Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija pomoč, formatiranje, avdio

pomoč, formatiranje, avdio

Soseda je za ta malega kupila nov računalnik A60 thinkcentre PCI229 lenovo A64 X2 3800, in me prosila, da ga naložim. Nisem neki stručko, sam formatirala in vsavljala cd-je sem že, tak da sem mislila, da ne bo problemov, do sedaj jih vsaj še nikoli nisem mela.
Torej jaz vstavim xp – s servis pack 2, in to formatira. Do tu vse ok, samo ko je končalo, lokalni disk nima oznake C: kot bi jo moral imeti ampak H: ??? Na C: in ostalih črkah, so – izmenljivi diski(usb-ji) in dvd rom. Zakaj?? in kako to spremenim da bo trdi disk imel oznako C: ???
Naslednji problem: računalnik – original nov, kupljen v Big Bangu, ima zraven samo 1 cd – posnet na 1 cd, ne original kot sem jih do sedaj dobila pri novih računalnikih, ko samo vstavih in naložiš driverja za matično, grafično in zvočno – oz se sami naložijo.
Ne, tu na tem posnetem cd-ju je kup nekih driverjev z oznakami, tako da ne veš za kaj je keri in neki dodatni programi, ki ne vem kaj bi z njimi. Navodila v angleščini – kot sem ugotovila prekopirano z interneta.

Da ne vlečem, naložila grafično in upam matično, pri avdio pa se je zataknilo.
Ko zaženeš driver za avdio se noče naložiti, ker manjka datoteka. V navodilih piše: This package in intended for ThinkCentre systems that come with onboard ADI SoundMax audio. This package includes only the ADI SoundMax audio driver. It does not include the Cadenza audio software. If you are installing this driver on a system where the factory installed preload has been removed and a shrink wrap copy of Windows 2000 or XP has been installed, the Universal Audio Architecture High Definition Audio Class Driver (KB888111US) must be installed first.
See Microsoft Knowledge Base Articles 8352221 and 888111.
Call aour suport center to obtain the QFE parch. Install the QFE patch then continue with te installation of this audio driver.

Problem nastane, ker pri sosedi niso povezani z internetom. Kaj naj zdaj naredim? Kakšen predlog?

Jezna sem, ker sem pričakovala več od novega računalnika, original, kupljenega pri Big Bang. Da pa nima niti osnovnih original CD-jev za inštalacijo in moraš še nekaj iskat okoli, ko že plačaš skor 200.000 sit zanj. Da ne govorim razočaranje pri sosedi in pri njenem tamalem, ki je pričakoval, da bo zdaj že špilal igrice.

Doma sem nekaj že iskala po njihovi strani, vendar moraš večinoma imeti njihov računalnik, da sploh lahko dobiš ustrezni program – ker ti pregledajo računalo. Na cd sem posnela ADI SoundMAX audio driver with Cadenza software- z njihove strani pa še neki update. Upam da bo zadostovalo.

V glavnem prosim za pomoč, ker od jeze vidim samo rdeče in ne razmišljam več racionalno.
To je kot da kupiš nov avto, pol pa ugotoviš, da nima gume gor, pa ga moraš peljat?? na servis da namontirajo gume.

Dogaja se, da v nekatere škatle pomotoma vstavijo cd z napačnimi gonilniki. Uporabniki se potem sami brihtajo, kako do njih – običajno so na voljo na spletu – odvisno od podpore proizvajalcev opreme in komponent. Vsakdo jih tudi ne zna poiskati.
V tvojem primeru je particija C dobila drugo oznako verjetno zaradi dodatnih komponent v računalniku. Imaš morda tudi čitalec kartic?
Nameščanja OS in ostalih programov se ljudje vse pogosteje lotevajo kar sami, običajno je to nelegalna programska oprema. Zato je tudi težje iskati vzroke za težave, ki se pokažejo ob nameščanju. Potrebne se seveda tudi določene izkušnje, ki jih tudi stari mački dobivamo z delom. V računalništvu je vedno kaj novega.

ja, računalnik ima 2 čitalca kartic.
Cel dan že visim na internetu in zgleda nisem edina s tem problemom. Potrebno je potegniti z interneta 888111us.exe vendar ga nikakor ne najdem. Vsaj ne delujočega. V glavnem sranje.

končno mi je uspelo dobiti ta fix za windows in zdaj vse deluje.

No, vidiš, z malo truda vse uspe! Kar uspešno naprej, saj bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close