pomivalni stroji od Gorenja – izkušnje?
smo ga imeli 13 let. ko je nehal predvidneo delovat sem klicala servis, in so mi rekli ga. raje kupite novega, popravilo stane več. in smo spet kupili Gorenje,…. saj dela vredu, madona samo pere pa da prideš prej v penzijo in nazaj (čas pranja je za mene predolg., saj je najkrajši program skor 2 uri). že res da je 3A ampak,……..
če bi znova kupovala bi Beko,…..
Naš je še iz časov, ko je Gorenje sestavljajo za nemški Bosch in lepilo gor na določeno količino tudi Gorenjeve nalepke gor – dela brezhibno že 13. leto, le slabše osuši občasno – kakor ga prime.. Ko bo ta škripnil, pa novi ne bo Gorenjev, ampak tak s funkcijo parnega pranja. Pranje paro tudi v pomivalcu posode je zakon – ima ga večina novodobnih gostinskih pomivalnih strojev. Skrajša program pranja, prihrani električno energijo, pa ima tudi program za dodatno izpiranje, kar je pri posodi še kako pomembno, da ne požiraš dol vse kemije iz pralnih sredstev, ker se v tiasti mali količini vode, ki je odmerjena na eno pranje, ne izpere dol s posode dovolj. A ste kdaj polizali pravkar pomit krožnik ali žlico iz pomivalnega stroja – nagnusno grenak okus po kemikalijah iz tablet, gelov in praškov – in to potem veselo z juhico in hrano zalivate in dol pojeste. Pomivalni stroji so pa znani, da posodo umijejo v “žlici vode”…. Ker je pač priljubljen špar program. Enako je pri bvarčnih pralnih strojih, ko šparajo z vodo-ravno tega se ne sme pri pranju. Šparaj pri čistilih, ne pa ravno preveč pri vodi za splakovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.