Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek POMOČ glede okvare pomivalnega stroja – cveto in ostali

POMOČ glede okvare pomivalnega stroja – cveto in ostali

Pomivalni stroj je že izven garancije, zdaj pa je začel nagajat. Vsak program lepo izpelje od začetka do konca, problem pa je, ker vode ne ogreje dovolj. Pomiva torej z rahlo toplo vodo (malo jo očitno le uspe ogreti), ki ne dosega stopinj izbranega programa. Kaj bi lahko bilo narobe in koliko bi tako popravilo stalo? Ne želim na slepo klicati serviserja, moram biti vsaj psihično pripravljena, da približno vem, kje sem 😉
Vesela bom nasvetov oz. izkušenj.

Upam, da 1avtorica ne bo zamerila, ker se štukam tule zraven 🙂

Imamo že precej star pomivalec Candy, dela super, samo tista guma spodaj med vrati in pomivalcem že skoraj malo razpada. Se da to zamenjat? Če ja, je velik strošek?

Spodnja guma se da zamenjat! cca 15 eur!
1 avtorica- za kateri pom pa gre?( mogoče Elektrolux?)

še moje vprašanje“, nič ne zamerim, tvoje vprašanje čisto lepo paše pod mojo temo 😉

cveto, hvala, ker si se javil. Ja, Electrolux je. Hecno je, ker npr. na najkrajšem programu (40 stopinj C) vode skoraj ne segreva, na najdaljšem programu (70 stopinj C) pa jo segreje na cca. 40 stopinj C. Kot bi gretje šibkeje delovalo, ne znam drugače razložit.

takrajši program quick (narisana je ura) – temperatura pranja je 60 stopinj C

preglej grelec, lahko da je od vodnega kamna, pa zato slabše greje?

a sol si uporabljala?

nekaj mi ni jasni – kako veš, da ne greje na krajši program, oz da na intenzivni program vodo segreje zgolj na/do 40 stopinj C??

1. takrajši program quick (narisana je ura) – temperatura pranja je 60 stopinj C

2. preglej grelec, lahko da je od vodnega kamna, pa zato slabše greje?

3. a sol si uporabljala?[/quote]
1. Moj stroj ima programe na 40, 50, 55, 65, 70 st. C.
2. Bom rekla možu – žal sama tu nimam kaj brcat.
3. Ja.

Ustavila stroj, ga odprla in izmerila temp.

Model stroja je ESF 2435, letnik 2004.

Po moje gre za okvaro elektronike!Imel tak primer pred 1tednom!
Snemte elektroniko dol pa jo dajte polotat!(25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti),sam se tu bolj nagibam da je zanič kpl modul!(75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})!
To o vodnem kamnu na grelcu,pa da slabše greje pa prodajajte kje drugje!
Cena nove elektronike cca 220,00 eur!

Ej, a si ziher da je tisti ta krajši program zgolj 40 stopinj C? 40 so ponavadi tisti za steklo. Bo verjetno bolj 55 stopinj C. (jaz mam ESF 45010 in je tisti kratek (quick) 30 min na 60 stopinj C)

kaj pa ostali programi – kako greje vodo na druge programe (recimo steklo)

EJ, ČE BO TVOJ MOŽ ODPIRAL STROJ – POGLEJ, KJE IMA SENZOR ZA TEMPERATURO VODE. LAHKO DA JE ŠEL ZGOLJ SENZOR IN JE GRELC OK

jaz stroja sicer še nisem odpiral, sam nekako mora uravnavati temepraturo vode. tko da je lahko šla kaka taka malenkost

žal (sem šel gledati navodila od mojega pomivalca) tega problema noter ni opisanega. se pravi ali je šel senzor za temperaturo ali pa grelec.

drgač pa poskusi še kakšnega vprašati

Najlepša hvala obema.

jaz ga tud mam“, ja, ta program 40 st. C je za steklo. A se da temp. senzor na kak način preverit?

cveto, srčno upam, da okvara ni tako huda… Polotat komot damo. Kaj pa ti meniš, bi znal biti omenjeni senzor?

Lahko da je senzor temp., in daje napačne podatke na elektroniko!
Sicer sem ga jaz zamenjal, vendar je bil efekt isti!

Lep pozdrav! Imam pomivalni stroj beko gfn 6837 star 2 leti. Danes mi je začel nagajati in sicer mi soloh ne zagreje vode in ne oisuši posode, Prosim če mi lahko poveste kaj bi lahko bilo narobe. ali je grelec in pa koliko stane popravilo. l.p. vanja

zanima me za pomivalni idesit,prosim za pomoč.pomivalni samo črpa vodo,in nič drugega ,sploh ne neha dedlovati.prosim za odgovor

POZDRAVLJENI

Elektrolux time focus star okrog 3 leta mi je pokazal oznako okvare na displeju ,30. za kakšno okvaro gre?

Hvala za odgovor

Pomivalni ne opere do konca in pušča pri vratih, sicer le par kapljic,a tudi to ne bi smelo bit.

Kaj bi bilo s strojem? Se splača popravljat?

Stroj včrpa vodo in jo takoj izčrpa. To je to in nič več ne naredi! A ima ima kdo podobno izkušnjo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close