili, ko jih nafutra.

Tole sem sicer spodaj napisala za 1.RD:) a bo tudi za najstniškega primerno:) :

Sir in šunko narežeš ali debelo naribaš, zmešaš z jajcem, narežeš francosko štruco na koščke, namažeš z margarino, na koščke daš mešanico, zložiš na pekaš in daš v pečico. Časovno se ne spomnim a, ko začne sir tečt je že dovolj.:)

Lahko pa tudi spustiš jajce, pa tudi večje kose kruha lahko vzameš.

Srečno pri delu – ej, pa saj to je cel razred!!! Dobra si!

Ja, hvala vsem za pomoč, nekaj bom že potegnila iz vsega.
Ja, še več jih bo kot za razred. Bo frka! Kaj bo šele za 18. RD!

Zdravo!

Iz lastnih izkušenj ti svetujem (smo preživeli tudi že 18. rd) , da čim manj kompliciraš. Sama sem ponavadi spekla kakšna dva hlebca kruha, spohala nekaj pohančkov – manjši podogovati koščki purana, pa veliko poli salame ter nekaj suhe salame, malo sira in kakšne kisle kumarice. Tudi pečenka gre v promet. Pri nas so morali biti obvezno še slani kifelčki. To je vse. Fantje niso izbirčni, mora biti pa količinsko kar veliko. Ponavadi so to zložili na eno mizo in si potem sami jemali, zato je bila salama kar na kupu in sve kar za v roko prijet. Pa saj so obstajali tudi krožniki, a mislim, da so jih bolj malo uporabljali.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close