Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Pomoč pri prodaji

Pomoč pri prodaji

Prviš prodajam avto in zanima me nekaj malenkosti. Prebiram po forumih razne izkušnje in mnenja, vendar je vse skupaj malo dvoumno. Nekje trdijo, da grejo tablice z avtom, drugje pa da jih vzameš in daš na nov avto. Pa še recimo glede zavarovanja: nekateri pravijo, da kupec nečesa ni podpisal/uredil, zato oni niso mogli zavarovati svojega novega avta. In so klicarili, tečnarili, da se je to uredilo.

Ok, zanima me, če so sledeči koraki pravilni:
1. Napiše se pogodbo (ali mogoče obstajajo že predpripravljene v papirnicah, kot npr. za najem stanovanja, kjer samo na prazna mesta vpišeš svoje podatke in kavadraturo stanovanja?), kupec in prodajalec podpišeta ter overovita na upravni enoti.
2. Kupec izroči denar in odpelje avto, tablice grejo z avtom.
3. Zavarovalnica: tole mi ni najbolj jasno … zavarovalno polico pustim kupcu in grem s kopijo na zavarovalnico? Ali grem raje skupaj s kupcem na zavarovalnico, da se to uredi in on šele nato odpelje avto?

Hvala za nasvete

1. Pogodbo dobiš na vsakih tehničnih pregledih, tam jo izpolneš skupaj s kupcem in plačaš overitev.
2. Tablice gredo z avtom, kupec ti plača in navadno se odpelje.
3. Kupec tvojega avta mora avto zavarovati na svoje ime, potem ti posreduje kopijo
njegove zavarovalne police, s to kopijo ti potem zavaruješ svoj avto. V kolikor novega avta ne
boš kupial, velja bonus tri leta.
Predlagam ti pa tole, če je le možno naj kupec takoj naredi svojo zavarovalno polico in ti takoj izroči kopijo, s tem se izogneš marsikateri težavi, recimo kupec ne bi naredil zavarovanja itd..

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

No, če to vse uredijo tam na tehničnih pregledih, potem super. Hvala za informacije.

Na večjih tehničnih pregledih-Špan in podobni…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

New Report

Close