Pomeranec
mali_hrcki123, 04.06.2023 ob 21:39
Zdravo,
želim kupiti psa Pomeranca, pa ne vem kje. Iščem dobre vzreditelje, ki bi imeli psa z rodovnikom. Mi zna kdo pomagati? Jih imajo kje v Sloveniji? Morda na Hrvaškem?
Hvala že vnaprej 🙂
Pomeranec je histerično malo drekalo od cucka, ki se samo dere, cvili, laja in renči. Enkrat bomo brali v cajtengih, da je en sosed drugemu z golo roko zadavil pomeranca. Eni se boste takrat čudili in zgražali, drugim nam bo pa čisto jasno, zakaj se je tistemu revežu odpeljalo!
idesi, 04.06.2023 ob 23:22
Pes je res zrcalo čustvenega stanja posameznika. Tako da so pomerančki pod vodstvom introvertnih in umirjenih vodnikov pravi kosmati cuk’rčki. Bog ne daj pa takega psa vodniku z močno izraženim nevroticizmom. ?
Vsaka pasma ima določen karakter. Kot imajo labradorci svojega ali pitbuli svojega. Pomeranci so splošno znani po neprestanem in zoprnem laježu.
Nope, 04.06.2023 ob 23:31
Vsaka pasma ima določen karakter. Kot imajo labradorci svojega ali pitbuli svojega. Pomeranci so splošno znani po neprestanem in zoprnem laježu.
Pomeranci so v bistvu dokaj tiha pasma. Sploh če upoštevamo, da gre za majhnega psa. Ne vem, od khe ti ideja, da se pomeranci ves čas derejo. Poleg mene ravno eden spi. ?
Seveda pa bo pes, ki živi v “anksioznem tropu” bolj bevskal – tu pasma ne igra bistvene vloge.
idesi, 04.06.2023 ob 23:35
Pomeranci so v bistvu dokaj tiha pasma. Sploh če upoštevamo, da gre za majhnega psa. Ne vem, od khe ti ideja, da se pomeranci ves čas derejo. Poleg mene ravno eden spi. ?
Seveda pa bo pes, ki živi v “anksioznem tropu” bolj bevskal – tu pasma ne igra bistvene vloge.
Lastnikom, lastni psi niso moteči. Pomeranc je že ob enem bevsku drugim lahko zoprn. Pač cvileč lajež imajo, ki najeda.
Covid 2021LE, 04.06.2023 ob 22:04
Kupi psa, ne pa smeti.
Sosedovga sm jz šolu, k je skoz nabijaltis piv piv piv, da sem enkrat avspuh od čoperja v glavo poču, k se je drl skoz živo mejo.
Hvala bogu za 3 slojno steklo v oknu, to bevska kr v eno…
Al pa mačka si kup.
Bereš za sabo kar pišeš?
Pomaranci so sicer zelo luškani kužki, ampak večina, ki jih poznam, imam problem z laježem. Priporočam pa lagotto romagnolo, to so najbolj zlati in povsem nezahtevni kužki, ki ne puščajo dlake, nimajo vonja, so antialergijski, prijazni, izjemno inteligentni, veseli dolgih ali kratkih sprehodov, ne težijo, da se moraš skoz z njimi ukvarjat ali jim posvečat pozornost, super pasma..
Celo moje zivljenje imam pse, sem mednarodni kinoloski sodnik in dobim fleke na ksihtu, ko berem ponudbe za dolocene pasme, da “NE PUSCAJO DLAKE”. Pfejj!!
VSAK PES PUSCA DLAKO! VSAK!
Celo Kitajski goli pes pusca dlako, ceprav res minimalno.
Drugo: “Vzemite/posvojite psa iz zavetisca”.
Ja, res je lepo in humano vzeti domov psa iz zavetisca. Osebno, ceprav se mi ti psi smilijo, tega nikoli nisem naredila. Namrec, nikoli ne veste koliko je pes star, kaksno ZIVLJENSKO ZGODOVINO ima za sabo, kaksne bolezni je imel, predvsem pa, PRI KAKSNEM LASTNIKU JE ZIVEL!
Zato, IMHO, je to zelo riskantna poteza, razen, ce v zavetiscu naletite na mladica!
Tretje: Pomaranec (jim recem kar pomarance, hihi) laja tako, kot vsak drugi pes.
PROBLEM SO LASTNIKI, ki se niti malo ne potrudijo vzgojiti te, sicer kar simpaticne kuzke, do meje, ko bi lajez postal z razlogom, ne pa za vsako pasjo paniko.
Tudi mali psi se ucijo in se jih lahko Z LAHKOTO vzgoji v vzorna bitja za sobivanje z okolico in lastnikom/lastniki!
abcbuga, 05.06.2023 ob 12:36
Pomaranci so sicer zelo luškani kužki, ampak večina, ki jih poznam, imam problem z laježem. Priporočam pa lagotto romagnolo, to so najbolj zlati in povsem nezahtevni kužki, ki ne puščajo dlake, nimajo vonja, so antialergijski, prijazni, izjemno inteligentni, veseli dolgih ali kratkih sprehodov, ne težijo, da se moraš skoz z njimi ukvarjat ali jim posvečat pozornost, super pasma..
Ne zavajaj in ne laži. Lagoto je delaven pes, ki rabi veliko gibanja. Res da je luškan, ampak rabi izkušenega lastnika. Drugače ga hitro prevlada – tvoja trditev o intelegentnem psu namreč drži. S temi psi je treba delat.
Pa še nekaj. Nega je dokaj zahtevna. Vsakodnevno razčesavanje in čiščenje okrog oči ter večkrat tedensko čiščenje uhljev so običajna rutina. In ja tudi lagoto menja dlako, predvsem ko prehaja iz puhka mladička v dlako odraslega psa.
Forum je zaprt za komentiranje.