Pomoč pri tem receptu
Kot so ti ze ostale povedale, je salsa paradiznikova omaka. Ker je Coolinarika Podravkina stran, pogosto objavlja recepte s svojimi izdelki. Na njeni strani sem nasla opis:
“Podravkina je Salsa umak na bazi rajčice uz dodatak paprike, mrkve, crvenog luka i raznih začina. Zbog blagog okusa i visoke nutritivne vrijednosti preporučuje se u prehrani djece.”
Upala sem da bo link vodil do slike, pa ga ne, sprehodi se do “Prilozi i gotovi umaci”, klikni nanje, nato na “gotovi umaci”, nato pa na “Salsa”
LP, Misa.
Jaz delam salso takole: na žar ponvi popečem polovičke svežih, mesnatih paradižnikov (ne vodenih, ker potem je vse brez okusa), ki sem jih potresla s ščepcem sladkorja, nato pa pokapljam s bazamičnim kisom in dobro zapečem, da kis izhlapi in da se na paradižnikih poznajo črte od žar plošče.
Nato paradižnike olupim (ponavadi se mi ne da in me koža sploh ne moti), grobo narežem in dodam grobo narezano belo mlado čebulo, veliko sveže bazilike, sol in poper in olivno olje.
Paše k žaru in k tvojem izbranem receptu bi šlo po moje tudi.
LP. M
Punce moje, krasne ste vse po vrsti!!
Saj sem vedela da moram vas vprašat. Bom pogledala najprej če bom tole Podravkino zadevo našla kje v našem malem mestu, če nam bo všeč pa se izdelave lotim še sama (se pa vidi da nisem ravno velika ljubiteljica paradižnika, he he, sicer bi vedela kaj je to salsa).
Hvala za pomoč.
Pa namesto sončnega pozdrava pošiljam en pozdrav polne lune (menda nas ne bo preveč trkala) ;-))
Forum je zaprt za komentiranje.