Pomoč – katera krema?
Živjo,
imam en manjši problem in sicer ne vem kakšno kremo naj si kupim, oz. katere testre naj zaprosim.
Imam zelo lepo in čisto kožo, mešano (po besedah kozmetičarke), redno si hodim čistiti kožo, obloga, maska , nobenih večjih posegov, ker pač ni potrebe. Zelo, zelo malo uporabljam ličila, le v zimskih mesecih puder, maskaro in šminku. Pri vsemu omenjenemu ne varčujem z denarjem in kupujem višji cenovni razred.
Do sedaj sem uporabljala kremo od Nivee (ne sprašujte kakšno sedaj ne vem točno, nič posebnega, vlažilno za cca. 4.000 SIT). Tudi kozmetičarka mi je govorila, naj uporabljam “navadno” kremo, da ne potrebujem nič posebnega, samo da mi odgovarja. Pozkusila sem jih že več, a me večina stežejo in mi ne odgovarjajo in sem pač leta ostala pri Nivei.
Sedaj imam pa že 35 let in je potrebno poseči po kakšnem anti age programu, z liposomi ali kaj podobnega. Gubice so že na poti. Sem šla v drogerijo in si malo ogledovala kreme. Skoraj me je kap zadela. Kreme stanejo večina nad 20.000,00 SIT (gledala firme od katerih kupujem dekorativno kozmetiko). Osebno dam brez problema za puder 20.000 SIT, saj ga imam celo leto, tudi za šminko dam 8.000 in jo imam lep čas,… ampak za eno kremo, ki jo bom imela en mesec mi je pa 20.000 SIT za mojo kožo absolutno preveč.
Skratka, vljudno vas naprošam za pomoč. Svetujte mi, kaj naj poizkusi (odpade Vichy (ne odgovarja) in nižji cenovni razred – Loreal, Max factor ipd.) saj Niveo že imam. Prosila bi vas za en optimum – dobra krema, srednji cenovni razred, ki zaleže.
Par nasvetov, da si priskrbim testre.
Hvala v naprej.
Če praviš, da kupuješ iz višjega cenovnega razreda, potem pa omenjaš Niveo ipd. , ti moram reči, da žal pojma nimaš o kozmetiki. Nič slabega nočem in ne jemlji tega osebno, vendar veliko žensk ima različne in pogosto tudi napačne predstave o cenovnih razredih. Da imaš kremo za en mesec, se mi zdi absurd; in marketinška poteza, da prodajalke svetujejo o pogostosti nanosa kreme. Še enkrat poudarjam, da vem, kaj govorim, saj se tudi sama ukvarjam s kozmetiko (sem poklicna vizažistka) in imam veliko stikov s strankami.
Če redno hodiš h kozmetičarki, njo vprašaj za mnenje in pri njej kupi izdelke. Priporočam Biodrogo, Kanebo, Artistry, Juveno…krem je malo morje, vendar če imaš nezahtevno kožo, boš sigurno našla ustrezno.
p.s. Planet lepote pa raje spreglej, ker je popolnoma nestrokoven .
Ula, vizažistka še ne pomeni, da imaš kakšno večje strokovno znanje o kozmetiki. Verjetno bi bilo tudi zate dobro, če bi pogledala na Planet. Nisem edina, ki ima po zaslugi tega foruma krasno kožo. Tudi sama sem dala skoz več kozmetičnih tečajev, pa zato še nisem najbolj pametna in tudi vem, kaj te tam učijo. Na planetu se predvsem naučiš uporabljati stvari, ki imajo dobre sestavine in čimmanj škodljivih, nihče nikogar v nič ne prepričuje in ne govori čez druge forume, je pa edin lepotni forum, kjer ti pomagajo z odgovori na vsako vprašanje in to konkretno, kaj, kdaj, zakaj, kje, kolikor, česar zaenkra še nikjer nisem zasledila.
Forum je zaprt za komentiranje.