pomivalni stroj
Kot pri vsaki znamki je odvisno kateri model izbereš in v katerem cenovnem razredu je. Stroj za 200€ ni primerljiv s tistim od 800€ recimo. Več denarja več muzike in Bosh ni nobena izjema pri tem.
Mi imamo trenutno Bosh pomivalni stroj in še nisem imela tako dobrega stroja. V primerjavi z Gorenjevim in Candyjem istega razreda ni primerjave. Opere zelo dobro, slišiš ga če stopiš čisto zraven, košare smiselno zložljive itn.
Je pa recimo Miele spet druga zgodba. V primerjavi z njimi je Bosh slab.
Imam pomivalni stroj Bosch. Imam tri programe, najkrajši program pere pol ure, vendar ne opere dobro. Če želim, da opere dobro, moram prej vse zdrgniti. Zdaj perem na srednji program – 50 stopinj in opere kar dobro, samo pere pa dolgi dve uri. In še to: dala sem noter lonec od juhe, prišel je ven skoraj ravno tak, kot sem ga dala noter, tako da ga rajši operem na roke. Meni je pomivalni stroj fajn za kozarce, šalčke, krožnike, vilice, žlice, ker vse tudi posuši in je posoda pospravljena. Seveda mora biti zraven tudi roka, ker brez tega ni nič.
Candy zadnjih 10 let nikakor, po izkušnjah sodelavke in dveh znank
Odvisno, kaj je tvoja prioriteta. Ime nemških znamk, ki so nekoč bile v Evropi vodilne, pa sedaj niso več, ker so malo zaspali, kar se tehnologije tiče. Ker bi bilo predrago v primerjavi s konkurenco.Candy in Gorenje nista več sposobna narediti strojev, ki bi po izteku 5 letne garancije delali še vsaj leto. Italijanski Smeg v tem kakovostnem in cenovnem rangu zna bit dosti boljši, če si že za italijanske znamke, je pa malo bolj netradicionalnih oblik in modnega designa.
Ko smo izbirali pred kratkim novega pomivalca so bile prioritete: boljša, novejša tehnologija pranja in izpiranja, invertni motor, kar omogoči pranje pod spremenjlivim pritiskom pranja med ciklom , kar zelo podaljša življensko dobo posode-bolj umazazno posodo pere pod večjim pritiskom, občutljivo ( steklovina, porcelan) pod manjšim, tak motor podaljša tudi življensko dobo stroja in zmanjša porabo električne energije, je tudi še manjši hrup, predvsem pa nešparanje z vodo ( pri meni je bil pogoj 10 litrov vode namesto 6, 7l vode na cikel, če porabi 10 litrov ni nobene škode, ker bolje izpere kemijo pralnih sredstev s posode, ki jo potem pojemo, je pa posoda bolje izplaknjena, lepše tudi posušena), potem tudi sistem izbire ali pranje s tableto, ali gelom/praškom, ker to stroj prilagaja, da se popolnoma stopi, potem možnost polovičnega pranja, hiter 30 minutni program, protibakterijska zaščita notranjosti-da bakterije tudi ne povzročijo prerjavetje zaščitnega plastičnea premaza kovinskih košar predvsem na varjenih robovih.
Mene sistem 3. košare na vrhu, ki jo sedaj tako reklamirata Bosch in Gorenje ni prepričal-tista izvlečna, da noter zlagaš pribor, nože, zajemalke vsakega posebej v utorčke – zamudno delo, raje v košaro pokonci, pa še prostor pridobiš v višino v zgornji kožari, je dosti bolje oprano in posušeno, ker pri nas peremo vsak dan in nam je pomembno, da je posoda predvsem dobro presušena, steklo ne preveč obremenjeno pod vplivom čistil in dolgega pranja in šricanja z vročo vodo, zato smo kupili takega s parnim programom pranja in sušenja. 5 let garancije, pa znamko, ki je ob boku azijskim vodilnim proizvajalcem – evropske proizvajalce so korejski proizvajalci ( LG, Samsung, pa seveda tudi turški Beko) s tehnologijo pralnih strojev že krepko povozili – tako pri pralnih, sušilnih, kot pomivalnih strojih. Nemške znamke so malo predrage sedaj za tisto, kar trenutno nudijo, žal. Da mi pa gor piše Bosch, Siemens, Miele, Bauknecht, De Dietrich, mi je pa nesmiselno, če nima tistega, kar je res napredna tehnologija, kar podaljšuje življensko dobo stroja in vsebine, ki jo notri pereš. Ker nekaterim današnjim proizvajalcem ni v interesu, da bi stroj delal več kot 5 let, da se nebi pričel kvariti po izteku tovarniške garancije zato ker mora kupec spet čimprej novega s proizvodnega traku ali zaloge kupit. Sodobno naravnano potrošništvo 🙂
Sem imela isti pomislek in na koncu izbrala stroj s tremi košarami, ker je imel vse ostale karakteristike takšne kot sem želela. No danes vsakemu priporočam tretjo košaro, ker je ni bolj komot zadeve. In ne ne porabiš nič več časa. Mož sicer res da pribor po utorčkih, meni se ne da in ga samo razporedim po košari. Dobro oprano, manj možnosti, da se napičiš na kakšen nož in predvsem spodaj imaš dve proste košare. Zgleda, da je zato manj prostora ampak v praksi se dejansko izkaže, da je več.
Pred uporabo sem pa tudi jaz razmišljala kot ti 🙂
hoover je od candyj ain j epo moje tko tko..ker candy ni nek presežek
pri Boschu me moti to, da je temperaturno podhranjen…. programi razen intenzivnega so vsi bolj kot ne nizkotempoeraturni (tam do 50 C) to je premalo, da bi dan na dan pral pri taki temp s trenutnimi detergenti in ne prej na grobo spucano posodo
poglej kak AEG, ki ima (vsaj moral bi meti) nekoliko višj etemp (recimo bosch ma hitri program nekje 35 , 45 C, AEG pa 60 C), drgač smeg ima tudi nekoliko višje temp, sam pri nas ga maš sam v LJ pa še svinjsko drag je. Cveto je tud reku da so to bolj kot ne navadan jajca. Mogoče biti iz tega nalsov asvetoval da poglej za kakim od Gorenja, ki so v bistvu smeg, sam malo bolj oskubljeni
Špica stroji so od Aska (premium marka od Gorenja), sam kako j ez njimi ppri nas ne vem..morš vprašat na gorenje
vsekakor preglej nabor programov in njihove lastnosti (temperature pranja, poraba vode ,tud čas, čeprav eni maj oopcijo krajšanja programov (časovno krajšanje))
3 košara j ezakon, sam poglej kak ali jo lahk del ven vzameš (plastično ogrodje) v primeru pranja kakih večjih zadevšn, poglej kako je potem sredinska košara (je v tem primeru nastavljiva po višini in podobno)
pazi da ma 5 let garancije
n atake reči pazi…
Je tu čez mejo kakšna trgovina, ki ima njihove aparate? Ali je to bolj za Nemčijo?[/quote]
voila…. sm kar poklical na Gorenje in najbližje je tamo čez Kolpo…žal mora iti tud rit z avtom tja čez, ker nakup prek neta ni mogoč….. v Slo in It te fime ni , ravno tako je ni v Austriji…Nemčija je majčken predaleč
poglej na asko.hr (včasih je blo to na gorenje.hr pa si sam kliknu na blagovno znamko asko, zdej je pa šla na svoje) in tam zveš vse o tem čudežu
samo jeb**** premium marka v Velenju jo delajo pa je pr nas ne morš kupt……
šavri ena žalost je ratala vn…. tist je ponudba za hrvaški trg, kar pomeni da je lahk v kaki drugi državi še kaj drugega na voljo. In zna biti da je. celotne ponudbe na enem mestu (kt je je mel recimo beko je ni)
moje mnenje je. tole preglej in zravn imaš contact in taprva oseba mi se zdi da je naša (Iztok pa še nekaj) obrni se nanj, vpraši kje je asko prisoten, če se da naj ti da spletne naslove od aksa po teh državah in potem preveri kaj imajo v ponudbi
če si za nekja zainteresirana se (po moje najboljš) da se obrneš na zgoraj navedeno osebo in jo povpršaš kako je s izdelki delanimi za tuja tržišča (recimo da bi tel akupt pomivalc delan za Australijo..karikiram). Vpraši če ga je možno kupiti v tvoji bližini (na Hrvaškem) ali je to nemogoče
tak način poslovanja ima Liebherr ko si pogledaš ponudbe za posmaezne države, zbereš izdelek greš do uvoznika in ti onpove ceno, dobavni roki pa so do enega meseca. In če češ ti aparat ekstra uvozijo in to je to
prooblem bi mogoče znal abiti tud garancoija oz okvare in garancija, čeprva se asko načeloma naj ne bi kvaril
tle je nordic.. (severne države)
http://www.askona.com/why-asko/press-releases/2014/02/146-Gorenje-Group-and-Sub-Zero-Group-Inc-launch-a-distribution-partnership
tolk sm upal zbrat, več niti ne vem kako se lotit
lahk pa iščeš čist naključno..greš na goole.xx (xx označuje končnico države in vpišeš asko pa recimo pomivalni stroj v jeziku tiste države (google translate) in pogledaš slikce….sam to je bolj kot ne velka loterija)
ne vem, sam men j eškoda da tega ni zbrang ana enem mestu, pa da ga pr nas ne morš kupt…
Forum je zaprt za komentiranje.