Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pomanjkanje b12-kam na posvet

pomanjkanje b12-kam na posvet

Imam izredno pomanjkanje vitamina b12

Mogoče poznate kako ambulanto kjer lahko grem samoplačniško na pregled in mi zna kdo kaj razložit o tem, ker moj zdravnik skoraj nič ne ve o tem.

Holistic center lj

Začni jemati tablete B12 – se jih dobi v lekarni ali v dm brez recepta.

synlab – krvna preiskava za vit. B12 je 11€. pri dopolnilih pa pazi na firmo, ker se prodaja svašta…

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5821, 03.04.2023 ob 11:34

Imam izredno pomanjkanje vitamina b12

Mogoče poznate kako ambulanto kjer lahko grem samoplačniško na pregled in mi zna kdo kaj razložit o tem, ker moj zdravnik skoraj nič ne ve o tem.

Vsak psihiater je primeren. Ne rabi bit samoplačniško

Vsak dan pojej en goveji al pa telečji šnicl, pa bo ok.

Upam, da še nisi dobil/a beri-berija, ker potem si ga orenk najebal…

resno mrate o takih stvareh na posvet?

vitamin B12 se teoretizira, da je v zemlji – jajčna lupina. Potem se teoretizira, da se ga dobi v sirih, jajcih in rdečem mesu. Vegani imajo prav zaradi tega izrazito pomanjkanje vitamina, ker ne jedo jajc, mesa in sira.

Za optimalno zaužitev vitamina je treba hrano kuhati na pari ali v peči, da se izloči čimanj teh vitaminov in mineralov.

Ker je tako hudo močno pomanjkanje vitamina, je za prvo silo dovolj, da se kupi v lekarni vitamine in se jih redno uživa. Potem pa – namesto zdravnika – kar info p ospletu, kjer se dobi vitamin B12. Sicer za-to je nutricionist ali dietolog.

Nekateri ljudje imajo avtoimuno bolezen in  ne morejo iz hrane pridobiti b 12 in ga  je treba dobivati po  injekciji na tri mesece. Zato, najprej k zdravniku na pregled krvi, potem pa naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close