Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija pomoč pri nakupu digitalnega fotoaparata

pomoč pri nakupu digitalnega fotoaparata

Prosila bi za pomoč pri nakupu digitalnega fotoaparata. Sem bolj anti za te stvari. Navadni fotoaparat nam je mrknil, pa se odločamo za digitalnega. Bi ga pa rabili za družinsko fotografiranje, nič kaj posebnega.
Na kaj moram biti pozorna? Sploh če bi ga kupovala rabljenega?
Hvala v naprej.

Če bo res samo za osnovne slike, potem naj bi bila pozorna na: zajem slike (ločljivost recimo 3 – 5 milijonov točk), kakšen ima optični oziroma digitalni zoom (bolje da ima več optičnega zooma), mogoče še kakšna funkcija… Tako da za ceno tam nekje do 40.000 SIT bi se dalo dobiti že kar OK za takšno potrebo.

Če boš pa kupovala rabljenega, je pa najbolje da s tem fotoaparatom slikaš kakšno sliko in boš videla kako je. Mogoče bodi pozorna na baterijo (če je seveda ta Li-Ion akumulatorska – če dela)… Ampak mislim da se ne splača kupiti rabljenega. Zdaj dobiš za malo denarja zelo kvalitetni foto…

Lp, Max

Jaz bi gledal, da ima kovinsko ohišje, da uporablja poceni AA baterije in ne veliko dražje Li-ion, če ima 5 Mp kar je že skoraj standard lahko delaš povečave ali izreze. Izbire je toliko, da je težko svetovat, je pa tudi res, da slabih praktično ni več. Preveri tudi kako ti leži v roki, kakšen je občutek. Jaz sem malo bolj zahteven in sem kupil Sony DSC W5, ki ima za ta cenovni razred (okrog 60.000 sit) razmeroma velik senzor in dela dobre slike tudi pri slabši svetlobi, ni pa rečeno da tudi ti to rabiš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close