pomivalec-pumpa nagaja-pomoč prosim
Imamo 5 let star vgradni pomivalni stroj Bosch super silent. Že nekaj časa nekaj ne dela vredu.
Na začetku programa nekaj izčrpava in je pri tem zelo glasen. V prvem poskusu “mu ne rata”. Nato malo preneha in ponovno zažene to izčrpavanje, ki je spet zelo glasno. Če ga pustimo, to izčrpavanje preneha, stroj zapiska in se ugasne. Na displeju se za kratek čas izpiše napaka E24.
Če pri drugem glasnem izčrpavanju odpremo vrata stroja, običajno program izpelje do konca.
No med prazniki, ko smo ga več uporabljali, je tudi vmes začel glasno izčrpavat (točno na polovici programa) in potem, če ni šlo, se je izklopil.
Kaj bi to lahko bilo?
Očistili smo spodnji filter, vetrnica se vrti…
Ali lahko sami pogledamo, če je slučajno kje drugje kaj zagozdenega?
Hvala!
Če še nisi rešila, naredi še nekaj. Kupi sredstvo za čiščenje pomivalnega stroja, ki ga uporabiš ko je stroj prazen. Pomaga tudi soda bikarbona in alkoholni kis, uporaba na isti način, kot prej. Vse dele stroja predhodno očisti – filter, veternice. Po potrebi postopek ponovi. Če imaš aqua stop – poglej če je kaj zamašen. Meni se je po teh postopkih vse uredilo. Pazi tudi, da odstraniš vse odpadke hrane, preden daš posodo v stroj.
No jaz pa menim, da imajo Bosch pomivalni stroji trenutno slabe dneve. Tudi naš je ravno čez praznike pričel prvič nagajati. Doslej je bil SUPER brez problema, star je 12 let. nikoli nič narobe, tudi tokrat nič kaj velikega , tudi pri črpanju vode dela na počitek (se malce zaganja) ampak dela še . Sem že danes gledala po novih a morda kdo kupuje starega? prodam!
Forum je zaprt za komentiranje.