Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pomen izjave – “Rabim močno žensko” (drugič tokrat zares!!!)

Pomen izjave – “Rabim močno žensko” (drugič tokrat zares!!!)

Ronka zgornja trditev velja tako močno, kot velja trditev, da je vse več žensk preveč možatih.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

japkica, ja, moški, označijo samske ženske vedno za možate, ker znajo same zamenjat žarnico, ker znajo same zamenjat varovalko, in pač postoriti vse kar je potrebno po hiši in okrog nje. In zato so možate.
In kaj bi lahko drugače naredile? Če so samske, bi čakale soseda?
Imam dve znanki, obe kmetici, obe samski, obe z otroki in vsaka s svojo kmetijo. Delata vse: na njivi, s traktorjem, z vsemi stroji. In ju imajo za možati. Le zakaj? Zato, ker skrbita, da imajo njuni otroci kaj za jesti?

Kakor komu paše. Če sta oba zadovoljna.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Cela družba se spreminja, le nekateri se ne znajo, ne želijo s tem sprijaznit, se s tem soočit. Čeprav je to, kar se dogaja, edino prav. Kako to vem? Zato, ker pač tako je. Vse se spreminja točno tako, kot je potrebno in tega ne moremo spremenit s stokanjem in kazanjem s prstom na druge.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ronka, jaz znam tudi zamenjati žarnico in varovalko, pa me še nihče ni označil za možato. Predvsem pa moja ženskost ni pod vprašajem zaradi tega.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

japkica, preberi primer, ki sem ga navedla. Obe ženski, ki sem ju omenila, moški smatrajo za možati. Ne vsi, ampak veliko moških pa ja.

Pa naj pravijo, kar hočejo, če bi si s tem skoz belil glavo, kar si drugi misli o tebi, ne bi nikoli bil zadovoljen s sabo – saj si izbereš družbo, s katero se ujemaš.

ronka
Večina ljudi govori o drugih ljudeh ne, da bi jih sploh poznali. Temu jaz pravim natolcavanje.

Glej, jaz ne pravim, za moškega, ki ne zna zamenjati žarnice, da je pomehkužen. V temu ne najedem nobenega posebnega zadovoljstva in predvidevam, da ga tudi vsak moški ne najde. Torej se mi to ne zdi pomemben kriterij moškosti. Ne za moškega, niti za žensko.
Prav tako ne pravim za tiste ženske, ki same ne menjajo žarnic, gum…, da so uboge pupike. Gume nisem še nikoli menjala, pa verjetno se bi v nastali situaciji tudi drugače znašla… pa sem daleč od uboge pupike.

In zakaj se potem obesiš samo na tiste, ki jih smatrajo za možate. In zakaj ne na tiste, ki jih ne smatrajo za možate? Ker bi potem bla zmedena. Izbereš tisto, kar tebi “paše”. Ravno zato je pomembno, kako vidiš sam sebe, ker če se boš oziral na druge, boš zmden ko slepa kura.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ronka
Večina ljudi govori o drugih ljudeh ne, da bi jih sploh poznali. Temu jaz pravim natolcavanje.

Glej, jaz ne pravim, za moškega, ki ne zna zamenjati žarnice, da je pomehkužen. V temu ne najedem nobenega posebnega zadovoljstva in predvidevam, da ga tudi vsak moški ne najde. Torej se mi to ne zdi pomemben kriterij moškosti. Ne za moškega, niti za žensko.
Prav tako ne pravim za tiste ženske, ki same ne menjajo žarnic, gum…, da so uboge pupike. Gume nisem še nikoli menjala, pa verjetno se bi v nastali situaciji tudi drugače znašla… pa sem daleč od uboge pupike.

Marko, lep dan ti želim 🙂

Japkica, Moški, ki ne zna nobene stvari naredit, je zame pomehkužen. Nekaterim ženskam so takšni moški všeč, meni pa niso. In večini delodajalcev tudi ne.

Ponavadi so to lenuhi. 🙂

Drugače pa za vsako metlo raste štil. In prav je tako.

Močno žensko rabim zraven sebe zato, ker si ne želim ves čas jaz odločat. Bedno mi je, če se odpravljava na dopust in želim, da skupaj odločava, ona kar kima in čaka,da vse jaz postorim. Bedno mi je, če se jaz grdo obnašam ona pa vse to tolerira. Če se grdo obnašam do nje, pričakujem, da ona temu nasprotuje. Ne, da me sprejme takega. Saj načeloma se lepo obnašam, včasih sem pa tudi siten pa včasih tudi krivičen in moja mi jasno pokaže, da tega ne bo prenašala, kar se mi zdi prav. Zato jo spoštujem, ker je močna. Vem, da se moram do nje lepo obnašat, biti zvest, iskren, drugače me bo dala na čevelj. Ni obupuanka, ki bi prenašala slabega moškega. Je samozavestna ženska, ki hoče ob sebi ok moškega. Jaz sem pa tudi tako samozavesten, da se ne bojim njene moči, ampak jo spoštujem. Oba sva močna, oba samozavestna in imava se lepo. Veva, da sva rada skupaj.

No Ronka…Saj pa smo te vabili na srečanje pa nisi hotela priti.
Kdo je tisti, ki beži pred realnostjo ? :)))

Tvoja opažanja so preveč posplošena.
Jaz moram doma opravljati vsa moška dela…Glede tehničnih stvari, pa elektrike, avta…In hkrati še ženska dela…Kuhanje, pomivanje posode, čiščenje….
Stvar je v tem, da ste ženske preveč komot in preveč fine, da bi vse delale..Še posebej kakšna umazana dela. 🙂
Seveda pa ne vse..So izjeme, ki so vredne občudovanja.

Se pravi – ti postoriš 90% del, če sem prav razumel…. :))))

Zakaj pa mene nisi povabil 🙂 🙂 Jaz bi prišla.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Meni tudi, resno in en samo včasih. O moških v praktičnem smislu ne znam napisati ničesar slabega.

Za Ronko, Marka, Matjažka in vse ostale… z oskarjem nagrajena ista igralka v filmu
Misery (1990)[/url].

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Fejst fant, tudi jaz bi podobno opisal močno žensko.

Takšna je bila mati Ivana Cankarja, ki ji je njen zblojeni sin, ki se v življenju ni znal drugega kot izgubiti, postavil enega najleših spomenikov, kakorkoli se to ponucano sliši. In to ne zato, ker je pisal o njej, pač pa ker je znal (med drugim) risati z besedami. Njegova mati pa je še vedno ideal mnogih slovenskih žensk. Saj, ne upam pomisliti, kje bi bili, če bi bilo drugače.

Se pravi – ti postoriš 90% del, če sem prav razumel…. :))))[/quote]
Nikoli nisem šel preračunavat…:)
Hotel sem le povedati, da ženska ne bo opravljala tipično moških del, mi pa moramo tipično ženska.
V mojem primeru. To ne pomeni, da so vse iste.
Katenjka res ni, ker je bolj tehnično usmerjena…:)

Res ?
Za srečanje samskih ni bilo nekega interesa….
Prideš na piknik ?

Robi, tako kot se te bere, bi rekla, da tvoja žena, partnerka, ne naredi ničesar. V kar pa močno dvomim. Verjetno ne bi prenašal v svojem domu partnerke, ki bi namesto tebe sedela za računalnikom, tipkala po tipkovnici in namesto tebe opozarjala na nesmisle, ki jih kdo tu gor napiše.
Če pa bi, pa močno dvomim, da bi bil to pripravljen priznati.

Torej, pri vsem tem delu, ki ga imaš, imaš hkrati (ali pa si ga imel) tudi kar veliko časa, da se ukvarjaš z vsemi ženskami tukaj gor, tu pa tam kakšno povabiš na piknik, kakšno malo “požgečkaš” s svojim smislom za humor ob tem pa vestno pozabiš napisat, kakšno vlogo v tvojem življenju ima tvoja partnerka… Če jo sploh ima.

Ja ne vem Robi, bova midva sestavljala jedilnike, jaz ne morem gledati, kako kdo je še kaj drugega kot vegetarijansko hrano. In kolikor mi je znano, sva tu samo midva vegetarijanca(?) Jaz bi predlagala kakšne oreščke, namreč v večernih urah se jejo bolj beljakovine in maščobe, če se bo stvar zavlekla v jutranje ure, pa seveda sadje… a prestavimo to za jesen, takrat ga je več?

Nikar tako sarkastično, it, to ti ni podobno, še jaz ne bi tega napisala. Njegova partnerka in nekatere prijazne punce tu na tem forumu smo Robiju za inspiracijo, da zmore vse to in še več, nočno službo, gospodinjska dela,partnerske in straševske obveznosti… saj bi še naštevala, ampak je vsega enostavno preveč 🙂 🙂

Katenjka, jaz imam širok spekter občutkov, dojemanja in izražanja, smisla za humor ali sarkazem, ni da ne bi pri meni našel.

Imam pa tudi dober občutek za pravičnost (ali krivičnost) in če mislim, da se komu godi krivica, bom to izpostavila.

Kaj pa mi je podobno?

Racionalizacija 🙂 🙂 Občasno tudi moraliziranje.

Ker hočeš tako brati…
Katenjka me vsaj razume.
Preveč racionaliziraš in greš v neke skrajnosti.
Če jaz kuham kosilo, še to ne pomeni, da ga vedno jaz…Ga pa večkrat, kot pa ona. To pa je res.

Nisem spraševal…Mislim, da je še je kakšna ženska vmes….

Jaz bi tudi predlagal oreščke…Samo veš, da je takšnih malo, kot sva midva. Pa bi hitro ostala midva sama…:)
Saj si dovolj močna…Te ne bi bilo strah ponoči…? 🙂

Točno tako…Mi obarvate moje življenje…Brez vas bi bilo vse črno -belo…Dolgočasno…:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close