Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pomoč-kadrovniki

pomoč-kadrovniki

Pozdravljeni!

3 mesece sem na bolniški, zdaj proti koncu pa moram dva tedna za 4 ure v službo, 4 ure pa bom še vedno v bolniški. Do tu vse ok.Zdaj pa mi je delodajalec sporočil, naj za ta dva tedna koristim letni dopust.

Sem mu rekla, da med bolniško ne bom koristila dopusta.

Danes pa mi je rekel, da mi predpisuje za tisti čas dopust!

Zanima me, če lahko to zahteva od mene?Dopust se ne da koristiti po urah. Torej bom za 4 ure, ko bi mogla biti v službi, dala en dan dopusta??(10 dni po 4 ure -10 dni dopusta) Je pa to javni sektor.

Danes na inšpektoratu za delo ni uradnih ur.

Če kdo ve, kako je s tem, bom vesela za odgovor.

Ne, delodajalec ne sme enostransko zahtevati koriščenja dopusta.

Izjemoma to lahko naredi samo v primeru, da že v začetku leta določi delovni koledar in predpise not.kolektivni dopust.

Obrni se na delavsko svetovalnico. Če si član imaš ugodnosti, do takih in drugacnih vprašanj.

To je res malo čudno, da boš 4 ure bolniške dajala za prisilni dopust.

Odgovor na objavo uporabnika
ena bejba, 08.08.2025 ob 12:08

Pozdravljeni!

3 mesece sem na bolniški, zdaj proti koncu pa moram dva tedna za 4 ure v službo, 4 ure pa bom še vedno v bolniški. Do tu vse ok.Zdaj pa mi je delodajalec sporočil, naj za ta dva tedna koristim letni dopust.

Sem mu rekla, da med bolniško ne bom koristila dopusta.

Danes pa mi je rekel, da mi predpisuje za tisti čas dopust!

Zanima me, če lahko to zahteva od mene?Dopust se ne da koristiti po urah. Torej bom za 4 ure, ko bi mogla biti v službi, dala en dan dopusta??(10 dni po 4 ure -10 dni dopusta) Je pa to javni sektor.

Danes na inšpektoratu za delo ni uradnih ur.

Če kdo ve, kako je s tem, bom vesela za odgovor.

Če delaš polovični delovni čas in imaš v tistem času dopust se šteje “dan za dan” ne po urah. Vedno je tako.

Delodajalec lahko odredi koriščenje dopusta v času, ko je manj dela, recimo v pravosodju, parlament, pa še kje…, recimo ko so “šolske počitnice”,  “sodne počitnice” morajo v večini porabiti večji del dopusta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close