pomivalno korito – vaše izkušnje
Oj!
Izbiramo pomivalno korito za novo kuhinjo in me zanimajo vaše izkušnje -kako se obnese tisto malo korito, ki je navadno med velikim in odcejalnikom? Je sploh kaj uporabno? Je bolje brez?
Midva sva gledala, da bi bilo malo korito ob strani in ne na sredi, ampak takih skoraj ni. Našla sva ga pri Blancu, stane pa menda okoli 150 000 SIT. Toliko pa pač ne bova dala za korito …
Torej vaši nasveti … Hvala!
ena
Če imate pomivalni stroj, je dovolj tudi korito, ki ima eno luknjo in vsaj enako velik odcedni del. Ta kombinacija se bolje obnese, kot pa dve luknji brez odcednika. Tako nastane več delovne površine. Pod odcednim delom je prostora za normalno omarico ali pa celo lahko pomivalni stroj porinete kar se da blizu umivalnika. Kar je zelo priročno.
Če mene vprašaš, pa imam nekaj malega izkušenj s tistimi malimi na sredi…. brez veze. Samo pucat moraš. Uporaben pa ni.
OK, mi tudi šele kupujemo in bi imela ravno takšno. Za isto firmo so nam rekli, da stane 130.000 SIT. Res je malo huda. Se pa sigurno da dobit cenejšo varianto, samo poiskat je treba.
Jaz si to malo korito predstavljam tako, da imam v njem vodo z detergentom. V čem pa jo imate pa ve? Zdaj namreč nimamo druge opcije, kot da nam voda skoraj ves čas pomivanja teče, pa je tako steče veliko preveč.
Nisem brala ostalih odgovorov…
Lahko ti povem da imamo mi korito BLANCO in sicer enojno + ocejevalnik….je pa očitno full slabe kvalitete saj je čisto zbledelo ( izgleda kot da ni bilo že par let očiščeno ) in ga na noben način ne morem očistiti
Kupila sem neko posebno čistilo, ki so mi ga svetovali v trgovini…bilo je full full drago, pa nič ne pomaga…
LP,
LOLA
Se splača malo več denarja dati. No, mogoče ne ravno 150000 SIT.
Mi smo kupili eno čisto navadno korito (ker ‘je itak brezveze, korito je korito’.) Pa to ni res. Prvič, ko sem se lotila pucanja s tisto rumeno Vileda gobico in sem hotela zdrgniti stran sledi lepilnega traku, sem zdrgnila še zgornjo plast. Tako da zdaj uporabljam le zelene Vilede (za teflon in porcelan), ki ne spraskajo. Po dveh letih in pol uporabe je korito vseeno takooooo spisano, kot da ga ne znam čistiti. Taščino se sveti na 3 km daleč, mamino prav tako, pa sta stari že ohoho (koriti namreč).
Ker je nas malo več v družini, ker večkrat kuhamo v velikih piskrih in pečemo v velikih pekačih, zame (ker največ pomivam v družini) navadno korito absolutno ni prišlo v poštev.
Po naključju sem pred leti na ljubljanskem pohištvenem sejmu videla korito, točno “po moji meri”. Je sicer enojno, je pa dolgo 70 cm, skratka tako nekako kot otroška banjica za kopanje dojenčka. Zraven imam snemljivi odcejevalnik (mreža, ki se dá prek polovice korita), ki ga po potrebi snamem. Pipo imam izvlečno in je ne bi zamenjala za nobeno drugo. Zame je takšno korito boljše kot katerokoli drugo.
Mož je sicer navijal za klasiko, potem smo pa v eni pohištveni trgovini po naključju v nekem katalogu zagledali ravno takšno korito, kakršnega sem želela in se ga je celo dalo naročiti. Zadetek v polno! V kuhinji mi je od vsega najbolj na kožo pisano ravno takšno pomivalno korito, ki ga imamo.
Pri sestrični sem nekoč pomagala v kuhinji. Imela je majhno okroglo korito. Nepraktično do skrajnosti! Ko pereš kakšen pekač, ponev ali večji pisker, imaš več vode okrog kot v koritu…
Večkrat z “gospodinjskimi očmi” skeptično gledam gospodinjsko opremo, sicer lepo na pogled, pa prav nič praktično! Tudi v raznih katalogih je marsikaj lepo na pogled, v praktičnem življenju pa včasih povsem neuporabno.
Ko se je bilo treba odločati med “estetiko” in praktičnostjo, se je pri meni tehtnica vedno nagibala na praktično stran.
P.S.: Če se ne motim, je ravno te dni v ljubljani sejem pohištva in opreme.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.