pomivalni stroj čiščenje
possoda, 10.11.2021 ob 10:54
Sol dodam takrat, ko mi zasveti lučka, prav tako tekočino za lesk. Jaz dam kar alkoholni kis. Filter pogledam vsake toliko časa, je pa res, da jaz dam v pomivalni stroj v bistvu že skoraj čisto in splaknjeno posodo.
Ko zasveti lucka, dodam kar je treba. Filter cistim, ko dosipam sol,to je nekje na mesec in pol do dva.
Prav tako je moja posoda prakticno cista, ocistim popolnoma vse ostanke hrane in splaknem pod tekoco vodo.
Stroj je star 8 let, ravno zjutraj sem ga gledala, cist kot nov.
pomivalc, 10.11.2021 ob 10:52
Na koliko časa čistite filter pri pomivalnem stroju, menjate sol, dodajate tekočino za lesk?
Jaz to naredim enkrat na teden ali na 14 dni.
sol in lesk ko sveti lučka filtre prebrišen tja enkrat na teden in pol oz dva. zavisi kaj se kuha. Takrat potem spustim še čistilo
Filter po potrebi, generalno čiščenje na pol leta.
Stroj “zasilni” že od 2013, dela u nulo, odzun mal potolčen od otrok (morš vedet poiskat napako).
V stroj se daje nič sprano posodo, ok, zrezka lih ni na talarju, predsplakuje se ne škoda cajta. To ti na dnevni ravni vzame ca 10 minut. To je v pol leta koliko? Računajte si. Sm svoji isto razložu, ker od doma je pršla, da se praktično pomita posoda da v stroj. Ja pol pa še enkrat speri in je, ga ne rabiš.
Tist generaln čiščenje na roko ( z gobo za gumo itd…da je res v nulo), pa vzame na pol leta 1 do max 1,5h, nardim jaz.
Kje smo ujeli?
Isto zlivanje gareža v sifon. Prava reč, če se zamaši…fukneš dol opereš sestaviš, 1/2h dela…al pa pri vsakem pomivanju večje kose dajat v bio kanto, al pa npr zoc od kave drugam nosit, ker se kao maši.
Na dnevni bazi je na te fore ziher prišparano 15-20 min manj dela v kuhinji. Pa nekaj vode.
Forum je zaprt za komentiranje.