Pomisleki glede resne zveze z južnjakom
kokoši, 19.07.2021 ob 15:33
So ženskice, ki govorijo da ni več pravih moških in se pritožujejo čez slovenske moške. A pravi južnaški moški so pa spet problem, ker znajo stvari vzeti v svoje roke in potem spet ni taka ženskica zadovolna, ker je dobila moškega “ob katerem je lahko ženska ker je on moški”.
Ja ene babe so naravnost debilne in butaste za povrh.
Res je, od take samo bežat stran, ker bo uničila vsakega moškega.
A misliš, da če pa slovenskih moških ni dovolj, da so pa naslednja izbira južnjaki? Niti pod razno.
Meni so Slovenci seveda povsem ok. SO mi pa tudi ok Avstrijci, Nemci, Čehi, Skandinavci, … pa kar nekaj kolegic ima tujce, ampak same take severno od Slo.
Aja, ena je imela Srba, sta šla narazen, ker je je tepel.
kaj pa tebi ni jasno, 19.07.2021 ob 17:20
A misliš, da če pa slovenskih moških ni dovolj, da so pa naslednja izbira južnjaki? Niti pod razno.
Meni so Slovenci seveda povsem ok. SO mi pa tudi ok Avstrijci, Nemci, Čehi, Skandinavci, … pa kar nekaj kolegic ima tujce, ampak same take severno od Slo.
Aja, ena je imela Srba, sta šla narazen, ker je je tepel.
Aha npr. skandinavci so pa pravi moški?
kokoši, 19.07.2021 ob 18:01
Aha npr. skandinavci so pa pravi moški?
Seveda. Postavni, svetlolasi, modroki.
Predvsem pa Skandinavci spoštujejo ženske. Ženska je gor enakovredna moškemu.
So pa že Avstrijci super, postavni, tudi bolj svetli. Njami.
Pa nekako od Slovvenije proti severu je ženska enakopravna moškemu. Za Hrvaško sicer ne vem. Greš pa dol proti ČG, Makedoniji, BIH, Srbiji… ženska za deklo pri hiši.
Poročena s pravoslavcem 25 let.
Naj te opomnim, da se ljudje z leti tudi spreminjamo. Niti pod razno nisem takšna, kot pred 25imi leti on tudi mož ne. Drug drugemu sva se prilagodila. Predvsem pa naju je oblikovalo samo življenje.
Res, tudi moj mož nikoli ni bil copata. Toda takšnega tudi nikakor ne bi želela. Nikoli tudi ni bil nespoštljiv do mene. Vedno se trudi ugoditi mojim željam, pričakovanjem. Če sva kdak na različnih bregovih, se pogovoriva.
Je izrazito družinski ćlovek. Življenje so nama oblikovali otroci, njihove potrebe. Zdaj, ko so veliki, imava čas tudi zase. Poročila sva se mlada, imava 46 in 47 let.
V mladih letih so tudi njega navduševali bmw in podobno. Potem pa so prišli otroci, gradnja hiše, prioritete so se spremenile.
Sedaj, čeprav bi lahko imela recimo temu velikega črnega terenca, ga nimava. Potrebujeva ga več ne, on se pa sploh noče ven metat ne z avti, ne s čim drugim.
Kakšen bo partner je odvisno tudi od karakterja, od obeh v vezi.
Težko razložim, ampak moški, ki vedno plešejo po željah žene, mi grejo na živce. Pa kljub temu sem razumljena, upoštevana.
Srečno.
malo Slovenka, malo Bosanka., 19.07.2021 ob 23:23
Malo za šalo, malo zares-predstavi mi ga. Ti pa izberi Janeza, pa je. 😉 Ne boš imela več nobenih dilem. In ko bodo požrtije -Slave, ne bos sopihala od dela.
Hehe, dobra…, no sej ta avtor/ica ziher ni zmožna niti slovenskega klasičnega nedeljskega kosilo narediti, kaj šele vse čarolije, ki jih delajo ljudje ob praznikih bilo katerih ver..
No možno da se pa motim in ima vso kulinariko v dolgih nalakiranih nohtih..
Če si Slovenka navleče muslimana, je to narodno in civilizacijsko izdajalstvo par excellence! V tem primeru se spremeni v podrejeno muslimansko rodiljo novih “bojevnikov alaha”, kot sebe pojmujejo oni sami.
Če si Slovenka navleče Srba, je to pač sramota in njen osebni prispevek k balkanizaciji Slovenije. Kulturni, koruptivni in posledično ekonomski.
Za nas Slovence so Srbi nekaj takega kot so za njih Turki. Okupatorji in izkoriščevalci, pa v glavnem koruptivni primitivci. Njihovo podjetništvo so v glavnem “mutna posla”, pa tudi čisti kriminal. Lep primer primer je že mafijska hobotnica Zoran paša Janković & sinovi.
Slovenke, dajte se izobrazit kaj so to kulturne razlike! Slovenija je država, kjer imajo ženske skoraj enake plače kot moški, ponekod doma je pogosto matriarhat. Skratka so enake. Pri balkancih tega ni. So izrazito patriarhalni.
V familiji imamo štiri ženske, ki so se poročile z južnaki. Samo za eno se je končalo dobro, ker je imela karakter in se je ločila ter iz Srbije (Vojvodine) prišla nazaj v Slovenijo. Dec je bil totalen lenuh, zato je bilo to mogoče, sicer bi jo dol požrli. Drugo je srbijanski dec, tu v Sloveniji tako psihično uničil, da je dobila raka. Po bajti ji je zaklepal notranja vrata itn. Tretja je postala vdova, a jo je nato uničil lastni sin, ki se je navzel navad očeta. S četrto smo se totalno oddaljili, ker jo ima južnaški dec totalno pod kontrolo in se je skregala s celotno našo familijo, ker nam je vsiljevala njihove vrednote.
Pobrskajte še malo po svoji familiji, pa boste hitro našli kaj takega. Sreče v takem zakonu ni, razen, če se ženska popolnoma podredi moškemu in da na stranski tir popolnoma vse svoje ambicije. Ampak kaj takega je bolj težko, če si npr. prvih 25 let svojega življenja vzgojen popolnoma drugače. Ne se hecat. To so zgodbe, ki jih piše življenje.
Veliko stvari, ki ste jih napisali drži. Nisem za mešanje krvi. Juznjaki so lenuhi, pa nedovoljene “biznise” se gredo. Avtorica je po moje neizobražena, nesituirana, ali pa pada na njegovega …baje so južnjaki znani po zadovoljitvi… kaj pa njena družina? Bi ga sprejela? S starim bemflom ali sharanom in cigumigu muziko na glas??? Pa tiho bo morala biti, ko bo druge j*…. daj no. Ne si delat utvar.
Eno in isto, slovenke in južnjaki..če slovenci niso ok, zakaj pa ne bi vsaj ena na 2 milijona pogledala na sever ali zahod in poizkusila s kakšnim iz višje standardnih držav? Recimo s Fincem ali Dancem? Najbrž je preveč konkurence, ti južni so pa hitro ugotovili vse prednosti takih zakonov od slovenske prilagodljivosti in hlapčevstva naprej.
Bi si človek mislil,da glede na izkušnje,pripovedi in težav takih zakonov, nobena Slovenka več ne bo nasedla..pa ene kar še rinejo s temi uvoženimi in se potem čudijo.
Spoznaj ga še malo, pa boš videla kakšen je. Če imaš prav, se boš pač morala ti v tej vezi podredit. Če si to pripravljena, potem pač pojdi. Slej ko prej se bo tudi familija vmešala v vajino zvezo in če ne boš tako kot pričakujejo, bodo verjetno težave. Sicer se pa v odnosu da vse dogovorit, če je interes. Ne rabiš foruma za to. Z njim se pogovarjaj.
A na severu/zahodu ni nobenega?, 21.07.2021 ob 19:10
Eno in isto, slovenke in južnjaki..če slovenci niso ok, zakaj pa ne bi vsaj ena na 2 milijona pogledala na sever ali zahod in poizkusila s kakšnim iz višje standardnih držav? Recimo s Fincem ali Dancem? Najbrž je preveč konkurence, ti južni so pa hitro ugotovili vse prednosti takih zakonov od slovenske prilagodljivosti in hlapčevstva naprej.
Bi si človek mislil,da glede na izkušnje,pripovedi in težav takih zakonov, nobena Slovenka več ne bo nasedla..pa ene kar še rinejo s temi uvoženimi in se potem čudijo.
Jaz in še kar nekaj znank imamo partnerje tujce: Finca, Nizozemca, Avstrijca, Belgijca, Nemca. Tako, da taka razmerja niso nič nenavadnega.
Ena ima pa Srba, tip je skoraj 40 star pa še kar nekaj študira, še ni imel časa za službo.
Preveč različna?, 18.07.2021 ob 21:50
Je pravoslavne vere. Doma zelo tradicionalni, patriarhalno usmerjeni, je pa rojen in odraščal v Sloveniji. Fotra poznam na videz, govori se, da muti glede raznih paprijev npr. lastništva (ne)premičnin, s kriminalom naj se ne bi ukvarjal. Cela familija fura južnjaški stil oblačenja, BMWji itd., moj tip še najmanj. Je ponosen na svojo narodnost, se pa zna pohecat da je dol na jugu na hojladri, od mutnih poslov se distancira. Ima rad slovensko mentaliteto in slovenske ženske, ki so bolj samostojne in samosvoje, še vedno pa bo na momente patriarhalen. Je zelo ponosen, besede jemlje resno in pri njemu odpade jeban*e v glavo, pa da se bo ženska drla na njega.
Do zdaj sem bila samo s Slovenci, ki so, roko na srce, prenesli tudi kak moj čustven izbruh, pa bili malo copata na momente. Jaz se bojim, da sem preveč samosvoja za resno zvezo z njim, čeprav je kemija super. Ne znam predvidevat, ali se mi bo v resni zvezi še bolj odprl in mi bo best frend, kar jaz od moškega rabim, ali se bo spremenil v enega stereotipno južnjaško primitivnega fotra.
Mnenja?
Prvi stavek: je pravoslavne vere.
Meni se zdi da na tem forumu se stalno piše negativno za katoliške vere… ampak saj oglaševanje na forumu se mi zdi da je s strani HR ki je tudi večinsko katoliške vere… Krščanstvo, pravoslavstvo, prostetantizem… to je vse približno podobno…
Mogoče pa raje probaš kakega Albanca muslimanske veroizpovedi in ko se bo otrok rodil bo moral obvezno njihovo vero vzeti…
Pa ta izraz “južnak” je tudi čuden. Za avstrijca si ti tudi Južnjak in južno od nas je veliko držav: Hrvaška, Bosna, Črna Gora, Makedonija, Grčija….
Kaj za Afričane tudi rečete da so južnjaki? V Ljubljani se mi zdi da sem v 2 mesecih videl več Afričanov in iz Azije in iz ostalih ekzotičnih držav ljudi kot prej 25 let skupaj, pa prav tukaj živijo in imajo službo veliko Slovencev pa ne… Mogoče bomo morali mi sčasoma it v Afriko iskat službo, ker jo tukaj ne bo.
Pa vsak lolek na cesti ali sosed bo do teh bolj prijazen kot do soseda… ker saj veste tisti rek o slovenski favšiji… Potem pa naj bo tako.
Velika verjetnost je da bo res, ma mam srba, res un pravi srb jebac in ti loh povem, da je na hitr ratu pickica zame, ma res v dobrem smislu. In moje izpade prenasa ze neki let, pravi, da sm mu se bolj kjut, kr se ne pustim jebat. Pac jz res ne prenasam seksizma in teh for tko, da pri men res neb peljal, ce bi bil kancek patriarhalen. Mislim pac na hitr je pogruntu kaksne zadeve me razpickajo in jih ne pocne. Je pa res, da ce ze zdj vidis znake…nevem res mores presodit sama, jaz sem. Je pa res, da sva oba izobrazena. Sicr njegov foter ima totalen srb sem odnos in bi se ga moglo obravnavat, ko boga in batino v familiji, sam moj je res uredu in se mam supr z njim. Edin kar res obozujem je, da ga boli kurac, vsi slovenci s kirmi sem bla so se tko nek obremenjeval kva si drugi mislijo o njih, kaksen vtis dajejo in podobno, njega pa sam bk in tut on ni oseba, ki bi se pustu jebat.
Anonimno 7847, 19.07.2021 ob 12:19
O MOJ BOG!!! Kakšen obrambni mehanizem Slovencev, kakšen primitivizem, šovinizem, kakšno posploševanje, stigmatizacija naroda, lej tud če te partner tepe, bo vsaj slovenc, samo, da nimaš južnjaka ki te bo nosil na dlani in boš ti srečna!
Sem pravoslavec, poznam veliko “mešanih” parov, partner “južnjak” partnerka slovenka in obratno….
Ma Vam (z veliko začetnico) povem, da so takšni pari zelo srečni!, če je glava na mestu pri obeh, se požvižgaj na mnenja sorodnikov, to so zelo lepe zveze, v katerih se rojevajo tudi otroci, ki imajo zelo bogato otroštvo na ta račun. Etika, da smo “južnjaki” agresivni, zaostali, da pri nas velja pravilo, da je žena doma, da se jih tepe, ponižuje, da ne sprejemamo mnenja žensk??? halooo? Takšnega primitivnega razmišljanja ne razumem.
Če boš dopustila, da ti okolica vsiljuje mnenje ter odločitve, na to zvezo res lahko pozabiš.
Ti povem svoje iskreno mnenje, ko so starši južnjakov spoznali mlado od sina, snaho, snajko po naše…
So zelo veseli, srečni, dobrosrčni, gostoljubni…želijo sporočiti sinovi punci, da so jo veseli, da so srečni s sinom, da si je našel punco, ženo, partnerko…in verjami, da so potem skupne zabave, ko se družine spoznajo, nekaj boljšega kar se lahko zgodi…spoznavanje običajev enih in drugih, ki pripeljejo do zelo komičnih situacij, nepozabnih…
Seveda, če so ljudje razgledani, sproščeni, niso zategnjeni, to da so pa južnjaki agresivni, egoistični, bla bla bla lahko pride iz ust samo zahojenih ljudi (da ne bo pomote, tudi na južnjaški strani), ki niso videli dalj od svoje občine.
Seveda je tvoj partner tradicionalen, seveda ne bo nehal praznovati svojega Božiča, Slave, običajev, navad, tako kot ti svojih, kar je velik plus…tako za vaju, kot za bodoče otroke.
Pravoslavci pa res nimamo običajev, s katerimi bi poniževali žensk, jih pretepali (ta izjava je pa res komična, ampak res 🙂 ) ker smo pač takšni…
Pusti stereotipe, pusti mnenja drugih…
podpišem 🙂
Si že sama ugotovila, da to ne bo šlo. Življenje prinese nešteto problemov, partnerja morata biti kar dobro potrpežljiva in sklepati ogromno kompromisov, sploh ko pridejo otroci, da zveza laufa. Ni šans, da boš prenesla, da bo vedno vse po njegovo in prvič, ko ti bo počil film, bo hudo. Če tega nisi bila od malega navajena in tako vzgojena, se tega ne boš navadila. Zato teci stran, kolikor te noge nesejo. Čimprej.
Čeprav bi eni radi ščitili “svoje” si dovolj povedala, da alarmi na polno tulijo. Ne bom čez južnjake govoril čeprav stereotipi niso vedno mimo(tako kot tudi opisala slovence za copate) Ni treba drugih poslusat(naj bo to da prenehaj alj vstrajaj) izberi po svoji presoji. Pač posledice neumnosti boš itak ti nosila. Vsak moški ali ženska na začetku se dela lepega. Čas pa pokaže svoje…
Vključi glavo. Že sedaj ne dovoli tvojih čustvenih izpadov. Kako mislis da bo sele cez cas. Mutnja posla… to je sigurno super ? Razne kulturne razlike… Če ti je do drame in jamranja, problemov… ti kr, boš pač plačavala v prihodnosti za neumnost. Drugace pa vkljuci glavo in zacni stran teči.
Forum je zaprt za komentiranje.