POMAGAJTE – VEČERJA!!!!!
Imam 163 cm in 57 kg. Ogromno sem se zredila. Še študiram in imam kar neredna predavanja po cele dneve. Zjutraj doma pojem kosmiče z mlekom, za malco jogurt, čimbolj zdravo kosilo v študentski menzi, popoldne kakšno jabolko. Vse OK.
Ko pa pridem ob 7, 8h zvečer domov (se kar daleč vozim do doma), pa katastrofa – evo, ravno zdaj sem pojedla kos kruha s pršutom in ogromno sira in 1/3 tavelke Milke (vse, kar je je še ostalo).
V svojem življenju sem imela enkrat 50 kg – in to, ko sem živela sama in sem imela samo zdravo hrano v hladilniku, bila pa sem še na začetku študija. Sedaj živim s fantom, ki je suh in ogromno poje (sami sendviči, sladkarije), obiski nama prihajajo v stanovanje, pa enostavno hladilnika ne morem imeti čisto izropanega.
Včasih sem tudi bolj kofetkala s prijateljicami – zvečer sem vsak dan obvezno šla na belo kavo ali dve, kadila zraven in nekako sem se nasitila, potem pa šla spat. Sedaj je drugače – nimam več časa kofetkati, ker imam gospodinjska dela za opravljati. Pa še kaditi sem nehala.
Cel dan je vse v redu, zvečer pa iz sestradanosti pojem vse, kar mi pride pod roke. Res sem sicer zelo aktivna.
Rekla sem si, da bom jedla samo zdravo zvečer, pa ne gre. Rekla sem si, da bom šla na forum, pa še preden se priklopim na internet izgine pol čokolade, rekla sem si, da bom poklicala prijateljico, pa preden dvigne telefon, pojem 3 kose kruha, pa še kakav z žlico, pa še vse živo zraven…
KAJ NAJ NAREDIM? RES SE NE MOREM ZADRŽATI. POVEJTE MI RECEPT, KAJ NAJ POČNEM, KO PRIDE NAPAD, KAJ NAJ DELAM IN KAJ NAJ POJEM ZVEČER (KER NEKAJ PA VENDARLE MORAM).
DEBELIM SE!!!
Pa še to: zvečer imam iste “napade lakote” vsak dan že dve leti in pol (cca), ne glede na to, koliko pojem čez dan.
S športom se ukvarjam, a dostikrat je tako, da imam namen iti na fitnes, potem pa se tako najem, da sem preveč sita in sploh ne grem!!!
Čez dan mi super uspeva, z lahkoto, sploh se nič ne trudim, super jem, zvečer pa…
Hmm, zase vem, da me zvečer ne zagrabi, če se že prej(npr. okrog 5h, 6h )najem. Verjetno ješ tud zaradi utrujenosti, poskusi se kej zrelaksirat proti večeru(sej vem, lahko je rečt, pa nimaš cajta, ampak kašno urco..).Tud kašna aerobika al pa joga, ampak nikar ne čakaj da te zagrabi volčja lakota, jej prej.
Ojla,
moram ti povedati, da nimaš preveč kilogramov in da si bila na spodnji meji normalne teže, ko si imela 50 kilogramov(BMI=18,8; najmanj 19).
Sama sicer nimam problemov s težo in jem tudi ob 11 zvečer, če sem lačna. Res pa je tudi, da jem cel dan manjše obroke – ne morem biti ne preveč sita ne lačna. Tudi tebi predlagam, da ješ 4-5 krat na dan, vendar le toliko, da se naješ(nikakor pa ne “nabašeš”). Pravtako ti predlagam, da poskusiš jedi z manj maščobe(manj mastno mleko, sir, pusto šunko…) – kalorije namreč niso vse. Potrebuješ jih njamnj 1500 na dan. Bolj pomembno je, da se izogibaš mastni hrani in predvsem cvrtju, kar seveda ne pomeni, da se vsaketoliko časa nesmeš “pregrešiti”. Če imaš rada sladke stvari jih peci sama in ne dodajaj preveč sladkorja oziroma hitrejša rešitev: jej le temno čokolado in vedno le manjše zavitke.
Pomagala naj bi tudi vzravnana drža – z njo krepimo trebušne mišice.
Se strinjam z vsem, kar si napisala. Saj ni problem v teži, ampak v tem, da VSAK VEČER že dve leti ni pol pojem vsaj 1 čokolado in 3 kose kruha in 2 kakava oziroma kakšno drugo podobno kombinacijo. To ni zdravo.
Pojem vse, kar vidim, ker dokler ne pojem vsega, nisem sita oz. zadovoljna.
Čez dan pa je v redu.
Problem je zvečer, ko me dobesedno sesuje na sladkarijah. Če pa sladkarij ni doma, pa si jih grem kupit… Ne morem si pomagat…
Mislim, da bi mi res kakšno sproščanje pomagalo.
Kaj pravite…skoraj se mi zdi, da sem že nora…
pojdi na en tečaj joge al pa kaj podobnega, al pa hodi zvečer na telovadbo in pol ko prideš domov takoj spat. Poskušaj se zvečer utruditi. A si že poskusla zjutraj vstat zgodaj? Imam super rešitev, če hočeš zgodaj hodit spat. Budilko nastavi na 5 in pojdi spat tako kot ponavadi, delaj to ene 3,4 dni, kmalu te bo zmankal do ene desetih, pa še zjutraj boš lahko ževelik naredila. Sedaj grem pa jaz spat. Se mogoče še kaj beremo.
če ti lahko povem mam podobne probleme…. Čeprav ne toliko, da bi jedla tako pozno, ampak jem nezdravo…. Zvečrej jem predvsem sladkarije.(npr. 200g jedilne čok.).. tudi zato ker imamš e veliko za naredit in hodim spat ob 2eh,zbujam se ob 6ih… Imam pa 168/55 kg…. mela sem že dobra 2kg več ob isti prehrani, ampak so kg kr sami šli, ko sem se nehala sekirat glede teže… zdaj še moram samo bolj zdravo jest in več športa pa bo 😉 Mislim da se je treba na začetku “prisilit” in bit dovolj močen darečeš NE 😉 Vsekakor pa se moraš nehat sekirat.. 😉
S svojimi 57 kg pri 163 cm višine sploh nisi debela. Ne pretiravaj!
Misliti mi je dalo tisto, ko si napisala, da te popada dobesedno volčja lakota zvečer. Po tem kar poješ čez dan ni nič čudno, saj poješ takole okrog 800 kalorij, kar je za mlado dekle premalo. Potem pa zvečer nadoknadiš, kar pa je res narobe! Zlasti tisto s čokolado…
Pa še nekaj zelo važnega si pozabila! Nikjer ne pišeš kaj in koliko piješ. Žeja včasih sproži občutek lakote. Ta lakota je v bistvu ŽEJA! Ko te bo spet popadla tista huda lakota, popij pol litra navadne (ne mrzle) vode in apetit se bo zmanjšal. Tako boš pojedla manj in še telo ti bo hvaležno za tekočino. Poskusi, morda bo pomagalo.
LP
Preberi si knjigo o Montignacovi metodi (Jem, torej hujšam) – problem je, ker si lakoto tešiš z ogljikovimi hidrati, kar ima za posledico odvisnost organizma od njih – volčja lahkota je točno to, kar opisujejo v knjigah. Nekaj je o tem napisanega tudi v knjigi Tudi od ogljikovih hidratov ste lahko zasvojeni (je prav poglavje o take vrste lakoti), ki je sicer dosti bolj zmedeno napisana.
V glavnem, usmeriti se na zdrave ogljikove hidrate (polnovreden kruh), jih uživati v pravilnih kombinacijah in želja po nezdravih OH bo sama od sebe izginila….
Forum je zaprt za komentiranje.