Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pomisleki glede resne zveze z južnjakom

Pomisleki glede resne zveze z južnjakom

Je pravoslavne vere. Doma zelo tradicionalni, patriarhalno usmerjeni, je pa rojen in odraščal v Sloveniji. Fotra poznam na videz, govori se, da muti glede raznih paprijev npr. lastništva (ne)premičnin, s kriminalom naj se ne bi ukvarjal. Cela familija fura južnjaški stil oblačenja, BMWji itd., moj tip še najmanj. Je ponosen na svojo narodnost, se pa zna pohecat da je dol na jugu na hojladri, od mutnih poslov se distancira. Ima rad slovensko mentaliteto in slovenske ženske, ki so bolj samostojne in samosvoje, še vedno pa bo na momente  patriarhalen. Je zelo ponosen, besede jemlje resno in pri njemu odpade jeban*e v glavo, pa da se bo ženska drla na njega.

Do zdaj sem bila samo s Slovenci, ki so, roko na srce, prenesli tudi kak moj čustven izbruh, pa bili malo copata na momente. Jaz se bojim, da sem preveč samosvoja za resno zvezo z njim, čeprav je kemija super. Ne znam predvidevat, ali se mi bo v resni zvezi še bolj odprl in mi bo best frend, kar jaz od moškega rabim, ali se bo spremenil v enega stereotipno južnjaško primitivnega fotra.

Mnenja?

Itak, da bo sčasoma samo še manj romantičen in še bolj patriarhalen. Ker igrati nekega gentlemana je za Srba samo gluma v času dvorjenja. Resnica pa je čisto nasprotje: so egoistični, mačistični in pogosto nasilni.

Beži proč, razen če si po naravi podrejena kot kakšna psička do gospodarja.

Odgovor na objavo uporabnika
Preveč različna?, 18.07.2021 ob 21:50

Je pravoslavne vere. Doma zelo tradicionalni, patriarhalno usmerjeni, je pa rojen in odraščal v Sloveniji. Fotra poznam na videz, govori se, da muti glede raznih paprijev npr. lastništva (ne)premičnin, s kriminalom naj se ne bi ukvarjal. Cela familija fura južnjaški stil oblačenja, BMWji itd., moj tip še najmanj. Je ponosen na svojo narodnost, se pa zna pohecat da je dol na jugu na hojladri, od mutnih poslov se distancira. Ima rad slovensko mentaliteto in slovenske ženske, ki so bolj samostojne in samosvoje, še vedno pa bo na momente  patriarhalen. Je zelo ponosen, besede jemlje resno in pri njemu odpade jeban*e v glavo, pa da se bo ženska drla na njega.

Do zdaj sem bila samo s Slovenci, ki so, roko na srce, prenesli tudi kak moj čustven izbruh, pa bili malo copata na momente. Jaz se bojim, da sem preveč samosvoja za resno zvezo z njim, čeprav je kemija super. Ne znam predvidevat, ali se mi bo v resni zvezi še bolj odprl in mi bo best frend, kar jaz od moškega rabim, ali se bo spremenil v enega stereotipno južnjaško primitivnega fotra.

Mnenja?

Najdi si enga slovenčka, pa boš imela doma copato!

Juznaka za občasne avanture imaš pa lahko še vedno.

Naštela si kup njegovih lastnosti, same slabe.

Ima ta tip sploh kako dobro lastnost?

No, če ti je všeč, da te tip zatira, da si njegova last, potem so zate to dobre lastnosti. Normalnim ženskam pa je jasno, da morajo bežat od takega tipa.

da boš z njim čim manjkrat tepena. Patriarhat itn.

In kaj ti je na tem tipu sploh vsec? V kaj si se zaljubila?

Smešno, zaljubljena naj bi bila v nekega tipa, a o njem piše same slabe stvari. Slaba zgodbica.

Jaz imam za sodelavca srba. On vidi samo kaj on dela. Kaj delam jaz ne vidi oz. ni pomembno sem si sam kriv, če mi naložijo več dela. Ko rabi pomoč sprašuje mene. Ko mu kaj ekstra naložim ali mu svetujem kako naj dela,  surla do podna, se tudi pogovarja ne več in se začne branit da to bi mu moral pa prej povedati. No se popravim v bodoče delaj tako po tem postopku itd. To drži lih 2 dneva potem vse po starem.

Jaz delam čisto samostojno, ne obremenjujem z neznanjem nikogar pa on še kar ne vidi razlike. Pravi ti si vodja, ti moraš. Ja ampak kot vodja jaz ne potrebujuem nekoga, ki razmišla drugače ali noče, nezna opraviti dela.

Dela ni sposoben opraviti sam v celoti pa gleda kaj drugi delajo. Misli, da dela najtežje, ker pač dela sam dokler lahko, ne more pa sprejeti, da smo na njegoven delovnem mestu že vsi delali in to zelo uspešno in tudi sami brez pomoči drugih.

Napake si sledijo pogosto-mesečno, katere rešujemo drugi in dobimo tudi kazni. Spremenjive napake so na 3 mesečje. Mu to omeniš v pogovoru, da je potrebno paziti, spet kontra napad, da če delaš, da se zmotiš in da njega ne zanimajo kazni in mu je vseeno za sodelavce, če s tem ne dobijo nagrade za uspešnost. Upošteva se skupna uspešnost.

Drugače pa fejst poba, samo miselnosti pa ne bo spremenil. Je pa tudi res, da dela pridno samo težko sprejme pametovanje drugega dokler ga ne potrebuje, hitro postane razdražljiv, ko gre kaj narobe, ali ko nečesa ne zna.

Želim ti, 18.07.2021 ob 22:29

da boš z njim čim manjkrat tepena. Patriarhat itn.

Moji prastarsi so furali orto patriarhat. Stari starsi malo manj orto, a se vedno ful. Moji starsi ze bolj moderno verzijo patriarhata, no, pri nama z mozem je pa ze izzvenelo…

Nihce od moskih v moji familiji ni nikdar udaril zene! Pradedek in dedek sta se zelo spostljivo obnasala do svojih zena, ceprav sta bila oba glavi familije in cisto patriarhalno vodila vse posle in celo druzino, dokler najstarejsi sin ni dovolj odrasel, da je prevzel vodenje.

itak provokacija, 18.07.2021 ob 22:56

Moji prastarsi so furali orto patriarhat. Stari starsi malo manj orto, a se vedno ful. Moji starsi ze bolj moderno verzijo patriarhata, no, pri nama z mozem je pa ze izzvenelo…

Nihce od moskih v moji familiji ni nikdar udaril zene! Pradedek in dedek sta se zelo spostljivo obnasala do svojih zena, ceprav sta bila oba glavi familije in cisto patriarhalno vodila vse posle in celo druzino, dokler najstarejsi sin ni dovolj odrasel, da je prevzel vodenje.

Oba moja dedka sta bila patriarha. In obe babici tepeni. Pa otroci seveda tudi. Pa ne z roko, s palicami in podobno.

Foter je tudi mislil, da bo patriarh pa se mu je ubila skleda.

Poznam pa tudi patriarhe, ki verjetno niso oz ne tepejo žene, ampak to pomeni: da mora ona vedno mu vse spedenat, skuhat, mu oprati, mu skuhati, mu rojevat otroke, skrbeti za otroke… potem pa seveda ne bo tepena, če bo opravila vse, kar on zahteva.

Vedno bolj boš morala biti tiho, ne boš živela svojega življenja, ne boš ti ti. Beži, dokler še ni otrok v igri!

NI RES, povsod najdeš dobre ljudi in lepe kraje in vse nas isto sonce greje bi ze morali vedet v 21tem stoletju!!!

Uživaj in manj razmišljaj, spusti se po reki in lahko boš srečna za večno AMPAK postavi si svoje prioritete, jasno mu povej kje so meje itd, če bo nespoštovanje se obrni in idi…pretehtaj dologoročne + in – in boš videla kje si, ta neodločnost te nebo nikamor pripeljala in tudi ni fer do njega, da mu “kradeš čas itd

Za vse tiste, ki pa zaradi zastav lepite etikete, se pa vprašajte raje, kaj bi naredili če vam ga hčera pripelje domov in reče, da je noseča, zatajili vunuka?ali pogledali stvari bolj široko?

Če rabiš še pomoč kr pogumno pisi: pomagam.tivse@hotmail.com

A ti je že lizal stopala?

meni so vedno pravli, proč od južnjaka. Ti boš verjetno naredila kar se ti zdi prav, vendar premisli že v tem: on je patriarharen ti pa imaš karakter. Kako misliš da se bo zate končalo? In patriarhalne družina kako vzgajajo otroke po tvoji presoji? Sta partnerja enakovredna v takih družinah? Bo on z leti postal bolj patriarharen ali manj? Se me bo naučil spotšovat? In nenazadnje, kako bo, ko bova skupaj 15 do 20 let in se bo kje zalomilo, kakšen bo postal, bo obtoževal mene, bo iskal z mano rešitev? Vprašaj se ta vprašanja in boš poznala odgovor in če še ne veš pogovri se z njim, že po tem boš videla ali je primeren zate ali ne

Avtor/ica, recimo, da je zgodba resnična in po tem kar je napisano je tip že zdej papak, da ne vidi s kakšno žensko ima opravka.

Jebeš žensko lepoto, brez miline in patriathat..,, ni vredno za južnaka Al pa eskima, isti qurac.

Napisala si, da ima patriarhalno vzgojo, torej bo v bodoče točno tak kot oče, ker drugače ne zna. Vzgojeni so, da jim mora biti ženska podrejena, in delati, kar jim moški ukaže. Sedaj še nista v vezi in se do tebe še ne obnaša “tradicionalno”.

Praviš, da ima rad slovenske ženske. Jaz to razumem tako, da Slovenke lažje dobi za sex, ker tradicionalne, južne, imajo tako vzgojo, da pred poroko ni sexsa.

Mutni posli. Vsakega Albanca, Makendoca,. ki ga poznam sleparijo 100%, izkoriščajo naivne ljudi, zakoni za njih ne veljajo,.. skratka same težave.

Svetujem, da pojdi čim bolj daleč proč. Najdi si poštenega Slovenca.

Patriarhalno usmerjeni? To misliš, da mora tako biti kot dec reče, če ne baba dobi batine? Upam, da veš, da to pomeni tudi, da boš za vsa gospodinjska dela, otroke sama, ker to pravi patriarhalni dec ne bo počel. Streči mu moraš od spred in zad.

Foter je barabin, nepoštenjak, prevarant? Super tast, ni kaj. Se je sin vrgel po njem?

Južnjaški stil? Ja, prevare pa to pa kupiš BMWja, a ne?

Koliko slovenskih žensk pa ima rad? A to boste potem kakega skupinskega udarili? Ali bo vsaka en dan v tednu na vrsti?

Samosvoja si? Pa saj veš kako je to: taka babnica jih dobi v Srbiji okrog kepe.

Ima tale tvoj Srb sploh kako lepo lastnost?

O MOJ BOG!!! Kakšen obrambni mehanizem Slovencev, kakšen primitivizem, šovinizem, kakšno posploševanje, stigmatizacija naroda, lej tud če te partner tepe, bo vsaj slovenc, samo, da nimaš južnjaka ki te bo nosil na dlani in boš ti srečna!

Sem pravoslavec, poznam veliko “mešanih” parov, partner “južnjak” partnerka slovenka in obratno….

Ma Vam (z veliko začetnico) povem, da so takšni pari zelo srečni!, če je glava na mestu pri obeh, se požvižgaj na mnenja sorodnikov, to so zelo lepe zveze, v katerih se rojevajo tudi otroci, ki imajo zelo bogato otroštvo na ta račun. Etika, da smo “južnjaki” agresivni, zaostali, da pri nas velja pravilo, da je žena doma, da se jih tepe, ponižuje, da ne sprejemamo mnenja žensk??? halooo? Takšnega primitivnega razmišljanja ne razumem.

Če boš dopustila, da ti okolica vsiljuje mnenje ter odločitve, na to zvezo res lahko pozabiš.

Ti povem svoje iskreno mnenje, ko so starši južnjakov spoznali mlado od sina, snaho, snajko po naše…

So zelo veseli, srečni, dobrosrčni, gostoljubni…želijo sporočiti sinovi punci, da so jo veseli, da so srečni s sinom, da si je našel punco, ženo, partnerko…in verjami, da so potem skupne zabave, ko se družine spoznajo, nekaj boljšega kar se lahko zgodi…spoznavanje običajev enih in drugih, ki pripeljejo do zelo komičnih situacij, nepozabnih…

Seveda, če so ljudje razgledani, sproščeni, niso zategnjeni, to da so pa južnjaki agresivni, egoistični, bla bla bla lahko pride iz ust samo zahojenih ljudi (da ne bo pomote, tudi na južnjaški strani), ki niso videli dalj od svoje občine.

Seveda je tvoj partner tradicionalen, seveda ne bo nehal praznovati svojega Božiča, Slave, običajev, navad, tako kot ti svojih, kar je velik plus…tako za vaju, kot za bodoče otroke.

Pravoslavci pa res nimamo običajev, s katerimi bi poniževali žensk, jih pretepali (ta izjava je pa res komična, ampak res 🙂 ) ker smo pač takšni…

Pusti stereotipe, pusti mnenja drugih…

Kulk dobis honorarja za taksnole storijo, da napises?

Kakšni BMWji pa? 116d? Pa verjetno Toyote imajo zraven. S tem nisi povedala nič…

Anonimno 7847, 19.07.2021 ob 12:19

O MOJ BOG!!! Kakšen obrambni mehanizem Slovencev, kakšen primitivizem, šovinizem, kakšno posploševanje, stigmatizacija naroda, lej tud če te partner tepe, bo vsaj slovenc, samo, da nimaš južnjaka ki te bo nosil na dlani in boš ti srečna!

Sem pravoslavec, poznam veliko “mešanih” parov, partner “južnjak” partnerka slovenka in obratno….

Ma Vam (z veliko začetnico) povem, da so takšni pari zelo srečni!, če je glava na mestu pri obeh, se požvižgaj na mnenja sorodnikov, to so zelo lepe zveze, v katerih se rojevajo tudi otroci, ki imajo zelo bogato otroštvo na ta račun. Etika, da smo “južnjaki” agresivni, zaostali, da pri nas velja pravilo, da je žena doma, da se jih tepe, ponižuje, da ne sprejemamo mnenja žensk??? halooo? Takšnega primitivnega razmišljanja ne razumem.

Če boš dopustila, da ti okolica vsiljuje mnenje ter odločitve, na to zvezo res lahko pozabiš.

Ti povem svoje iskreno mnenje, ko so starši južnjakov spoznali mlado od sina, snaho, snajko po naše…

So zelo veseli, srečni, dobrosrčni, gostoljubni…želijo sporočiti sinovi punci, da so jo veseli, da so srečni s sinom, da si je našel punco, ženo, partnerko…in verjami, da so potem skupne zabave, ko se družine spoznajo, nekaj boljšega kar se lahko zgodi…spoznavanje običajev enih in drugih, ki pripeljejo do zelo komičnih situacij, nepozabnih…

Seveda, če so ljudje razgledani, sproščeni, niso zategnjeni, to da so pa južnjaki agresivni, egoistični, bla bla bla lahko pride iz ust samo zahojenih ljudi (da ne bo pomote, tudi na južnjaški strani), ki niso videli dalj od svoje občine.

Seveda je tvoj partner tradicionalen, seveda ne bo nehal praznovati svojega Božiča, Slave, običajev, navad, tako kot ti svojih, kar je velik plus…tako za vaju, kot za bodoče otroke.

Pravoslavci pa res nimamo običajev, s katerimi bi poniževali žensk, jih pretepali (ta izjava je pa res komična, ampak res 🙂 ) ker smo pač takšni…

Pusti stereotipe, pusti mnenja drugih…

A nisi prebral? Avtorica je napisala, da je tip patriarhalen. Vsi vemo kaj to pomeni.

Njegov foter je prevarant, barabin. Super a ne?

Pa s tem južnjaškim stilom je tudi opisala kaj misli. In ne, ni opisovala gostoljubnosti, prijaznosti.

No, ja, saj te razumem, zate so mutni posli in patriarhalnost odlične lastnosti, za povprečno žensko iz Slovenije pa to ni ok.

Beži stran. Južnaki znajo samo “pecat”. Zveza z njimi je pa za slovenke, ki so vajene biti samostojne in sprejemati lastne odločitve, biti spontane in želijo v zvezi sodelovati k a t a s t ro f a.

Nikoli nebo bolje, ampak samo slabše in slabše.

Sicer je pa tako, če si že zdaj z južnakom, kar bodi. Bo več slovencev za nas ostale. So izjeme, nekateri ga pijejo spet drugi so nasilni. Je pa ogromno zvez, kje so naši slovenski moški super očetje in možje, partnerji in prijatelji. Pri južnaku tega sodelovanja v zvezi ni, so bolj izjeme sem in tja.

Monovina, 19.07.2021 ob 12:36

Beži stran. Južnaki znajo samo “pecat”. Zveza z njimi je pa za slovenke, ki so vajene biti samostojne in sprejemati lastne odločitve, biti spontane in želijo v zvezi sodelovati k a t a s t ro f a.

Nikoli nebo bolje, ampak samo slabše in slabše.

Sicer je pa tako, če si že zdaj z južnakom, kar bodi. Bo več slovencev za nas ostale. So izjeme, nekateri ga pijejo spet drugi so nasilni. Je pa ogromno zvez, kje so naši slovenski moški super očetje in možje, partnerji in prijatelji. Pri južnaku tega sodelovanja v zvezi ni, so bolj izjeme sem in tja.

primitivno razmišljanje, stigmatizacija nekoga, ki ga niti ne poznaš…..žal mi je takšnih kot si ti

Ne skrbi glede Slovencev. Te bo marsikateri klofnil, če boš gofljo stegvala. Tko da če te vzburjajo batine, plava očesa, potem lahko malo širše pogledaš in ne iščeš le med južnjaki. Tudi slovenci znamo ornk vžgati neposlušno ku.rbico.

So ženskice, ki govorijo da ni več pravih moških in se pritožujejo čez slovenske moške. A pravi južnaški moški so pa spet problem, ker znajo stvari vzeti v svoje roke in potem spet ni taka ženskica zadovolna, ker je dobila moškega “ob katerem je lahko ženska ker je on moški”.

Ja ene babe so naravnost debilne in butaste za povrh.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close