Pomarančni sirup
Jaz vedno delam po tem receptu.1kg pomaranč namočiš v 2deci soli in toliko vode,da pokrije pomaranče.Čez 24ur operem pomaranče,jih narežem na kolobarje .Zmešam 3 citronke in zopet toliko vode ,da so pokrite. Pustim 24ur.Skuham 9 litrov vode in 1 kilo sladkorja,primešam zmiksane pomaranče in pustim da se ohladi.Čez zelo gosto cedilo precedim v steklenice. LP
Tole je bilo enkrat na enem forumu, ne vem več, kdo je napisala, sama nisem preizkusila. Zveni dobro.
LP Mimi
Pomarančni sirup
8 neškropljenih pomaranč, 6 limon, 1 kg sladkorja.
Sok vseh pomaranč in limon ter drobno naribane lupinice 2 pomaranč in 2 limon dam v kozico, dodam sladkor, mešam in počasi segrevam, da se sladkor stopi. Potem povišam temperaturo do vretja, vre naj nekaj minut (ali odstaviti tik pred vrenjem). Odstavim, pustim, da se ohladi do mlačnega, nato precedim skozi dve plasti gaze oz. plenice in nalijem v steklenice (ali še enkrat segreješ in vroče polniš v steklenice). Lupinica daje neko posebno aromo, res je dobro. Sirupa je za okoli 2 steklenici po 7 dl.
Če nimate neškropljenih sadežev, priporočam, da neolupljeno veliko namakate in sproti menjujete vodo. To delam en cel dan, vodo menjavam vsakih nekaj ur, tako imam občutek, da sem lupine vsaj delno razstrupila. Varianta: Limone in pomaranče drgneš z novo gobico za posodo pod tekočo vodo. Varianta: agrume pustiš 24 ur namakati v vodi z eno pestjo soli.
5kg pomaranč
3kg sladkorja
30g citronske kisline
1 limona
2l prekuhane vrele vode
Jaz sem parim pomarančam ostrgala lupino in jo dala v sok iztisnjenih pomaranč.Iztisneš tudi sok iz limone.Dodamo kislino,vrelo vodo in sladkor.premešamo in pustimo stati tako dolgo ,da se sladkor raztopi. Vmes večkrat premešamo.Nato sok precedimo in ga nalijemo v čiste steklenice 2 prsta pod rob.Hranimo na hladnem.
Recept je iz knjige Konzerviranje in zamrzovanje v gospodinjstvu.Jaz vsako leto pripravim ta sirup takrat ko je pomaranč dosti in imajo ugodno ceno.
Vem da je letos že kar malo pozno ,vendar imajo ravno sedaj v najboljšem sosedu kar dobre pomaranče po zelo ugodni ceni.
lp
Mimi ta recept je fantastičen, sme ga danes delala, dodala sem še 3 grenivke ki so se mi ravno valjale po hladilniku…no prišlo je malce več kot 2×7 dl, tisti dober deci več sem zalila z žganjem in povem da je bil rezultat pregrešen!fino zgoščen likerček…sirup pa…hm se mi je že ob delu prikazovlaa panna cotta prelita s tem sirupom…samo škoda da ga ne pride več…:)
hvala za super recept!
se priporočam za še kak podoben!
p, maja
Forum je zaprt za komentiranje.