Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomoč pri prenosu slik s telefona na prenosni računalnik

Pomoč pri prenosu slik s telefona na prenosni računalnik

Lepo prosim za pomoč: ne spoznam se dosti na računalnike, to povem že na začetku.

Včasih sem enostavno priklopila telefon ali USB ključek v računalnik in ga je zaznalo samo.

Zdaj ne več. Ne znam. Ne zazna niti telefona (Xiaomi) niti USB ključka.

Malo pomoči, lepo prosim. Iskrena hvala. Pa naj vam ne bo prevroče:-)))

V Moj računalnik in tam bi morala biti ikonca za telefon, potem notri najdeš mapo, kjer imaš shranjene slike.

Kdaj si zadnje resetira PC?    Mogoče bo pomagalo, da se samo poveže.

Drugače bi pa moralo biti v raziskovalcu, ko priklopiš.

Saj, jaz sem tudi bla tako navajena. Ne, nikjer ni telefona 🙁

Saj to naredim s kablom, ki je tudi za polnjenje telefona, kajne?

Poizkusi na kak drugi USB vhod na  računalniku, če ga ima.

Drugače se da slike spraviti, recimo v mail claud. DRIVE .  Potem lahko dostopaš do  slik, dokumentov bilo kje.

Hvala. Bom. LP

Sam imam xiaomi telefon in ko ga priklopim preko usb C kabla mi na telefonu napise kaj naj naredi. Obkljukam prenos podatkov in šele nato prenosnik zazna mobitel.

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz668, 11.07.2023 ob 12:56

Saj, jaz sem tudi bla tako navajena. Ne, nikjer ni telefona 🙁

Saj to naredim s kablom, ki je tudi za polnjenje telefona, kajne?

Niso vsi kabli za polnjenje enaki. Nekateri omogočajo samo polnjenje, brez prenosa podatkov na PC.

tako je. Niso vsi kabli isti. Beli so namenjeni samo za polnjenje mobitelov. Črni so pa namenjeni za prenos podatkov.

Tudi mene heca ta prenos, ker slike ze prenese, nekako se preklofam do tega, a mi ne pokaze map, da sama izberem, ampak prenese vse, tudi tiste, ki jih je prej ze 5x.

Kako prides do map v albumu na telefonu? Huawei telefon.

Cloud mi je mimo, ker ne nima toliko prostora, kolikor imam jaz fotk, placevala pa ne bom nekaj, cesar ne rabim.

tudi moj me heca, 11.07.2023 ob 17:22

Tudi mene heca ta prenos, ker slike ze prenese, nekako se preklofam do tega, a mi ne pokaze map, da sama izberem, ampak prenese vse, tudi tiste, ki jih je prej ze 5x.

Kako prides do map v albumu na telefonu? Huawei telefon.

Cloud mi je mimo, ker ne nima toliko prostora, kolikor imam jaz fotk, placevala pa ne bom nekaj, cesar ne rabim.

Prideš tako, da na telefonu izbereš prenos datotek, na PC pa v raziskovalcu poiščeš mapo od telefona. V podmapah pa spet poiščeš željeno mapo s slikami.

Na telefonu nastaviš da se fotografije nalagajo direktno na računalnik ko sta oba na domačem wifiju.

Za povezavo z racinalnikom moraš imet prav usb kabel. Ni vsak dober in ne deluje. Res ne Pogledat moraš v nastavitvah telefona ali imaš usb prenose omogocene. Najbolje je, da v nastavitvah vklopis možnost za razvijalce in tam izberes vse kar je potrebno za usb. Potem ko s kablom povezeš pc, samo potrdis na telefonu, da dovoliš povezavo.

Če ne gre si nabavi OTG usb kabel, ki je namenjen samodejnemu seznavanje različnih naprav. Pri tem moraš v nastavitvah telefona omogočit OTG. Če ne najdeš, zgoraj v iskalno polje vpišeš otg.

Ko ti racunalnik seznani telefon in ga namesti je prikazan pod priključenimi napravami v raziskovalcu. Mapo telefona razširis in v mapi DCIM se ti nahajajo slike in videi, ki jih lahko potem posamično ali vse naenkrat kopiraš v pc ali obratno.

Lahko pa yudi ba telefon namestis aplikacijo za povezovanje z windowsom. Ta je v google play .https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.appmanager

Enako namestiš na racunalnik verzijo za pc

Sledis navodilom za povezovanje in imaš brezžicno povezavo. Če imaš veliko slik je malo bolj počasno, ampak se da. Lahko pa potem v tej aplikaciji na racunalniku brskaš in bereš sms-e, posiljaš sms ali vklopiš tudi telefonske klice.

Eni ljudje so pač smotani.

Jaz596, 11.07.2023 ob 12:05

Lepo prosim za pomoč: ne spoznam se dosti na računalnike, to povem že na začetku.

Včasih sem enostavno priklopila telefon ali USB ključek v računalnik in ga je zaznalo samo.

Zdaj ne več. Ne znam. Ne zazna niti telefona (Xiaomi) niti USB ključka.

Malo pomoči, lepo prosim. Iskrena hvala. Pa naj vam ne bo prevroče:-)))

Verjetno zanic usb vticnik na racunalniku,probaj v drugega.Ce ti zazna usb je pa kabel za zamenja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close